ایران پرس- با شدت گرفتن تحریم‌های آمریکا و به تبع آن اتحادیه اروپا علیه ونزوئلا، تنش‌ها میان این کشور و برخی از موسسات اقتصادی و مالی بین‌المللی وارد مرحله جدیدی شده است.

تارنمای بی بی سی در مطلبی نوشت: «دیوس دادو کابیو» رئیس مجلس ملی موسسان ونزوئلا و همچنین معاون حزب حاکم در این کشور موسوم به "حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا"، در برنامه‌ای تلویزیونی که به طور مستقیم از شبکه دولتی این کشور پخش می‌شد، بانک‌های بریتانیا را «دزد» خطاب کرد.

کابیو در این برنامه گزارشی را مد نظر داشت که در آن، روزنامه بریتانیایی تایمز اعلام کرده بود، یک نهاد مالی بریتانیا حدود 14 تُن طلای ونزوئلا را که در خزانه‌اش جای داده، بلوکه کرده است.

بر اساس آنچه تایمز گزارش داده است، بانک‌های بریتانیا از بازگرداندن طلاهای ونزوئلا، به بهانه آنکه رئیس جمهوری این کشور آن را برای مصارف شخصی به فروش برساند، امتناع کرده است.

در همین راستا، این بانک از کاراکاس خواسته است تا به طور شفاف اعلام کند برای چه مقاصدی از این ذخیره طلا استفاده می‌شود.

گفتنی است که با توجه به قیمت جهانی طلا در بازار، 14 تن طلا چیزی در حدود 550 میلیون دلار ارزش دارد و این تنها بخشی از ذخایر بین المللی ونزوئلا در کشورهای خارجی به حساب می آید.

بانک‌های بریتانیای اما در این باره هنوز اظهار نظری نکرده است و کابیو فقط بر اساس آنچه در روزنامه تایمز به چاپ رسیده بود، نسبت به اقدامات این بانک ابراز نگرانی و انتقاد کرد.

جنگ اقتصادی

کابیو با استناد به مطلبی که در روزنامه تایمز درج شده است، وضعیت فعلی ونزوئلا را به مثابه «جنگ قدرت‌های دنیا علیه ونزوئلا» می‌خواند که برای دست‌یابی به ذخایر و منابع طبیعی این کشور به راه افتاده است.

این مطالب را با توجه به تحریم‌هایی که آمریکا و اتحادیه اروپا علیه کاراکاس وضع کرده است، در رسانه‌های این کشور به زبان آورده است.

در واقع ما در همه جبهه‌ها در جنگ به سر می بریم: سیاسی، اقتصادی، مالی و اجتماعی، تنها جبهه ای که آن ها امتحان نکرده اند، جبهه نظامی است؛ که در حال حاضر هفته‌هاست در آمازون برای آن نیز خود را آماده می‌کنند.

این مقام ونزوئلایی با این جملات در واقع به حمله روز 4 نوامبر اشاره کرد که از سوی یک گروه مسلح علیه نیروهای نظامی ونزوئلا در منطقه‌ای در جنوب این کشور صورت گرفت. در این حمله 3 نفر از نیروهای گارد ملی ونزوئلا کشته شدند.

با آغاز نا آرامی‌های ونزوئلا، به ویژه از سال گذشته، تحریم های آمریکا و هم پیمانان اروپایی اش، علیه مقامات ونزوئلایی شدت گرفته است.

این کشورها معتقدند در ونزوئلا دموکراسی حاکم نیست و به همین بهانه در تلاش هستند تا دولت قانونی «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور را برکنار کنند.

ذخایر طلا

در طی دهه‌ها، ونزوئلا طلا را به عنوان بخشی از ذخیره مالی خود انتخاب کرده بود. بنابراین، دولت‌های این کشور بخشی از طلای بانک مرکزی ونزوئلا را در بانک‌های خارجی به ویژه بریتانیا ذخیره کردند.

«هوگو چاوز»، رئیس جمهوری فقید ونزوئلا در سال 2001 چیزی در حدود 160 تن طلا را که تا آن زمان در بانک های ایالات متحده آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا سپرده گذاری شده بود، به بانک مرکزی ونزوئلا باز گرداند.

در آن زمان سیاستی که چاوز اتخاذ کرد، نگهداری و حفظ فیزیکی ذخایر ونزوئلا بود؛ چرا که از همان دوران بیم آن می رفت که کشورها مخالف کاراکاس با کارشکنی مانع دسترسی ونزوئلا به اندوخته هایش شود.

اما با این حال، آنچه مشخص است میزان قابل توجهی از طلای این کشور آمریکای لاتین در بانک‌های بریتانیا باقی مانده و امروز با وضع تحریم‌ها دسترسی به آن برای نیکلاس مادورو دشوار شده است.

اکنون ونزوئلا به دنبال آن است تا این طلا را به کشور بازگرداند، زیرا بیم آن وجود دارد که به واسطه تحریم‌های همه جانبه  و شدیدی که کشورهای اتحادیه اروپا و آمریکا علیه کاراکاس وضع می‌کنند، این طلاها به این کشور بازگردانده نشوند و دسترسی به آن ها نیز به طور کامل غیرممکن گردد.

آمریکا در اوایل نوامبر، در ادامه دشمنی‌هایی که با دولت ونزوئلا به راه انداخته است، دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه این کشور وضع کرد. بر این اساس، شهروندان آمریکایی حق عقد قرار داد یا خرید و فروش طلا را از ونزوئلا ندارند. 138/120

مترجم: محمد استادولی

بیشتربخوانید:

بی بی سی: ونزوئلا در حال خداحافظی با دلار

سخنگوی کاخ سفید: فشار بر دولت ونزوئلا را افزایش می دهیم

گزارش: واکنش کاراکاس به تحريم‌های اتحاديه اروپا