پس از برگزاری انتخابات، آمارها حاکی از پیروزی قاطع ائتلاف احزاب «جمهوری در حرکت» وابسته به امانوئل مکررون رییس جمهوری فرانسه ومودم با کسب 32/32 درصد آراء و پس از آن حزب راست میانه جمهوری خواهان با کسب 56 /21 درصد آرا است.
حزب راست افراطی جبهه ملی نیز 2 /13 درصد آرا را به دست آورد. حزب چپ فرانسه حدود ۱۱ درصد و حزب سوسیالیست فرانسه تنها حدود ۸ درصد درصد آراء را بدست آوردند.
آمار مشارکت در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه قریب به 49 درصد اعلام شده که یکی از پایین ترین نرخ های مشارکت در دهه های گذشته است. ادواردو فیلیپ نخست وزیر فرانسه اعلام کرد،رای دهندگان فرانسوی به صراحت حمایت خود را از طرحهای مکررون اعلام کردند.
با این حال پیروزی ائتلاف حزب "جمهوری در حرکت" و حزب "مودم "،باعث نگرانی احزاب بزرگ سنتی فرانسه شده است .
درواقع بزرگترین شکست متوجه حزب سوسیالیست شده است."ژان کریستوف کامبادلیس "،دبیر اول حزب سوسیالیست فرانسه به شکست خود در انتخابات پارلمانی این کشور اذعان کرد.ضمن اینکه "بنوآ آمون" نامزد سوسیالیستها درانتخابات پیشین ریاست جمهوری فرانسه، نیز در انتخابات پارلمانی این کشور شکست خورد.
احزاب سنتی فرانسه به حاشیه رانده شدند
در واقع پیروزی مکرون نشان داده که احزاب سنتی فرانسه از جمله حزب سوسیالیست این کشور که اکثریت کرسیهای پارلمان کنونی فرانسه را در دست داشتند به حاشیه رانده شدهاند و نقش تعیین کننده پیشین خود را از دست دادهاند.
در این راستا فرانسوا باروئن، از حزب جمهوری خواهان فرانسه با هشدار درباره تمرکز قدرت در اختیار مکرون وحزبش تصریح کرد که فرانسه به توازن قوا ونه تمرکز قوا احتیاج دارد. ضمن اینکه با توجه به آرای نسبتا پایین حزب راستگرای افراطی جبهه ملی، مارین لوپن، رهبر این حزب به شکست خود در انتخابات پارلمانی اذعان کرد و در عین حال از رای دهندگان فرانسوی خواست برای مقابله با پروژه های مکرون ،یکشنبه آینده حضور گسترده ای در پای صندوق های رای داشته باشند.
در این زمینه جکی ناژلان کارشناس فرانسوی تاکید کرد که مردم فرانسه به شدت خواستار تغییر بافت انسانی پارلمان و نو شدن آن بوده و هستند. ضمن اینکه بسیاری از نمایندگان کنونی نیز با توجه به قانون ممنوعیت دوشغله بودن نمایندگان ناگزیر به چشم پوشی از شرکت انتخابات پارلمانی 11 ژوئن بوده اند.این قانون در سال 2014 تصویب شده و برای اولین باری است که به اجرا گذاشته می شود.
با توجه به اینکه طبق برآوردها ائتلاف احزاب جمهوری در حرکت و مودم در نهایت بین 400 تا 445 کرسی از مجموع 577 کرسی پارلمان فرانسه را به دست خواهند آورد، می توان پیش بینی کرد که بدین ترتیب راه برای اصلاحات گسترده اقتصادی مورد حمایت رئیس جمهوری فرانسه گشوده خواهد شد.
با این همه رقبا و مخالفان مکرون، یکپارچه شدن دولت و پارلمان را به زیان فرانسه تلقی می کنند. در مقابل مهمترین مسئله برای مکرون، حمایت یکپارچه پارلمان فرانسه از طرح ها و برنامه های مد نظرش برای بهبود اوضاع اقتصادی بویژه کاهش نرخ بیکاری وکاهش کسری بودجه است و از دیدگاه وی ورود نمایندگان هم سو با دولت می تواند به حمایت از سیاستهای وی در مجلس فرانسه بیانجامد. در واقع مکرون بر این گمان است که با حمایت پارلمان میتواند اصلاحاتی را که به فرانسویها وعده داده بود عملی کند.
مسلما نتایج انتخابات پارلمانی فرانسه برای اتحادیه اروپا و سران اروپایی بویژه آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان به عنوان متحد نزدیک مکرون، امیدوار کننده و نوید بخش پیگیری و تقویت سیاست های مبتنی بر همگرایی در اتحادیه اروپا خواهد بود ضمن اینکه پیروزی ماکرون می تواند موجب تقویت موضع گیری ها واقدامات وی در عرصه سیاست خارجی بویژه در رویارویی اتحادیه اروپا با آمریکا شود./113/112
بیشتربخوانید:
آلبوم تصاویر: انتخابات پارلمانی فرانسه
واکنش شخصیت های سیاسی به پیروزی حزب حاکم فرانسه
نتیجه قطعی دور نخست انتخابات پارلمانی فرانسه: پیروزی دیگری برای مکرون
حزب راست افراطی فرانسه، نتایج انتخابات پارلمانی این کشور را ناامید کننده خواند