ایران پرس - بریتانیا، نخستین پایگاه نظامی دائمی خود در منطقه خلیج فارس را در بندر سلمان بحرین افتتاح کرد.

نخستین پایگاه نظامی دائمی بریتانیا در بحرین با نام «مرکز پشتیبانی دریایی» روز پنجشنبه با حضور «سلمان بن حمد آل خلیفه»، ولیعهد این کشور در بندر سلمان افتتاح شد.

منامه و لندن از گسترش مناسبات نظامی که منجر به تثبیت موقعیت نظامی انگلیس در حاشیه جنوبی خلیج فارس میشود، اهداف خاص خود را دارند. هم اکنون رژیم آل خلیفه با موجی از اعتراضهای ضد دولتی روبروست، منامه میخواهد از نیروهای انگلیسی در جهت مهار انقلاب مردمی بحرین استفاده کند. 

مقابله با مردم، علت پناه بردن  حکام بحرین به آمریکا و بریتانیا است

در این زمینه روزنامه بریتانیایی دیلی میل نیز در پایگاه اینترنتی خود نوشت، لندن همچنان به آموزش نیروهای نظامی و امنیتی بحرین می پردازد و به آموزش نیروهای دیگر کشورها بویژه عربستان نیز ادامه می دهد. 
بحرین که در حال حاضر میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا نیز هست از 14 فوریه 2011 صحنه انقلاب مردمی ضد رژیم آل خلیفه است . مردم بحرین خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند اما با سرکوب و خشونت شدید رژیم ال خلیفه مواجه هستند.  این در حالی است که سرکوبگری های رژیم آل خلیفه با سکوت دولتهای غربی از جمله دولت بریتانیا مواجه است. 

روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت؛ احداث پایگاه نظامی دائمی بریتانیا را پاداشی درقبال سکوت این کشور در مقابل نقض حقوق‌ بشر در کشور بحرین دانست. 

احداث پایگاه نظامی بریتانیا در بحرین حدود 15 میلیون پوند هزینه در بر  داشته است که بودجه مورد نیاز برای ساخت این پایگاه نظامی از سوی آل خلیفه تامین شده است. 

اما لندن نیز درباره امضای پیمان نظامی با بحرین، چشمداشتهایی داشته است. بریتانیا هنوز دوران حضور استعماری گذشته خود در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را فراموش نکرده و درصدد تثبیت موقعیت خود در بحرین است.  نکته مهمتر آن است که بریتانیا هم مانند دیگر کشورهای غربی تولید کننده سلاح، دنبال فروش تسلیحات خود است و در چنین شرایطی مانور دادن روی مسائل امنیتی، بهانهای برای حضور نظامی خود در کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس و تعامل بیشتر با این کشورها در بعد نظامی است.

بریتانیا تا پیش از خروج از این منطقه در دهه 1970 مهمترین بازیگر منطقه خاورمیانه بود. بریتانیا در ساخت نقشه سیاسی کنونی منطقه خاورمیانه نقش اصلی را ایفا کرد و با حفظ وابستگی حکام عرب به حمایت این کشور تلاش کرد تا منافع خود را از طریق آنان همچنان تامین کند. بحرین از جمله کشورهایی است که نفوذ در آن برای بریتانیا  از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا کشور امروز بحرین و به قدرت رسیدن آل خلیفه در آن نتیجه سیاستهای این کشور  است. در عین حال، لندن ضمن به اصطلاح مدیریت روابط اعضای شورای همکاری خلیج فارس و تضمین های امنیتی که به کشورهای عضو این شورا میدهد، بخش مهمی از نیازهای اقتصادی خود را با دلارهای نفتی این کشورها تامین میکند.

به این ترتیب بریتانیا درصدد فضاسازی برای احیای سیاستهای استعماری خود درمنطقه است و به نظر میرسد که رقابت میان این کشور و آمریکا در چپاول بیشتر کشورهای ثروتمند عربی (به تعبیر ترامپ دوشیدن کشورهای عربی) آغاز شده است.

نویسنده: بیژن نجفی

 137/112

بیشتر بخوانید

جمعیت اسلامی الوفاق بحرین: آمریکا و انگلیس مسئول ناآرامی‌های بحرین است

ترامپ در دیدار با شاه بحرین: رابطه با بحرین به زودی بهبود خواهد یافت

مقابله با مردم، علت پناه بردن  حکام بحرین به آمریکا و بریتانیا است
مقابله با مردم، علت پناه بردن  حکام بحرین به آمریکا و بریتانیا است