ایران پرس: سرانجام پس از هشت ماه، راجا پرویز اشرف رئیس مجلس ملی پاکستان درخواست استعفای ۳۴ نماینده از حزب تحریک انصاف عمران خان را پذیرفت.

اشرف با این عنوان که "نمایندگان باید استعفای جداگانه بنویسند"، درخواست استعفای جمعی آنان را نمی پذیرفت اما در نهایت تحت فشارهای تحریک انصاف ناگزیر به پذیرش آن شد.

پس از اعلام تصمیم تحریک انصاف برای انحلال مجالس ایالتی پنجاب و خیبرپختونخواه اصرار این حزب بر پذیرش استعفای ۳۴ نماینده اش از مجلس ملی پاکستان از جدیت عمران خان در هماورد سیاسی با شهباز شریف نخست وزیر این کشور برای برگزاری انتخابات زودهنگام سراسری حکایت دارد.

عبدالطیف نظری کارشناس مسایل سباسی در این باره می گوید: «به نظر می رسد عمران خان در مورد پیروزی احتمالی تحریک انصاف در انتخابات زودهنگام مجلس ملی اطمینان دارد. به همین دلیل از تمام اهرم های سیاسی برای وادار کردن شهباز شریف به توافق با تحریک انصاف برای برگزاری انتخابات زود هنگام اصرار دارد.»

به همین دلیل عمران خان در مورد پیامدهای برگزار نشدن انتخابات زودهنگام سراسری به شهباز شریف هشدار داده است. به باور وی، تنها راه برقراری ثبات اقتصادی در پاکستان توافق شهباز شریف با برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی است. این در حالی که وی با رد این درخواست عمران خان اعلام کرده است که قصدی در این خصوص ندارد. این به معنای ادامه بحران سیاسی و پارلمانی در پاکستان است.

احمد خان تحلیگر مسایل سیاسی در این باره می گوید: «حزب مسلم لیگ نواز که در همکاری با حزب مردم ، عمران خان را از نخست وزیری برکنار کردند همچنان بر انحصار گرایی در قدرت و اجازه ندادن به مشارکت سیاسی اصرار دارد که از دیدگاه تحریک انصاف می تواند شرایط اقتصادی بی ثبات کننده ای را بر پاکستان تحمیل کند. چرا که تحریک انصاف همچنان معتقد است شهباز شریف نه تنها نتوانسته است اوضاع اقتصادی را بهبود بخشد بلکه بر وخامت ان نیز افزوده است.»

در هر حال، از دیدگاه تحلیلگران سیاسی،عمران خان با ادامه طرح اتهامات بر ضد شهباز شریف از جمله تقویت تروریسم می کوشد بر فشارهای سیاسی بر نخست وزیر پاکستان جهت موافقت با برگزاری انتخابات زودهنگام بیافزاید.

به نوشته روزنامه دان پاکستان، عمران خان تاکید کرده است تا زمانی که دولت شهباز شریف در مورد برگزاری انتخابات جدید با تحریک انصاف توافق نکند، این حزب به خلق چالش سیاسی برای حکومت ادامه می‌دهد. این تهدید چشم انداز تحولات سیاسی پاکستان را همچنان تیره و تار نگه می دارد.

نویسنده: مجید وقاری

116