ایران پرس - بلافاصله پس از دیدار روسای جمهوری امریکا و چین در ایالت فلوریدای امریکا، گروه ضربت دریایی این کشور راهی منطقه شبه جزیره کره شد.

قرار است گروه ضربت دریایی امریکا شامل ناو هواپیمابر کارل وینسون به همراه چندین شناور نظامی دیگر پس از ترک سنگاپور، در آب های کره جنوبی مستقر شود.

البته آب های ساحلی کره جنوبی و همچنین دریاهای مجاور این کشور محل تردد ناوهای جنگی امریکا بوده است. از این رو، از اعزام ناوهای هواپیمابر امریکا به سمت شرق آسیا، اقدامی بی سابقه به شمار نمی آید.

ناو هواپیمابر کارل وینسون به همراه چندین شناور نظامی دیگر پس از ترک سنگاپور، در آب های کره جنوبی مستقر می شود.

 

با این حال، زمان صدور فرمان اعزام گروه ضربتی دریایی امریکا به سمت کره جنوبی حساسیت برانگیز شده است. چند روز پیش، دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا تهدید کرد که اگر چین در اعمال فشار بر کره شمالی به دلیل آزمایش های اتمی و موشکی با امریکا همراه نشود، واشنگتن راسا اقدام خواهد کرد.

این سخن نیز از زبان رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا یک روز پس از دیدار دونالد ترامپ با شی جین پینگ، رییس جمهوری چین در ایالت فلوریدای امریکا بیان شد؛ آن هم در شرایطی که ساعاتی از حمله موشکی امریکا به پایگاه هوایی سوریه به بهانه واکنش در برابر حمله شیمیایی به شهر ادلب در این کشور نگذشته بود.

این اتفاقات سبب شده تا احتمال اقدام یکجانبه دولت ترامپ در برابر آنچه ماجراجویی هسته ای کره شمالی خوانده شده است، افزایش یابد.

مقامات دولت کنونی امریکا همچون مقامات دولت های قبلی مدعی هستند که کره شمالی با انجام آزمایش های مکرر اتمی و موشکی، سعی در برهم زدن امنیت منطقه شرق آسیا و تهدید مستقیم علیه منافع امریکا و متحدانش در منطقه دارد.

به همین دلیل، مقامات امریکایی در تلاش هستند از طریق اعمال فشار مستقیم و همچنین اعمال فشار غیر مستقیم توسط چین و روسیه بر کره شمالی، پیونگ یانگ را به تجدید نظر در برنامه های اتمی و موشکی وادار نمایند.

البته تفاوت دولت ترامپ با دولت های قبلی امریکا، بویژه دولت باراک اوباما، رییس جمهوری قبلی امریکا در میزان تمایل به یکجانبه گرایی و نمایش قدرت از طریق حملات نظامی برق آسا به اهدافی در گوشه و کنار جهان است.

با این حال، شرایط منطقه شرق آسیا در مقایسه با منطقه غرب این قاره برای ماجراجویی های نظامی امریکا بسیار متفاوت است.

در سوریه، جنگی شش ساله در جریان است و اقدامات تروریست ها و گروه های خشونت طلب زمینه مداخله نظامی قدرت های فرامرزی همچون امریکا را فراهم کرده است؛ ضمن این که دولت سوریه در حال حاضر فاقد توان پاسخگویی مناسب به حملات موشکی امریکایی ها است . اما کره شمالی به تسلیحات اتمی مجهز است و به گفته مقامات امریکایی، برد موشک های این کشور تا سواحل غربی امریکا می رسد.

موشکهای کره شمالی تهدیدی برای آمریکا 

 

ضمن اینکه بزرگترین شریک تجاری امریکا، یعنی چین ، متحد اصلی کره شمالی است. پکن یکبار 65 سال پیش، امریکا را در جنگ کره شکست داد و نیروهای امریکایی را تا پشت مرز کنونی میان دو کره عقب راند.

از این رو دور از انتظار خواهد بود، ماجراجویی نظامی امریکایی ها علیه کره شمالی، آن گونه که در سوریه رخ داد، بدون واکنش قاطع چین بی پاسخ بماند.

ضمن اینکه که شمالی نیز از قدرت بازدارندگی اتمی برخوردار است و جنگ در منطقه به سرعت به دو متحد اصلی امریکا ، یعنی ژاپن و کره جنوبی سرایت خواهد کرد. با توجه به تمرکز ثروت و تولید در منطقه شرق آسیا ، شلیک یک گلوله در شبه جزیره کره، اقتصاد شکننده جهانی را وارد مرحله بسیار خطرناکی خواهد کرد که تبعات آن تا داخل امریکا نیز کشیده می شود.

با توجه به چنین وضعیتی؛ اعزام نیروی ضربت دریایی امریکا به سمت شبه جزیره کره بیش از این که تلاشی برای اقدام یکجانبه نظامی این کشور قلمداد شود، نوعی نمایش قدرت برای تحت فشار قراردادن پیونگ یانگ تلقی می شود. هرچند که همین ژست سیاسی - نظامی می تواند ناخواسته آتش جنگ را در این منطقه به شدت بحرانی روشن کند.

بیشتربخوانید:

توافق آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی برای همکاری بیشتر درباره مسئله کره‌شمالی

کره جنوبی: آزمایش جدید موشکی کره شمالی چالشی برای صلح و امنیت جهانی است / ویدئو

کره جنوبی از شلیک موشک بالستیک کره شمالی خبر داد

توافق آمریکا و کره جنوبی درباره کره شمالی

ناو هواپیمابر کارل وینسون به همراه چندین شناور نظامی دیگر پس از ترک سنگاپور، در آب های کره جنوبی مستقر می شود.
موشکهای کره شمالی تهدیدی برای آمریکا