ایران پرس: «ران مک کامن» رییس برنامه توسعه پایدار آموزش آمریکا از تصمیم کشورش برای راه اندازی آموزش آنلاین برای کودکان و جوانان افعانستان، خبر داد.

وزارت معارف (آموزش و پرورش) دولت موقت طالبان افغانستان با انتشار بیانیه ای بدون توضیح بیشتر در زمینه  آموزش کودکان افغان از طرف آمریکا اعلام کرد: «نورالله منیر» وزیر این وزاتخانه از این  تصمیم  برای خدمات آموزشی برای افغان‌ها قدردانی کرده است.

از دیدگاه کارشناسان مسایل افغانستان در همان حال که ذوق زدگی مقام افغان از این ادعای مقام امریکایی قابل توجه و تعجب است می توان گفت هر دو طرف حرکت نمایشی را برای جلب نظر یکدیگر  و مردم افغانستان آغاز کرده اند.

امریکا به خوبی می داند که مردم افغانستان به شدت از موضع مخالفت با واشنگتن برخورد می کنند و از آن نفرت دارند زیرا عامل و بانی تمامی مشکلات خود را امریکایی ها و جنایاتشان در دودهه اخیر می دانند.به همین دلیل امریکا با عوامفریبی در مورد آموزش فرزندان افغانها در همان حال که به دنبال بهبود وجهه خود در میان مردم افغانستان است می کوشد خود را ناجی کودکان و جوانان اففان از شرایط برزخی فعلی نشان دهد.

مولوی سبحان الله در ابن باره می گوید: امریکایی ها به رغم خروج از افغانستان همچنان مردم این کشور را با استفاده از حملات پهپادی می کشند و  جنایات امریکا ضد مردم افغانستان ادامه دارد و هیچ احترامی به حاکمیت ملی این کشور قایل نیستند.

طالبان نیز با ذوق زدگی در مورد تصمیم امریکا برای اموزش انلاین کودکان افغان سیاست نزدیکی مجدد به واشنگتن را مد نظر دارد زیرا به خوبی می داند افغانستان فاقد ساختار و بستر مناسب برای اموزش انلاین کودکان افغان است و این تصمیم امریکا فریبی برای مردم افغانستان بیش نیست.

در حالی که طالبان در مورد تحصیل دختران اینقدر حساس است و بر ادامه وضعیت فرهنگی مذهبی و سنتی مردم افغانستان بخصوص کودکان و جوانان تاکید دارد پذیرش این موضوع از سوی طالبان که امریکایی ها متناسب با فرهنگ خود کودکان افغان را اموزش دهند امری محال و غیر باور است.

مولوی سید اکبر اقا در این باره می گوید: کفار هیچ عهدی در برابر مردم افغانستان ندارند در غیر اینصورت پولهای انان را مصادره نمی کردند.مردم افغانستان باید در مجامع جهانی از امریکا و رفتار ظالمانه اش  دادخواهی کنند.

در هر حال، امریکا در حالی از اموزش انلاین کودکان افغان سخن می گوید که در دو دهه اشغال افغانستان هیچ گام اساسی و مهمی را برای تقویت ساختارهای اموزش این کشور برنداشت.بنابرابن چنین ادعایی نوعی مخالفت با طالبان و برنامه های اموزشی ان محسوب می شود و اینکه امریکا دلسوز مردم افغانستان است.

این در حالی  است که انان در دو دهه اشغال کشورشان از سوی امریکا با همه گونه جنایات انان اشنا هستند و با گوشت و پوست خود لمس کرده اند.در این شرایط ذوق زدگی طالبان از تصمیم امریکا در مورد اموزش کودکان افغان نه تنها موجب تعجب مردم افغانستان شده بلکه با توجه به سابقه جنایات امریکا آن را تحقیر امیز تلقی می کنند.

نویسنده: مجید وقاری