شبکه سیانان آمریکا به نقل از یک منبع برجسته در دولت آمریکا گزارش داد چارچوبی در رابطه با توافق بین تلآویو و جنبش حماس برای آزادی اسرا و برقراری آتشبس در غزه ایجاد شده است.اما روز نامه صهیونیستی هاآرتص، فاش کرد که اسرائیل خواسته های جدیدی را مطرح کرده که روند مذاکرات مربوط به آتش بس در نوار غزه و مبادله اسیران با حماس را با مانع رو به رو و طولانی مدت خواهد کرد.
نشستهای فشرده مصر با همه طرفها در هفته جاری برگزار شد تا تلاشها برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه به سرانجام برسد.مصر میزبان هیاتهای اسرائیلی و آمریکایی خواهد بود تا در مورد نکات برجسته توافق آتش بس در نوار غزه گفت وگو کنند.هیات مذاکره کننده رژیم اسرائیل فردا (دوشنبه) برای ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه به دوحه میرود و یک هیات اسرائیلی دیگر نیز روز دوشنبه برای شرکت در مذاکرات عازم قاهره پایتخت مصر خواهد شد.
بیل (ویلیام) برنز رئیس سیا، دیوید بارنیا رئیس موساد، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر و عباس کامل رئیس اطلاعات مصر در گفت گوهای مذکور شرکت خواهند کرد. به گفته منابع آگاه همچنین این احتمال وجود دارد که برنز رئیس سیا این هفته به اسرائیل سفر کند تا موافقت تل آویو را از این توافق تضمین کند. گفته می شود حماس پیشنهاد آمریکا برای آغاز گفت وگوها در مورد آزادی اسیران صهیونیست از جمله نظامیان و مردان غیرنظامی طی ۱۶ روز پس از مرحله اول توافق را پذیرفته است.
ماههاست که میانجیها به رهبری آمریکا، قطر و مصر برای دستیابی به توافقی بین رژیم اسرائیل و جنبش حماس که تبادل اسیران دو طرف و آتشبس را تضمین میکند و منجر به اطمینان از ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه میشود، تلاش میکنند. با این حال، تلاشهای میانجیها به دلیل خودداری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از پاسخگویی به درخواستهای حماس برای توقف جنگ با مشکل مواجه شده است.پیشتر در ۶ ماه مه (۱۷ اردیبهشت)، گروههای مقاومت فلسطینی با پیشنهاد مصر و قطر برای توقف جنگ و مبادله اسیران موافقت کرده بودند اما رژیم اسرائیل آن را رد کرد و مدعی شد که این پیشنهاد انتظارات تل آویو را برآورده نمیکند و شروع به حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه کرد که با مخالفت جامعه جهانی مواجه شد.
بر اساس نظرسنجی کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی که روز جمعه منتشر شد ۵۴ درصد از صهیونیستها معتقدند دلیل پایان نیافتن جنگ اهداف سیاسی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم است. نتانیاهو با اتهاماتی درباره طولانی کردن جنگ غزه برای نجات دادن آینده سیاسی خود و فشارهایی از سوی وزرای تندروی کابینه خود درباره کنارهگیری از دولت در صورت پایان یافتن جنگ مواجه است. پس از گذشت ۹ ماه از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبهروز بیشتر در بحرانهای داخلی و خارجی خود فرو میرود.
رژیم صهیونیستی پس از ۹ ماه به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه نرسیده است.رژیم صهیونیستی طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتلعام، ویرانی، جنایتهای جنگی، نقض قوانین بینالمللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.
سازمان دیده بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه در گزارشی اعلام کرد: برآوردها نشان میدهد که بیش از 10 هزار فلسطینی زیر آوارها در نوار غزه مفقود شدهاند و به دلیل کمبود امکانات راهی برای رسیدن به آنها وجود ندارد.خانوادههای قربانیان مفقود شده در زیر آوارهای غزه با چالش بزرگی در بازیابی اجساد مواجهند و تجهیزات و ماشین آلات سنگین برای پیدا کردن مفقود شدگان از زیر آوار، در اختیار تیمهای دفاع مدنی وجود ندارد و اسرائیل اجازه ورود هرگونه تجهیزات و سوخت به نوار غزه را نمیدهد.
همچنین شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر گذشته تاکنون به ۳۸۰۹۸ نفر و شمار مجروحان نیز به ۸۷۷۰۵ نفر رسیده و این روند همچنان ادامه دارد.دادستان دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه، حدود دو ماه قبل حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را به دلیل جنایات غزه صادر کرد.دادستان دادگاه کیفری بینالمللی در حکم خود، بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت را مسئول جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در غزه معرفی کرده است.برهمین اساس نتانیاهو و گالانت از این وحشت دارند که با توقف جنگ غزه زمینه برای پیگرد قضایی آن ها در عرصه بین المللی فراهم شوند ضمن اینکه در داخل هم خیلی ها خواهان پاسخگویی در باره شکست و ناکامی دولت نتانیاهو در پیش بینی عملیات الاقصی و تطویل جنگ غزه هستند.
نویسنده: کاظم زاده