ایران پرس- حزب حاکم «عوامی لیگ» بنگلادش به ریاست «شیخ حَسینه واجد»، نخست وزیر این کشور در انتخابات پارلمانی پیروز شد.

این حزب 151 کرسی و با احزاب ائتلافیش 191 کرسی را بدست آورد که به تنهایی نیز حد نصاب لازم برای تشکیل دولت را کسب کرده است.

براساس گزارش های خبری ائتلاف مخالفان دولت به رهبری حزب ناسیونالیست بنگلادش شکست سنگینی را متحمل شده است، به گونه ای که «کمال حسین» رهبر ائتلاف با رد نتایج انتخابات، خواهان برگزاری انتخابات جدید پارلمانی در اولین فرصت ممکن در بنگلادش شد.

از دیدگاه محافل سیاسی مخالف در این کشور نتایج اعلام شده چندان دور از ذهن هم نبود زیرا دولت «شیخ حسینه» را به مهندسی انتخابات متهم می کنند.

بازداشت «خالده ضیا» رهبر حزب مخالفان دولت و بیش از ده هزار تن از رهبران مخالفان در سراسر بنگلادش به اتهاماتی همچون فساد مالی از جمله اقدامات دولت داکا برای بدنام کردن مخالفان ارزیابی می شود، براساس این دیدگاه کمیسیون برگزاری انتخابات نه تنها بی طرفی را در جریان برگزاری انتخابات روز گذشته رعایت نکرده بلکه با جانب داری از عوامی لیگ شرایط را برای پیروزی نامزدهای آن فراهم کرده است.

«فخرالدین احمد»، کارشناس مسایل سیاسی در ارزیابی از اوضاع سیاسی بنگلادش که همشهری آنلاین منتشر کرد است گفت، نتیجه اعلام شده برای پنج سال زندگی مردم را تحت تاثیر قرار خواهد داد. ما امیدواریم آرامش به کشور باز گردد.

صرف نظر از اینکه در انتخابات سراسری بنگلادش تقلب صورت گرفته است یا نه سوال اصلی این است، آیا این انتخابات خواهد توانست به بحران سیاسی بیش از یک دهه این کشور پایان دهد؟

احزاب مخالف با متهم کردن «عوامی لیگ» به تقلب گسترده در انتخابات یک دهه گذشته مشروعیت آن را زیر سوال برده و تاکید کرده است، با«شیخ حسینه» همکاری نخواهد کرد.

وی نیز با زندانی کردن «خالده ضیا» مهمترین رقیب خود در صحنه سیاسی بنگلادش که از دهه نود قدرت میان آنها دست به دست شده است نشان داد، که بیشتر به حمایت‌های نظامی و امنیتی داخلی و همچنین کشور هند متکی است و چندان توجهی به میزان مشروعیت دولت خود ندارد.

«والیور رحمان» کارشناس مسایل سیاسی در بنگلادش در ارزیابی از شرایط این کشور که رسانه آن را منتشر کردند معتقد است، دولت وظیفه بسیار سختی برای بهبود وضعیت زندگی میلیون‌ها بنگلادشی دارد.

قریب به 45 درصد از مردم بنگلادش زیر خط فقر زندگی می‌کنند و باید به بحران سیاسی پایان داد.

از دیدگاه محافل سیاسی در بنگلادش  انتخابات 30 دسامبر با توجه به اعتراض های گسترده به نتایج اعلام شده نه تنها به حل بحران سیاسی این کشور کمک نمی کند بلکه می تواند آنرا شعله ورتر کند.

این بدان معنا است، مشکلات بنگلادش که حل آنها نیاز به همکاری احزاب مخالف است همچنان لاینحل باقی خواهد ماند.

با توجه به اینکه کمیسیون انتخابات بنگلادش مانع از شرکت نامزدهای اسلامگرا در انتخابات شد می توان گفت، پارلمانی که  قرار است از سوی «عوامی لیگ» تشکیل شود کاملا سکولار خواهد بود و این می تواند موجب تقویت جریان‌های سکولار در بنگلادش شود، که در سالهای اخیر مشکلاتی را در عرصه رسانه ای و فرهنگی برای این کشور ایجاد کردند. 139/118

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

 پیروزی حزب حاکم «عوامی لیگ» بنگلادش در انتخابات پارلمانی

نتایج اولیه انتخابات بنگلادش؛ پیروزی خانم حسینه واجد

انتخابات پارلمانی بنگلادش؛ 2 نفر کشته شدند