به گزارش ایران پرس، سوئد، قزاقستان، اتیوپی، بولیوی، ایتالیا، مصر، ژاپن، سنگال، اوکراین و اروگوئه ده عضو غیردائمی فعلی شورای امنیت سازمان ملل هستند که متن این پیش نویس را تهیه و آن را ارائه کردند.
چهارشنبه شب، با تلاش بریتانیا، فرانسه و آمریکا به عنوان اصلی ترین حامیان تروریست ها در سوریه نشست ویژه ای در شورای امنیت، برای بررسی حمله شیمیایی به منطقه «خان شیخون» در جنوب ادلب سوریه، برگزار شد، که با مخالف روسیه و بدون رای گیری درباره طرح پیشنهادی این سه کشور جهت محکوم کردن دولت سوریه، پایان یافت.
«ولادیمیر سافرونکوف»، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، در این نشست با بیان اینکه تروریست ها با استفاده از سلاح شیمیایی به دنبال بی اعتبار کردن دولت سوریه هستند، تصریح کرد: ترویست ها با هماهنگی برخی کشورهای حامی خود، به دنبال ایجاد بهانه ای برای توسل به اقدام نظامی علیه دولت سوریه اند.
«منذر منذر» معاون نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد نیز در این نشست در پاسخ به اتهام های بی اساس نمایندگان آمریکا، فرانسه و بریتانیا که دمشق را مسئول اتفاقی که در «خان شیخون» رخ داده معرفی کردند، با بیان این که دولت سوریه بیش از 90 نامه به سازمان ملل متحد ارسال و در آنها اطلاعات موثقی درباره استفاده تروریست ها از سلاح و مواد شیمیایی علیه مردم مظلوم سوریه ارائه کرده است، خاطر نشان کرد: این مواد از طریق ترکیه برای تروریست ها ارسال شده است.
در حمله شیمیایی روز سه شنبه به منطقه «خان شیخون» در جنوب ادلب سوریه، بیش از صد نفر کشته و حدود 400 نفر زخمی شدند.
بسیاری از کارشناسان متهم کردن دولت سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی را تلاشی برای گمراه کردن افکار عمومی و وارونه کردن واقعیت ها به موازات پیروزی های اخیر ارتش سوریه در مقابل تروریست ها عنوان می کنند.
بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان از جمله ترکیه برای سرنگون کردن دولت قانونی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه آغاز شده است.117
معاون نماینده دائم سوریه در سازمان ملل: سوریه هرگز از سلاح شیمیایی استفاده نکرده است
سوریه و روسیه حمله شیمیایی به خان شیخون را تکذیب کردند
سفیر سوریه در لبنان: اتهام استفاده از سلاح شیمیایی توسط دمشق وارونه کردن واقعیت است