«واین مارتو»، سخنگوی نیروهای آمریکایی در عراق گفت: «شب گذشته 14 موشک شلیک به نزدیکی فرودگاه بینالمللی اربیل شلیک شد که 3 موشک در پایگاه آمریکایی «الحریر» فرود آمد. در این حمله 9 نفر مجروح و یک پیمانکاری غیرنظامی بازنشسته که تابعیت غیرآمریکایی دارد کشته شد و 4 نفر نیز آسیب مغزی دیدند.»
در خصوص حمله موشکی شب گذشته به اربیل چند نکته وجود دارد.
حملات از داخل اربیل انجام شد
نکته اول این است که همه موشکها از داخل استان اربیل در منطقه کردستان عراق شلیک شده است. موضوع حائز اهمیت در این خصوص این است که مقامات محلی کردستان مدعی شدند موشکها از خارج از منطقه کردستان و از شهرستان «الدبس» در استان کرکوک شلیک شد.
در واکنش به این ادعا، مسئول حشد الشعبى در شهرستان "الدبس" در استان کرکوک اعلام کرد شهرستان الدبس داراى ثبات است و نهادى که متولى مدیریت موضوع امنیت این شهرستان است، داراى التزام است و مرتکب چنین اقدامهایی نمیشود. پیش از این، «نجم الجبوری»، استاندار استان نینوا نیز اعلام کرد موشکهاى شلیک شده از هیچ نقطهاى از محدوده ادارى این استان شلیک نشده است. علت این تکذیبیه این بوده است تا هرگونه اتهام از تیپ 30 حشد که معروف به تیپ اقوام شبکىها است و در دشتهاى نینوا مستقر است، دفع شود.
گروههای مختلف عراقی مخالف حضور آمریکا در این کشور هستند
نکته دوم این است که «گروهان اولیاء الدم» که یک گروه تازه تأسیس است، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. این موضوع نشان میدهد ادعاها درباره سازمان حشد الشعبی و نقش آن در حمله به اماکن دیپلماتیک و پایگاههای نظامی و به طور کلی ناامنیهای عراق نادرست است. گروههای متعددی در عراق شکل گرفتهاند که با حضور نظامی آمریکا در این کشور مخالف هستند، اما در زمره گروههای زیرمجموعه سازمان حشد الشعبی محسوب نمیشوند.
نیروهای آمریکایی در کل عراق امنیت ندارند
نکته سوم این است که حملات موشکی شب گذشته نشان داد نیروهای آمریکایی در سطح کل عراق امنیت ندارند. در واقع، از مهمترین پیامهاى حمله موشکی دوشنبهشب این بود که بخشی از گروههای عراقی با توسعه کنسولگرى آمریکا در اربیل و گسترش پادگان آمریکایى الحریر در این استان مخالف هستند و پادگانهاى آمریکایى در هیچ نقطهاى از عراق حتى در اقلیم که از مناطق امن این کشور محسوب میشود در امان نخواهند ماند. شلیک دستکم 14 موشک به مناطق استقرار اشغالگران آمریکایی این پیام را به واشنگتن رساند که پناه بردن به استانهای شمالی عراق، امنیت بیشتری برای نظامیان آمریکایی در پی نخواهد داشت. این پیام در شرایطی منتقل میشود که تنها یک ماه از آغاز فعالیت دولت جدید آمریکا میگذرد و این دولت در پی تقویت حضور نظامی در عراق است.
نکته پایانی اینکه «برهم صالح»، رئیسجمهوری عراق، حمله موشکی به فرودگاه بینالمللی اربیل و پایگاه آمریکایی الحریر را یک اقدام تروریستى خوانده و اعلام کرد که دولت راهى جز تقویت تلاشهاى خود براى مواجهه با نیروهاى تروریست ندارد. این واکنش و موضعگیری در حالی است که پس از اقدام جنایتکارانه دولت تروریستی آمریکا در ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه که به دعوت عراقیها در این کشور حضور داشت و ترور ابومهدی المهندس که نایب رئیس حشد الشعبی و از فرماندهان مهم نظامی عراق بود، رئیسجمهور عراق صرفاً به محکومیت و ابراز نگرانی بسنده کرد و صرفاً خواستار خویشتنداری طرفین شده بود. // 114
نویسنده: سید رضی عمادی
بیشتر بخوانید:
فرودگاه بینالمللی اربیل هدف قرار گرفت
هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل عراق+ ویدئو