وزیر صنعت، معدن و تجارت از ادامه مذاکرات تعرفه ترجیحی، برای تحقق سرمایه گذاری سی میلیارد دلاری میان ایران و ترکیه خبر داد.

به گزارش ایران پرس، «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه مراسم سالگرد اعلام جمهوریت ترکیه در سفارت این کشور در تهران گفت،  بدون نفت حدود شش میلیارد دلار و با احتساب نفت 12/7 میلیارد دلار روابط اقتصادی با ترکیه داشته ایم که نسبت به سال قبل میلادی روند افزایشی داشته است؛ اما با هدف سی میلیارد دلار فاصله دارد که برای تحقق این هدف  مذاکرات تعرفه ترجیحی بین دو کشور را ادامه می دهیم.

«محمد شریعتمداری» افزود، علاوه بر کالاهایی که در گذشته وجود داشت، شصت کالای دیگر به لیست کالاهای ترجیحی پس از اتمام مذاکرات اضافه خواهد شد که زمینه های همکاری ترکیه را بیش از این خواهد کرد.

وی همچنین افزود، در تاریخ، دو ملت ایران و ترکیه در کنار هم بوده اند و مشترکات دینی و قومی، ما را بیش از گذشته به هم پیوند می‌دهد که امیدواریم در کنار روابط سیاسی، روابط اجتماعی و اقتصادی دو کشور نیز توسعه یابد.

شریعتمداری تاکید کرد، روابط سیاسی صنعتی و اجتماعی دو ملت به خصوص در سال های اخیر روند رو به رشدی را سپری کرده و اراده رهبران دو کشور بر توسعه روابط تهران- آنکارا است.

ترامپ اروپایی‌ها را از توسعه روابط با ایران ترسانده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در واکنش به اظهارات رییس جمهوری آمریکا در خصوص ایران و برجام، تصریح کرد، ترامپ اروپایی ها را از توسعه روابط با ایران ترسانده است.

به گفته وی ترامپ نه تنها اروپا بلکه کشورهای دیگر دنیا را نیز از توسعه روابط با ایران ترسانده است، اما از کاری که ترامپ کرده است هیچگونه نگرانی نداریم.

شریعتمداری افزود، ما در روند یک مذاکره کاملا برابر و برد-برد با حضور آمریکا و رقبای تجاری اروپایی به توافقنامه ارزشمندی (برجام) دست یافتیم.

وی تاکید کرد، ما به هیچ وجه ناقض برجام نیستیم و در چارچوب توافقنامه امضا شده توسعه همکاری ها را با تمام کشورها به ویژه کشورهای دوست و همسایه خواهیم داشت و ترکیه در دوران تحریم نیز بهترین شریک تجاری ایران بود.

جمعه گذشته نیز «اسحاق جهانگیری» در نشست مشترک هیات عالی‌رتبه ایران و ترکیه در استانبول، گفت: نخست وزیر ترکیه بر دستیابی به هدف تعیین شده در مبادلات اقتصادی به سطح 30 میلیارد دلار در سال تاکید دارد و برگزاری سریع کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را برای رفع موانع موجود در این زمینه خواستار شده است.

وی، تحقق توافق ایران و ترکیه را برای استفاده از پول ملی دو کشور در مبادلات تجاری دوجانبه، به نفع دو طرف برشمرد و تصریح کرد: توسعه حمل و نقل، مسائل بانکی و گمرکی می‌تواند مناسبات ایران و ترکیه را بیش از گذشته تقویت کند.

133/110

بیشتر بخوانید:

دعوت از سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در ایران

سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در صنعت پتروشیمی ایران

بازگشت توتال؛ گام بلند فرانسه برای سرمایه‌گذاری در ایران/تحلیل

لاریجانی در سئول: بازار ایران ظرفیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری خارجی دارد+ ویدئو

توافق برای سرمایه‌گذاری کرواسی در صنعت پتروشیمی ایران