ایران پرس:  بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسبق در حالی به همراه راست گرایان افراطی به قدرت در فلسطین اشغالی بازگشت که علاوه بر سطح داخلی ، در منطقه غرب آسیا نیز نگرانی‌هایی در این خصوص شکل گرفته است.

کمیته انتخابات رژیم صهیونیستی نتایج نهایی و قطعی انتخابات کنست پس از شمارش ۱۰۰ درصد آرا و پیروزی ائتلاف بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسبق این رژیم با به دست آوردن ۶۴ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی پارلمان را اعلام کرد. این پیروزی با کسب ۱۴ کرسی توسط افراطیون یهودی به دست آمد که نگرانی‌هایی را درباره شرایط داخلی و سیاست منطقه‌ای رژیم صهیونیستی ایجاد کرد.

وجود عناصر نژادپرست و افراطی سبب شد که حتی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل، برخی مقامات عربی درباره تبعات به قدرت رسیدن افراطیون در اراضی اشغالی ابراز نگرانی کنند. در همین راستا، عبدالله بن زاید، وزیر امور خارجه امارات که سپتامبر 2020 توافق عادی‌سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی را امضا کرد، سپتامبر گذشته در دیدار با بنیامین نگرانی خود را نسبت به حضور  صهیونیست‌های راست‌گرای تندرو در کابینه وی در صورت پیروزی در انتخابات و موفق شدن به تشکیل کابینه اعلام کرده بود. بنابراین، به نظر نمی‌رسد سازش‌کاران عربی از نتایج انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی رضایت داشته باشند.

در همین حال، به نظر می‌رسد یکی دیگر از پیامدهای نتایج انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، تقویت مقاومت فلسطین خواهد بود. راست‌گرایان افراطی نظیر ایتمار بن غفیر که شریک نتانیاهو در قدرت می شوند آشکارا ضد اعراب هستند و بر اخراج اعراب از اراضی اشغالی تأکید دارند. راهیابی چنین افرادی به کابینه تل‌آویو و همچنین وجود این دیدگاه در نتانیاهو که کابینه بنت- لاپید با فلسطینی‌ها مماشات کرده و تسلیم مقاومت لبنان و فلسطین شده، سبب خواهد شد ضمن افزایش نژادپرستی، خشونت علیه فلسطینی‌ها در کابینه آینده رژیم صهیونیستی افزایش یابد. 

محمد اشتیه نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، آراء بالای احزاب راست‌گرای افراطی در انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی را نتیجه طبیعی گرایش فزاینده شهرک‌نشینان و اشغالگران به افراط گرایی و نژادپرستی دانست.

با توجه به شکل‌گیری گروه مقاومتی «بیشه شیران» و اقدام‌های مقاومتی که در ماه‌های اخیر در کرانه باختری و حتی در درون اراضی اشغالی انجام دادند، می‌توان شاهد شدت گرفتن درگیری میان فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها و تشدید مقاومت در میان فلسطینی‌ها در مقابل رژیم اشغال‌گر قدس بود.

یکی دیگر از پیامدهای احتمالی تشکیل کابینه آینده رژیم صهیونیستی به نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو، لغو توافق دریایی با لبنان است. این توافق اخیراً میان بیروت و تل‌آویو درباره ترسیم مرزهای دریایی امضا شد و یک دستاورد مهم برای لبنان و حزب‌الله بود. با این حال، در حالی که لاپید آنرا توافقی تاریخی خواند، نتانیاهو آنرا تسلیم تاریخی نامید و اعلام کرد در صورت در اختیار گرفتن پست نخست‌وزیری، این توافق را اجرا نخواهد کرد. بنیامین نتانیاهو در دوران تبلیغات انتخابات پارلمانیبا اشاره تلویحی به اینکه در صورت تصدی سمت نخست‌وزیری، این توافق را لغو می‌کند، تصریح کرده: «با این توافق همان کاری را خواهم کرد که با توافق اوسلو کردم؛ چرا که توافق اوسلو هم یک توافق تسلیم از جانب دولت چپگرا بود.»

119

نویسنده: سید رضی عمادی