خبرگزاری صدا و سیما: شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه با استقرار چهار هزار نیروی نظامی بیشتر در سودان جنوبی برای تضمین امنیت در جوبا، پایتخت این کشور و جلوگیری از حملات جدید به پایگاه های سازمان ملل متحد موافقت کرد.
شورای امنیت، پیش نویس این قطعنامه پیشنهادی آمریکا را تصویب کرد. دولت سودان جنوبی در این طرح، تهدید شده است که در صورت کارشکنی برای استقرار این نیروها، مشمول تحریم های تسلیحاتی قرار گیرد.
جوبا پیش تر مخالفت خود را با این پیش نویس قطعنامه اعلام کرده بود.
11 عضو شورای امنیت با این پیش نویس موافقت کردند و چین، روسیه، مصر و ونزوئلا به آن رای ممتنع دادند.
اتیوپی، کنیا و رواندا کشورهای اصلی شرکت کننده در نیروی حافظ صلحی هستند که اجازه خواهند داشت از همه ابزارهای ضروری برای تکمیل ماموریت خود استفاده کنند.
سران آفریقا ماه گذشته از سازمان ملل متحد، اجازه استقرار این نیروهای منطقه ای را برای تقویت نیروی حفظ صلح در سودان جنوبی خواستار شده بودند، اما دولت سودان جنوبی چهارشنبه با این پیش نویس قطعنامه مخالفت کرد و آن را تضعیف حاکمیت خود دانست و افزود: این نیروی منطقه ای جدید نباید تحت رهبری نیروی حفظ صلح وابسته به سازمان ملل متحد باشد.
این نیروها به علت ناتوانی در محافظت از ده ها هزار غیرنظامی که به پایگاه های آنها پناه برده اند با انتقادات شدیدی مواجه شده است.
گزارش ها نشان می دهد، زنان و دختران، در نزدیکی پایگاه سازمان ملل متحد در جوبا مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند.
در اولین روزهای جولای گذشته، بین نیروهای وابسته با سالوا کر، رئیس جمهور سودان جنوبی و ریک ماچار، رهبر مخالفان سابق و معاون پیشین رئیس جمهور سودان جنوبی، درگیری هایی رخ داد که کشته شدن بیش از 300 نفر و آواره شدن حدود هفتاد هزار نفر را به دنبال داشت.
این خشونت ها، اجرای توافق نامه صلح را که اوت 2015 به منظور پایان دادن به جنگ داخلی امضا شد، در هاله ای از ابهام فرو برده است.
جنگ داخلی در سودان جنوبی، دسامبر 2013 شروع شد و تاکنون ده ها هزار کشته و دو و نیم میلیون آواره به جا گذاشته است.