ایران پرس- حزب «دموکرات مسیحی» که «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان رهبری آن را بر عهده دارد، توانست اکثریت آراء را در انتخابات محلی ایالت «سارلند» Saarland واقع در غرب آلمان به دست آورد.

حزب محافظه کار دموکرات مسیحی در این انتخابات موفق به کسب 7 /40 درصد آرا شد در حالی که رقیب اصلی این حزب یعنی سوسیال دموکرات ها 6 /29 درصد آرا را به دست آوردند.

کسب اکثریت آرا توسط «انگرت کرامپ کارنباوا» Annegret Kramp-Karrenbauerنامزد حزب محافظه کار دموکرات مسیحی در انتخابات محلی ایالت سارلند، پیروزی بزرگ برای محافظه کاران در آلمان به شمار می رود.

این نخستین انتخابات از سه انتخابات محلی قبل از انتخابات پارلمانی ۲۴ سپتامبر 2017 در آلمان است.

مقایسه آرای کسب شده توسط این دو حزب نسبت به آرای انتخابات مشابه درسال ۲۰۱۲ نشان دهنده بهبود جایگاه حزب دموکرات مسیحی و کاهش محبوبیت سوسیال دموکرات ها دراین ایالت است.

در انتخابات قبلی، حزب دموکرات مسیحی 2 /35 درصد آرا را بدست آورده بود.

به نظر می رسد؛ نتیجه این انتخابات می تواند پیروزی آنگلا مرکل را در انتخابات بعدی و برای چهارمین دور پیاپی به عنوان صدراعظم آلمان رقم بزند.

 

این انتخابات شکستی برای «مارتین شولتز» نامزد اصلی سوسیال دموکرات ها برای رقابت با آنگلا مرکل در انتخابات بعدی محسوب می شود.

شولتز پس از اعلام نتیجه انتخابات و به رغم شکست حزب خود تاکید کرد، کماکان به تلاش برای نیل به هدف اصلی اش یعنی تغییردولت آلمان ادامه خواهد داد.

نتیجه انتخابات ایالتی درواقع به منزله شاخصی برای نشان دادن تمایل مردم آلمان به سیاستمداران مد نظر شان به ویژه صدر‌اعظم آینده این کشور بزرگ اتحادیه اروپا است.

انتخابات ایالتی سارلند می توانست فرصتی برای سوسیال دموکرات ها و نامزد این حزب یعنی مارتین شولتز در رقابت با آنگلا مرکل برای سمت صدراعظمی آلمان باشد.

«مارتین شولتز» نامزد اصلی سوسیال دموکرات ها برای رقابت با آنگلا مرکل در انتخابات بعدی محسوب می شود.

 

با این حال حزب مرکل در اولین گام قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی آلمان توانست به پیروزی مهمی دست یابد. البته این به مفهوم از میدان بدررفتن مارتین شولتز نیست.

حداقل نتایج نظرسنجی های قبلی حاکی از آن است که‌ مرکل ازسوی مارتین شولتز رئیس پیشین پارلمان اروپا با چالش بزرگی روبرو است. با این حال مرکل امیدوار است آلمانی ها در انتخابات سپتامبر 2017 بار دیگر به وی اعتماد کنند و راه برای دستیابی مجدد وی به صدراعظمی هموار شود. مرکل چه در برهه کنونی و چه درصورت انتخاب در دوره جدید زمامداری خود با مسائل و چالش های مختلفی باید دست و پنجه نرم کند.

در داخل اتحادیه اروپا، سیاست های مالی و اقتصادی مد نظر آلمان با مخالفت های جدی به ویژه از جانب کشورهای بحران زده منطقه یورو مانند یونان مواجه است. ضمن اینکه آلمان اکنون باید با چالش های ناشی ازجدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا مقابله کند و تلاش خود را بر حفظ همگرایی اروپایی متمرکز کند اما در عرصه سیاست داخلی، یکی از مهم ترین چالش های مرکل، بحران پناهجویان است که اکنون به مساله ای پیچیده تبدیل شده است.

در واقع مرکل در این زمینه، نه فقط در سطح احزاب آلمانی بلکه حتی در داخل دولت آلمان نیز مخالفانی جدی دارد.

از جمله زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیرامور خارجه آلمان مخالفت خود را با برنامه های آنگلا مرکل درباره  پناهجویان ابراز کرده است.

هم چنین علیرغم حمایت حزب سوسیال مسیحی به عنوان یکی از احزاب ائتلاف مسیحی از مرکل، کماکان اختلافات مهمی بین مرکل و هورست زیهوفر Horst Seehofer رهبر این حزب وجود دارد.

هورست زیهوفر رهبر حزب سوسیال مسیحی

 

یکی از مهم ترین موارد این اختلافات، دیدگاه کاملا متفاوت این دو برسربحران پناهجویان وچگونگی برخورد با آن است .چالش دیگر برای مرکل درعرصه امنیتی و دفاعی مطرح است.

آلمان از هنگام پیروزی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات 2016 تحت فشار شدیدی برای افزایش بودجه نظامی خود به میزان هزینه دفاعی تعیین شده توسط ناتو قرار گرفته است.

مرکل نیز به ناچار اعلام کرد آلمان باید به تعهد خود درباره افزایش بودجه دفاعی یعنی اختصاص دو درصد تولید ناخالص داخلی به هزینه های نظامی، عمل کند. /113/110

بیشتر بخوانید:

مرکل نامزد منتخب حزبش در انتخابات پارلمانی آلمان شد

تصمیم مرکل برای شرکت در دور بعدی انتخابات آلمان

 اعلام آمادگی صدراعظم آلمان برای حضور در انتخابات 

تلاش نامزدهای انتخابات آمریکا برای جلب آرای آمریکایی های مقیم آلمان

«<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%AA%DB%8C%D9%86+%D8%B4%D9%88%D9%84%D8%AA%D8%B2">مارتین شولتز</a>» نامزد اصلی سوسیال دموکرات ها برای رقابت با آنگلا مرکل در انتخابات بعدی محسوب می شود.
هورست زیهوفر رهبر حزب سوسیال مسیحی