گلبدین حکمتیار با حضور در نشست رهبران احزاب مخالف دولت افغانستان در کابل، درباره انتخابات پارلمانی و شوراهای ولایتی این کشور با اعضای شرکت کننده در این نشست بحث و تبادل نظر کرد.
در این نشست، "صلاح الدین ربانی"، رهبر حزب جمعیت اسلامی، "محمد محقق"، معاون اول رییس اجرایی دولت وحدت ملی، "ضرار احمد مقبل"، وزیر خارجه پیشین افغانستان، "یونس قانونی"، رییس سابق پارلمان، "انوارالحق احدی"، رییس جبهه ملی نوین، "سید احمد گیلانی"، رهبر حزب محاذ ملی و "باتور دوستم"، رییس جنبش ملی اسلامی حضور داشتند.
گفته شده رییس حزب اسلامی افغانستان که از متحدان محمد اشرف غنی، رییس جمهوری این کشور محسوب می شود، تغییر موضع داده و به دنبال تعامل با احزاب مخالف دولت این کشور است.
حضور رئیس حزب اسلامی افغانستان در نشست رهبران احزاب مخالف دولت برای بررسی انتخابات پارلمانی و شوراهای ولایتی این کشور، نشان می دهد که حکمتیار نتوانسته با وجود رایزنی های گسترده خود با اشرف غنی، زمینه ای برای مشارکت در قدرت اجرایی و مناصب دولتی پیدا کند.
پس از توافقنامه صلح بین حزب اسلامی و دولت افغانستان، زمزمه هایی برای حضور حکمتیار در دولت وحدت ملی این کشور در رسانه ها مطرح شد و حتی پس از بروز تنش میان اشرف غنی و ژنرال عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهوری افغانستان، گمانه جایگزینی حکمتیار در این سمت مطرح شد.
علیرغم تمایل شدید رییس حزب اسلامی افغانستان برای تصدی منصب دولتی اما ظاهرا اشرف غنی حاضر نشده تا حکمتیار را در چرخه مناصب دولت وحدت ملی این کشور مشارکت بدهد.
در چنین شرایطی است که حکمتیار با توجه به موضع مخالفان اشرف غنی که وی را به استفاده از افراد خاص در سمت های دولتی و نادیده گرفتن اصل مشارکت همگانی در دولت وحدت ملی متهم می کنند، تصمیم گرفت در نشست رهبران احزاب مخالف در کابل شرکت کند.
حکمتیار که مشتاقانه حضور در عرصه سیاسی و قدرت اجرایی را در ذهن دارد، انتخابات پیش روی پارلمانی و شوراهای ولایتی را فرصتی مناسب برای ائتلاف با دیگر احزاب و کسب تعدادی کرسی در پارلمان ملی و شوراهای ولایتی می داند.
با توجه به گسترش مخالفت ها و شکل گیری اتحادها و ائتلاف های سیاسی در افغانستان علیه دولت این کشور، حکمتیار هم با پیوستن به صفوف مخالفان قصد ندارد همچنان به عنوان شخصیت حامی اشرف غنی در صحنه سیاسی این کشور شناخته بشود تا از این طریق در بین گروه های سیاسی فعال در افغانستان، طرد نشود.
البته حکمتیار در سال گذشته با برخی اظهارنظرها، جنجال هایی را در عرصه سیاسی افغانستان به وجود آورد اما وی با پند آموزی از واکنش های گسترده به چنین مواضعی، در ماه های اخیر از چنین رویکردی دوری کرده است.
این دیدگاه وجود دارد که حکمتیار تلاش دارد با جدا کردن خود از صف حامیان دولت، ضمن هضم شدن در درون ائتلاف های سیاسی ضمن دستیابی به نتایج مورد انتظار در انتخابات آتی پارلمانی و شوراهای ولایتی، شانس خود را برای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال آینده محک بزند.
وحید مژده، کارشناس مسائل سیاسی افغانستان گفته است: «هیچ شکی نیست که حکمتیار یکی از کاندیداهای انتخابات آینده ریاست جمهوری این کشور است».
برنامه حکمتیار برای حضور در جمع نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری افغانستان در حالی است که وی راهی طولانی برای جلب نظر مساعد مردم به دلیل سابقه سالهای متمادی اقدامات مسلحانه در این کشوردارد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
137/110
بیشتر بخوانید:
مخالفت با انتصاب پسر حکمتیار در مجلس سنای افغانستان/تحلیل
حمایت «حکمتیار» از دولت افغانستان
اظهارات حکمتیار درباره تاثیر حزب اسلامی بر انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور / تحلیل
بازگشت گلبدین حکمتیار به افغانستان و اهداف پشت پرده