ایران پرس- ژاپن تایمز نوشت : پیام سانچی لزوم همکاری نزدیک تر چین و ژاپن درباره مسائل دریایی است.

 روزنامه ژاپن تایمز در سرمقاله خود با عنوان «پیام پرهزینه سانچی» نوشت: غرق شدن کشتی ایرانی سانچی در اوایل این ماه در منطقه اقتصادی ژاپن یکی از بدترین فاجعه های دریایی در سالهای اخیر بود.

به نظر می رسد همه خدمه این کشتی جان باختند و بار سوخت مایع آن تهدیدی برای آلودگی آبها برای مدتی است. این حادثه باید زنگ بیدارباشی برای مقامات و مردم در شمال شرق آسیا باشد و آنها را وادار کند که برای چنین حوادثی آمادگی بهتری داشته باشند.

سانچی نفت کش بزرگ با 274 متر طول و با قابلیت حمل بار بیش از هشتاد و پنج هزار تن بود. این نفت کش تحت مدیریت شرکت ملی نفت کش ایران و در حال حمل  صد و سی وشش هزار تن، حدود یک میلیون بشکه میعانات گازی به مقصد کره جنوبی بود.

در 6 ژانویه این کشتی با کشتی سی اف کریستال که یک کشتی باری است برخورد کرد و محموله اشتعال زای آن منفجر شد.

کارشناسان اکنون نگران هستند که این کشتی در حال نشت سوختی است که سنگین تر است و می تواند به مدت بیشتر از میعانات گازی که زود از بین می روند، در محیط دریایی بماند. پیش بینی اولیه این بود که ماهها طول خواهد کشید تا آلودگی به ساحل برسد. تحلیل اخیر نشان می دهد که این نشت می تواند طی یک ماه به ژاپن برسد.

نگرانی هایی درباره تاثیر این نشت بر حیات دریایی در جایی که سانچی غرق شد وجود دارد. این آبها منبع مهمی برای حیات ماهیان و دیگر آبزیان مهاجر دریایی از جمله سه گونه از نهنگ ها هستند.

این حادثه منطقه ای را آلوده تر خواهد کرد که در نتیجه صدها برخورد کشتی و همچنین سرازیر شدن فاضلاب صنعتی به سواحل آلوده شده است. ماهگیری بیش از حد در این منطقه در جریان است. تردد بسیار کشتی در این آبها به معنای آن است که خطر حوادث بالا است. طرح هایی مانند استفاده از کشتی های مخصوص یا طرح های بهتر برای جداسازی رفت و آمد می تواند مفید باشد. کشورها و شرکت های کشتیرانی باید طرح های بروز برای جلوگیری از نشت نفت داشته باشند.

این باید اولویتی برای ژاپن، چین و کره جنوبی در چارچوب همکاری سه جانبه باشد. شاید مهمتر از همه ازسرگیری تلاش توکیو و پکن برای رایزنی در سطوح بالا درباره امور دریایی است. هشت دور از این گفتگوها در اوایل دسامبر در شانگهای برگزار شد.

آنها در این گفتگوها بر اهمیت ارتباطات درباره سیاست ها و قوانین دریایی و پیشرفت در زمینه سازوکار ارتباطی تاکید کردند. غرق شدن سانچی یادآور عواقب تاخیر این گفتگوها و ضرورت از سر گیری آنها است.  111/135

بیشتر بخوانید : 

مقامات دریایی چین از تلاش برای مقابله با آلودگی نفتی کشتی سانچی خبر میدهند+ ویدئو

«سانچی» پروتکل‌های امنیتی را رعایت کرده بود