ژنرال "والری گراسیموف" Valery Gerasimov. فرمانده ستاد مشترک ارتش روسیه در این باره گفت هدف از این آتش بس، فراهم آوردن امکان خروج غیرنظامیان و عناصر مسلح از بخش شرقی حلب است تا از تلفات بیشتر جلوگیری شود.
این دومین مورد از آتش بس یکجانبه اعلام شده از سوی روسیه در کمتر از یکماه گذشته پس از آتش بس سه روزه اواخر اکتبر محسوب می شود که منجر به ترغیب غیرنظامیان و مخالفان به خروج از بخش شرقی حلب نشد.
تنها تعداد اندکی از مردم در طول آتش بس ماه اکتبر شرق حلب را ترک کردند. روسیه تروریستها را به جلوگیری از خروج مردم از منطقه متهم می کند.آخرین خبرها از آن حکایت دارد که گروههای مسلح در شرق حلب، شمال سوریه، آتشبس یکجانبه اعلام شده توسط روسیه را نقض کردند.
تمامی شواهد و قرائن نشان می دهد که گروه های تروریستی از آتش بس برقرار شده در حلب تنها برای تجدید قوا استفاده می کنند.
در این چارچوب گروههای تروریستی از جمله جبهه النصره (فتح الشام) توانستهاند از آتش بسی که برای بهبودی اوضاع شرایط ساکنان نواحی شرق حلب اعلام میشود، برای تجدید قوا استفاده میکنند که این مغایر با اهداف توافق آتش بس است.
شهر حلب به عرصۀ جنگی شدید میان نیروهای دولتی سوریه و گروههای تروریستی تبدیل شدهاست.شهرحلب از سال 2012 به دو بخش غربی و شرقی تقسیم شده که بخش غربی آن تحت کنترل سربازان سوری و بخش شرقی آن در تصرف گروههای تروریستی است.
تعیین تکلیف وضعیت حلب، نقشی اساسی در آینده سوریه دارد و معادلات این کشور را جهت میدهد.
اکنون حلب به جبهه اصلی جنگ در سوریه تبدیل شده است و حامیان گروههای مسلح و تروریستی به هر روشی در تلاشند همچنان این شهر در اختیار آنان باشد تا آینده سیاسی سوریه را رقم بزنند.نگرش مغرضانه غرب به تحولات حلب، به نقطه کوری در فرایند تلاشها برای حل بحران سوریه تبدیل شده است.
آمریکا و همپیمانانش درحالی روسیه و سوریه را عامل وضعیت پیچیده و بحرانی حلب میدانند که گروههای مسلح به اصطلاح میانهرو مورد حمایت آمریکا مرزی برای خود با تروریستها ترسیم نمیکنند.
همین مساله سبب تعلیق همکاریهای روسیه و آمریکا درباره سوریه و تشدید جنگ در جبهه شرقی حلب شده است.
کارشکنیهای آمریکا در حل بحران سیاسی از طریق کانالهای سیاسی انتقاد شدید مقامات سازمان ملل را در پی داشته است.
در این زمینه استفان دی میستورا، نمایندهٔ ویژه سازمان ملل در امور سوریه میگوید تصمیم آمریکا برای تعلیق همکاری با روسیه درباره بحران سوریه شکستی جدی در تلاش برای پایان بخشیدن به جنگ در این کشور عربی بوده است.
مسکو و واشنگتن پیشتر نیز مذاکراتی برای احیای آتشبس در سوریه برگزار کردند که با کنار کشیدن واشنگتن، این مذاکرات عملاً به نتیجه نرسید. تحولات منطقه و موضعگیری های متغیر آمریکا در قبال بحران سوریه جای تردیدی را باقی نگذاشته است که آمریکا و متحدانش در مبارزه با تروریسم جدی نیستند.
آمریکا بر اساس توافق با روسیه متعهد به جدا کردن گروههای مسلح موسوم به معارضان تحت الحمایه واشنگتن از تروریستها به ویژه "جبهه النصره"، مبارزه مشترک با گروههای تروریستی، همکاری در کمکرسانی به ساکنان حلب و تسهیل در روند مذاکرات حل سیاسی بحران سوریه شده بود، اما هیچگاه اقدامی در این زمینهها انجام نداده است.
اساساً درباره صداقت واشنگتن در برقراری آتش بس و کاهش تنشها در سوریه تردیدهایی جدی در نزد افکار عمومی وجود دارد.
تجربه عملکرد آمریکا درباره بحران سوریه نشان میدهد که رفتارهای موذیانه آمریکا در مغایرت با مفاهیم واقعی آتش بس است و همین موضوع دست گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا در سوریه را جهت تداوم جنایاتشان باز میگذارد.