ساچیوا نامزد حزب حاکم بلغارستان در دور دوم انتخابات ریاست حمهوری این کشور 35 درصد آرا را کسب کرد.
این دومین دور انتخابات بلغارستان بود، در دور نخست انتخابات این کشور که هفته گذشته برگزار شد، هیچکدام از نامزدها موفق به کسب حداقل آرای مورد نیاز برای احراز این پست نشده بودند.
بر اساس قانون انتخابات بلغارستان، کسب دستکم 51 درصد آرا در دور اول انتخابات برای احراز ریاست جمهوری ضروری است.
در پی پیروزی رادف، بویکو بوریسوف نخست وزیر بلغارستان اعلام کرد بنا بر وعده پیشین از سمت خود کناره گیری خواهد کرد.
"زتسکا ساچیوا"نامزد حزب حاکم (حزب راست میانه ) و وابسته به نخست وزیر این کشور بود.
در رقابت های انتخاباتی رادف بویکو بوریسوف نخست وزیر بلغارستان تهدید کرده بود در صورت باخت نامزد حزبش از مقام خود کناره گیری خواهد کرد.
اکنون قرار است وی در اولین روز کاری پارلمان استعفای دولت را تقدیم کند.
به نظر می رسد این موضوع نخستین چالش رییس جمهوری جدید این کشور خواهد بود.
فروپاشی دولت اقلیت بوریسوف احتمالا به ماهها بی ثباتی سیاسی و شاید برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور در فصل بهار منجر شود.
رادف، رییس جمهوری منتخب، نماینده سوسیالیست ها در انتخابات بود و در تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بودکه اگر در انتخابات پیروز شود، تدابیر امنیتی را برای جلوگیری از ورود آوارگان جنگی به کشورش افزایش داده و روابط بلغارستان با روسیه را گسترش خواهد داد.
رابطه روسیه و بلغارستان از جدی ترین چالش های کنونی بلغارستان است و اکنون با پیروزی رادف در انتخابات ریاست جمهوری بلغارستان روابط این کشور با روسیه گسترش می یابد.
وی پیش از این از لغو تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه سخن گفته بود.
احتمال نزدیکی بیشتر این کشور به روسیه اما نگرانی هم پیمانان بلغارستان در اتحادیه اروپا و ناتو را افزایش داده است، اگر چه وی گفته است به قوانین اتحادیه اروپا احترام خواهد گذاشت.
موضوع پناهجویان چالش دیگری است که مدت هاست در این کشور ادامه دارد. بخش عمده ای از پناهجویان از راه ترکیه وارد این کشور شده اند.
اگر چه مقامات این کشور همواره مواضع ضد مهاجرتی اتخاذ کرده و خواستار اخراج این پناهجویان هستند با این حال رییس جمهوری منتخب از افزایش تدابیر امنیتی را برای جلوگیری از ورود آوارگان جنگی به کشورش سخن گفته است.
علیرغم همه تلاشهای صورت گرفته وضعیت اقتصادی این کشور نامساعد و حل مشکلات اقتصادی نیز موضوع جدی برای شهروندان این کشور است.
بیکاری، تورم ازجمله مهمترین مشکلات کنونی اقتصاد این کشور است."فساد "محور دیگری است که وضعیت را در این کشور سخت کرده است.
برخی از تحلیلگران معتقدند پیروزی رادف ناشی از نارضایتی مردم از دولت راستگرای میانه بویکو بوریسوف، نخست وزیر این کشور است که تلاشهایش در زمینه مقابله با فساد مالی و اصلاحات در بخش دولتی بسیار کند تلقی می شود.
با وجود همه این مشکلات، رومن رادف، ملقب به « ژنرال سرخ » وعده است بسیاری از این مشکلات را حل خواهد کرد ضمن اینکه کشورش را هم در اتحادیه اروپا و هم در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حفظ می کند.
اگرچه در بلغارستان، بیشتر تصمیمات سیاسی را دولت می گیرد و سمت ریاست جمهوری غالبا تشریفاتی است، اما طبق قانون اساسی این کشور،رییس جمهوری ریاست نیروهای مسلح، تعیین سفیران و رئیسان خدمات اطلاعاتی و امنیتی، امضای معاهدات بین المللی و همچنین وتو قوانین را بر عهده دارد.
اکنون باید دید رادف با توجهبه شرایط کنونی این کشورتا چه حد در اجرای وعده های خود موفق می شود.