سخنگوی وزارت بازرگانی چین با تأکید بر اینکه درهای مذاکره با آمریکا باز است، اعلام کرد اگر بخواهند بجنگند، تا آخر مقابله خواهیم کرد.

چرا مهم است:

پس از روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ در آمریکا، جنگ تجاری میان این کشور و چین آغاز شد. آمریکا تعرفه بیش از 100 درصدی بر واردات از چین وضع کرد، اقدامی که پکن نیز به صورت متقابل انجام داد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اخیراً اعلام کرد این کشور برای مذاکره و توافق با چین آمادگی دارد.

زمینه خبر:

سخنگوی وزارت بازرگانی چین درباره تمایل آمریکایی‌ها برای مذاکره درباره مسائل اقتصادی و تجاری و امکان دستیابی به توافق در این مذاکرات گفت: موضع چین همواره یکسان بوده؛ اگر بخواهند بجنگند، تا آخر مقابله خواهیم داد و اگر بخواهند مذاکره کنند، در‌های گفت‌و‌گو باز است. ​​

نکات کلیدی:

  • ایالات متحده اخیراً از طریق برخی طرف‌ها بار‌ها به چین پیام داده و درخصوص مذاکره با چین ابراز امیدواری کرده و چین در حال سنجش وضعیت است.
  • جنگ تعرفه‌ای و تجاری به طور یکجانبه و از سوی آمریکا آغاز شده، اگر آمریکا بخواهد مذاکره کند باید صداقت خود را نشان بدهد. 
  • به یک شکل حرف زدن و طوری دیگر رفتار کردن و حتی تلاش برای استفاده از مذاکره به عنوان بهانه‌ای برای زورگویی و باجگیری، در برابر چین فقط به بن‌بست می‌رسد.

نگاه عمیق‌تر:

 

موضع چین نشان‌دهنده عزم این کشور برای حفظ منافع ملی خود و مقابله با فشارهای خارجی است. در عین حال، این اظهارات می‌تواند به عنوان یک هشدار به ایالات متحده تلقی شود که در صورت عدم صداقت و اصلاح رفتارهای خود، روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور به شدت آسیب خواهد دید.

سیدرضی عمادی