به گزارش سی ان ان، آگوستین کارستنز (Agustin Carstens)، رئیس بانک مرکزی مکزیک در گفت و گو با شبکه تلویزیونی میلینیو (Milenio) گفت: در صورتی که بدترین احتمال (یعنی پیروزی ترامپ) روی دهد، ممکن است مقام های مکزیکی نیز به همان طریق به آن پاسخ دهند. ما در حال گفت و گو درباره یک طرح احتیاطی با وزیر دارایی هستیم.
هنوز جزییاتی درباره این طرح ارائه نشده است اما به نوشته سی ان ان، ترامپ تهدیدی مهم برای مکزیک قلمداد می شود.
ترامپ، نامزد جمهوری خواهان تهدید کرده است بر کالاهایی که شرکت های آمریکایی در مکزیک تولید می کنند و در آمریکا می فروشند، تعرفه ای 35 درصدی وضع خواهد کرد. صادرات، یک سوم از اقتصاد مکزیک را تشکیل می دهد و تقریبا بیشتر آن وارد آمریکا می شود.
ترامپ همچنین مدعی شده که در صورت شکست در مذاکرات درباره قرارداد تجارت آزاد بین کانادا، مکزیک و آمریکا که به نفتا معروف است، آن را ملغی خواهد کرد. وی همچنین به دنبال ساخت دیوار در سراسر مرز مکزیک و امریکا است و ادعا کرده که دولت مکزیک باید هزینه آن را بپردازد، هر چند رئیس جمهوری مکزیک گفته است که این کشور چنین هزینه ای را نمی پردازد.
آرتورو ساروخان (Arturo Sarukhan) سفیر سابق مکزیک در آمریکا در گفت و گو با سی ان ان اظهار داشت: این یک وضعیت باخت - باخت است و مردم آمریکا و مکزیک بازندگان آن خواهند بود.
بخش اقتصادی سی ان ان نوشت: لفاظی های منفی ترامپ تاکنون به ارز رایج مکزیک (پزو) آسیب رسانده است. ارزش پزو امسال 9 درصد کاهش یافت که بخشی از آن به دلیل تهدیدهای ترامپ بود. هربار که نظرسنجی های امسال از افزایش درصد حمایت از ترامپ حکایت داشته اند، ارزش پزو کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، ارز تضعیف شده، خبر بدی نیست و صادرات مکزیک را برای خریداران خارجی جذاب تر و مقرون به صرفه تر می کند و مکزیکی هایی که در آمریکا کار می کنند وجوه بیشتری را برای اقوام خود ارسال می کنند. اما روند رشد اقتصاد مکزیک همچنان به دلایل دیگری رو به کاهش است. کاهش قیمت نفت و کاهش هزینه های دولت از دیگر دلایل مهم دیگری است که باعث شد مکزیک دوشنبه گذشته پایین ترین رشد اقتصادی فصلی خود را در دو سال گذشته به ثبت برساند.
روند نزولی ارزش پزو نشان می دهد اگر ترامپ در انتخابات روز سه شنبه (18 آبان) پیروز شود، اوضاع بدتر خواهد شد. تحلیل گران پیش بینی می کنند که اگر ترامپ پیروز شود، پزو ارزش خود را بیش از پیش از دست خواهد داد که این امر به شدت به اقتصاد مکزیک آسیب خواهد رساند.
به گفته کارشناسان، پایان دادن به قرارداد نفتا و وضع تعرفه هایی برای خودروهای ساخت شرکت فورد برای آمریکایی ها نیز خوب نیست. بر اساس گزارش اتاق بازرگانی آمریکا، 6 میلیون فرصت شغلی به روابط تجاری با مکزیک بستگی دارد.
سی ان ان نوشت: بنابراین اکنون مقامات مکزیکی در دوران آرامش قبل از طوفان احتمالی بسر می برند و رئیس بانک مرکزی مکزیک گفته که امیدوار است کشورش مجبور به استفاده از طرح احتیاطی نشود.
ترامپ از شرکت فورد به دلیل سرمایهگذاری در کارخانه خود در مکزیک به شدت انتقاد و این اقدام را پشت کردن به کارگران آمریکایی عنوان کرده است. مسئولان شرکت فورد اعلام کرده اند که این سرمایهگذاری منجر به کاهش مشاغل در آمریکا نمیشود.
با نزدیک شدن به انتخابات روز سه شنبه هشتم نوامبر (18 آبان)، رقابت بین دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شدیدتر شده و پیش بینی ها درباره پیروزی هر یک از آنها را دشوارتر کرده است.