نامزدهای انتخاباتی حزب تحریک انصاف به رهبری «عمران خان» در مناطق مختلف پاکستان با کسب 111 کرسی مجلس ملی از رقبای خود شامل حزب مسلم لیگ شاخه نواز و حزب مردم پاکستان پیشی گرفته اند.
حزب مسلم لیگ شاخ نواز به ریاست شهباز شریف هم 68 کرسی و و حزب مردم به رهبری «بلاول بوتو زرداری» 38 کرسی مجلس ملی را از نقاط مختلف پاکستان کسب کرده اند.
نامزدهای مستقل انتخاباتی نیز موفق به کسب 19 کرسی مجلس ملی پاکستان شدند.
آمار غیررسمی حزب موتلفه مجلس متحده عمل
براساس آمار غیررسمی، حزب موتلفه مجلس متحده عمل (MMA) پاکستان متشکل از حزب جمعیت علمای اسلام شاخه فضل، حزب جماعت اسلامی و حزب شیعه تحریک اسلامی نیز تاکنون 12 کرسی مجلس ملی را کسب کرده اند.
با این ترتیب، تکلیف 269 کرسی از مجموع 342 کرسی مجلس ملی پاکستان مشخص شده است.
پیشتازی حزب تحریک انصاف در نتایج اولیه انتخابات پارلمانی پاکستان با 111 کرسی درستی پیش بینی ها در ماه های اخیر درباره پیروزی عمران خان در انتخابات این کشور را به اثبات رساند.موقعیت متزلزل احزاب رقیب حزب تحریک انصاف به خصوص حزب مسلم لیگ نواز از یکسال گذشته که از سال ۲۰۱۳ قدرت سیاسی و اجرایی در پاکستان را در اختیار داشت، زمینه را برای موفقیت احزاب رقیب فراهم کرد.
عملکرد پرانتقاد حزب حاکم مسلم لیگ نواز در پنج سال گذشته
عملکرد پرانتقاد حزب حاکم مسلم لیگ نواز در پنج سال گذشته که اداره امور پاکستان را عهده دار بود یکی از دلایلی بود که بتدریج موجب کاهش اقبال مردم به این حزب شد. نقطه عطف تزلزل در جایگاه این حزب در بین مردم پاکستان برکناری محمد نواز شریف رهبر سابق این حزب از نخست وزیری به علت فساد اقتصادی؛ محرومیت دائمی از فعالیت های سیاسی و بازداشت وی برای گذراندن ده سال حبس خود در زندان تیر خلاصی به حزب مسلم لیگ نواز در انتخابات پارلمانی بود.
دومین رقیب حزب تحریک انصاف حزب مردم بود که نتوانست در پنج سال گذشته با بازسازی موقعیت سیاسی خود پس از شکست در انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۱۳ به فعالیت های جدی حزبی به خصوص در جایگاه اپوزیسیون بازگردد.
بر خلاف حزب مردم، حزب تحریک انصاف با فرصت شناسی دقیق توانست در پنج سال اخیر ضمن برجسته سازی نقاط ضعف حزب مسلم لیگ نواز در جایگاه حزب حاکم و به خصوص پیگیری پرونده فساد مالی نواز شریف در دادگاه عالی که با شکایت عمران خان در دستور کار قضایی قرار گرفت توانست نگاه مردم پاکستان را به خود جلب کند.
عمران خان در نقد عملکرد دولتهای سابق پاکستان با محوریت فساد
سخنرانی های آتشین و احساسی عمران خان در نقد عملکرد دولتهای سابق پاکستان با محوریت فساد گسترده انان سبب شد تا وی خود را در قامت یک ناجی برای برون رفت از فساد در این کشور معرفی کند.
استفاده هوشمندانه از ابزارهای انتقال پیام به خصوص رسانه ها توسط عمران خان برای گوشزد کردن لزوم خروج فضای سیاسی پاکستان از انحصار دو حزب مسلم لیگ نواز و مردم و حاکمیت جریان سوم موجب توجه جدی مردم این کشور به حزب تحریک انصاف برای سپردن امور به یک گروه سیاسی خارج از رویه معمول انتخابات در چند دهه گذشته شد.
در شرایط کنونی که مردم پاکستان با انتخاب نامزدهای انتخاباتی حزب تحریک انصاف به شعارهای عمران خان به ویژه در مبارزه با فساد و احیای اقتصاد اعتماد کرده اند وی باید با عمل به وعده های خود موجب استمرار مشارکت سیاسی و حفظ پشتوانه مردمی به عنوان عامل اصلی امنیت ملی در این کشور بشود.
مردم پاکستان که دراین دوره از انتخابات پارلمانی با رای به حزب تحریک انصاف امیدهای خود را برای زندگی بهتر که کشوری پیشرفته تر در سبد این حزب قرار دادند، مسئولیت سنگین و تاریخی را به عمران خان سپردند.
135/112
نویسنده:محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید :
حزب تحریک انصاف پاکستان پیشتاز انتخابات پارلمانی
آینده سیاسی پاکستان در گرو نتایج انتخابات پارلمانی
انتخابات پاکستان؛ ادعای حزب تحریک انصاف ضد دیگر احزاب