رئیس جریان حکمت ملی عراق با ارائه پیشنهاد 9 بندی برای برون ‎رفت از بحران سیاسی عراق گفت: صحنه سیاسی عراق به‌شدت نیازمند گفت‌وگوی جدی و تفاهم است.

عراق از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در اکتبر سال گذشته که نیروهای سیاسی نتوانسته‌اند با تشکیل دولت موافقت کنند با بحران سیاسی مواجه است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پیشنهاد 9 بندی «سید عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق برای برون ‎رفت از بحران سیاسی عراق شامل 1. مذاکره همه جریان‌های سیاسی و بررسی راه حل‌ها بدون هیچ قید و شرطی، 2. معرفی فراکسیون اکثریت با تعریفی که در قانون اساسی مطرح شده، 3. حل مسئله رؤسای سه‌گانه از طریق تفاهم درونی طیف‌های اجتماعی، 4. تنظیم برنامه خدماتی و سیاسی دولت آینده با زمان‌بندی مشخص، 5. تقسیم مسئولیت، 6. تأمین فضای امن برای اپوزیسیون، 7. توافق اکثریت حاکم و اپوزیسیون سازنده بر مشورت دائم، 8. کنار گذاشتن مجادلات رسانه‌ای و اتهام‌زنی و 9. رقابت سیاسی بر سر اصلاحات، است.

رئیس جریان حکمت ملی عراق که در مراسم بزرگداشت حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالعزیز حکیم» سخنرانی می کرد، پس از تشریح گام‌های 9 ‌گانه خود ابراز امیدواری کرد، همه نیروهای سیاسی عراق با جدیت این گام‌ها را بررسی کنند تا عرصه برای خروج از بحران‌های کشور فراهم شود.

وی گفت، اکثریت مطلوب اکثریتی است که پروژه‌‌ای مشخص برای دولت‌سازی بر اساس اصل «اکثریت ملی با حضور همه طیف‌ها» به معنای اکثریت شیعیان و اکثریت اهل سنت و اکثریت کردها شکل بگیرد که در آن همه در تحمل مسئولیت اجرایی کشور شراکت داشته باشند و در برابر اقلیتی از همه طیف‌ها شکل بگیرد که نقش اپوزیسیون سازنده ایفا کند.

حکیم با تاکید مجدد بر مشارکت نکردن جریان حکمت ملی در دولت آینده عراق اظهار کرد، فراکسیون اکثریت باید حتما متشکل از نمایندگان بزرگ‌ترین طیف اجتماعی باشد تا پشتیبانی پارلمانی کافی برای دولت فراهم شود و دولت در برابر اولین طوفان سیاسی از هم نپاشد.

117

بیشتر بخوانید:

دولت عراق در چند روز آینده تشکیل خواهد شد