ایران پرس- "نیکول پاشینیان" نخست‌وزیر مستعفی ارمنستان با پیروزی در انتخابات زودهنگام پارلمانی، جایگاه خود را در راس امور کشور تثبیت کرد.

در انتخابات زودهنگام مجلس ملی ارمنستان، ائتلاف "مای استپ" (گام من) که شامل حزب "قرارداد شهروندی" (civil contract) است، موفق به کسب 70 درصد از آراء مأخوذه شد.

حزب "داشناکسیون" تنها 3.89 آرا را کسب کرد و احزاب "تصمیم شهروند"، "پیشرفت ملایم"، "کشور قانون" (آریناتس ارکر)، "ساسنا تسرر" و "احیا دموکراتیک مسیحی" هر کدام کمتر از دو درصد آرا را کسب کردند و ائتلاف "ما" مشتمل بر احزاب "دموکرات‌های آزاد"، "جمهوری" و "میهن ارمنی" نیز تنها دو درصد آراء را به خود اختصاص دادند.

این درحالی است که پاشینیان در نتیجه اعتراضات مسالمت‌آمیزی که در ماه آوریل گذشته رخ داد، قدرت را در اختیار گرفت.

وی در ماه اکتبر گذشته، با کناره‌گیری از مقام خود، راه را برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی باز کرد. در واقع هدف پاشینیان از برگزاری انتخابات زودهنگام، پاکسازی مجلس ملی ارمنستان از نمایندگان طرفدار دولت سابق ارمنستان بود. 

نکته قابل تامل در انتخابات اخیر مجلس ملی ارمنستان این است که حزب جمهوری خواه که حزب حاکم گذشته و حزب مخالف کنونی دولت ایروان قلمداد می‌شود، برای نخستین بار در تاریخ ارمنستان پس از استقلال در سال 1991 میلادی، به مجلس ملی این کشور راه نیافت. حزب جمهوری خواه ارمنستان توانست 59 هزار رای معادل 4.7 درصد آراء را به دست آورد.

نیکول پاشینیان در حال حاضر اکثریت مجلس ملی ارمنستان را در اختیار دارد و بی‌تردید می‌تواند در راستای عمل به وعده‌های خود مبنی بر اصلاح اقتصادی و مبارزه با فساد، اقدامات بیشتر و سودمندتری انجام دهد.

پاشینیان در ماه میلادی آوریل سال جاری میلادی پس از رسیدن به قدرت، از تداوم رابطه نظامی و اقتصادی با روسیه خبر داد و از تأسی به سیاست‌های دولت پیشین درخصوص مناقشه قره‌باغ با جمهوری آذربایجان اظهارنظر کرد. این موضعگیری پاشینیان به معنای تداوم روند جاری مناقشه آذری - ارمنی بر سر مالکیت منطقه قره باغ است.

دراین ارتباط، "قابیل حسین‌لی"، تحلیلگر سیاسی جمهوری آذربایجان طی مقاله‌ای نوشت:

"نیکول پاشینیان که با انقلاب خیابانی در ارمنستان به قدرت رسیده بود، با برگزاری انتخابات، به حاکمیت خود مشروعیت بخشید. درحالی که درکنار ائتلاف "اقدام من" به ریاست پاشینیان، دو حزب در مجلس ارمنستان جای گرفته‌اند که هر دوی این احزاب، یعنی حزب "ارمنستان شکوفا" و حزب "ارمنستان درخشان" غربگرا هستند. این نیز از رویارویی‌های آینده ارمنستان با روسیه و وخامت در روابط دو طرف خبر می‌دهد."

این اندیشه که در ارمنستان و دیگر کشورهای منطقه بویژه جمهوری آذربایجان تبلیغ می‌شود، در حالی است که پاشینیان پیش ازاین نیز در مصاحبه‌های خود اعلام کرده است که نه غربگراست و نه روس‌گرا اما به منافع ملی ارمنستان وفادار خواهد بود.   

در مجموع باید گفت: پیروزی قابل پیش بینی پاشینیان در انتخابات زودهنگام مجلس ملی می‌تواند با پشتوانه مردمی، اهداف داخلی و منطقه‌ای ارمنستان را حداقل یک گام به پیش ببرد.  

نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی

117/120
نتایج انتخابات پارلمانی ارمنستان؛ پیروزی نیکول پاشینیان

گزارش: حضور مردم ارمنستان در انتخابات پارلمانی

برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در ارمنستان