ایران پرس- همزمان با برگزاری نشست وزرای امور خارجه ژاپن و روسیه در توکیو، مسکو در مورد پیامدهای استقرار سامانه موشکی دفاع ملی امریکا به نام "آگیس" در ژاپن به دولت این کشور هشدار داد.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در دیداربا همتای ژاپنی خود «تارو کونو» تاکید کرد: استقرار سیستم‌های دفاع موشکی آمریکا در ژاپن می‌تواند بر روابط مسکو-توکیو تاثیر منفی بگذارد.

لاوروف وزیر خارجه روسیه

ژاپن در ماه دسامبر به طور رسمی اعلام کرد که قصد دارد سیستم‌های دفاع موشکی خود را گسترش دهد و بر همین اساس سیستم‌های دفاعی آمریکا را مستقر می‌کند. 

از دیدگاه دولت روسیه استقرار سامانه های موشکی امریکا در کره جنوبی به نام «تاد» و در ژاپن به نام «آگیس» بیش از انکه برای مقابله با ادعای تهدید امیز بودن سامانه های موشکی کره شمالی باشد در جهت به مخاطره انداختن امنیت ملی روسیه است.

از اینرو دولت روسیه به ژاپن هشدار داده است استقرار سامانه های موشکی که امریکا برای دفاع از امنیت ملی خود استفاده می کند در خاک ژاپن به معنای واقعی تهدید امنیت ملی روسیه است که می تواند تاثیر منفی بر روابط مسکو و توکیو و روند تنش زدایی میان دو طرف داشته باشد.

واقعیت نیز این است که دولت «شینزوآبه» نخست وزیر ژاپن خیز بلندی را برای تقویت قدرت نظامی این کشور با خریدهای نظامی برداشته است و بهانه ان نیز تهدیدات ناشی از برنامه های موشکی کره شمالی است. این در حالی است که محافل سیاسی براین اعتقادند که در صورت بروز هر گونه جنگ در منطقه، ژاپن و کره جنوبی بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد.

«کار شوستر» c. Shuster کارشناس مسایل سیاسی می گوید: ژاپن می تواند هر کسی را که وارد جزایر اصلی خاک این کشور شود، هدف قرار دهد ولی آن ها نمی توانند پایگاه های هوایی یا سایت های موشکی چین یا کره شمالی را هدف قرار دهند.

رزمایش تحریک آمیز آمریکا و ژاپن در مرزهای آبی کره شمالی

این بدان معنا است که رویکرد نظامی گرایانه دولت ژاپن نه تنها به برقراری امنیت در منطقه بخصوص برای ژاپن کمک نمی کند بلکه منجر به تشدید تنش های ناشی از فضای صلح سرد در منطقه می شود.

امریکا به هیچ عنوان خواهان تحکیم پایه های صلح و ثبات در منطقه شرق اسیا نیست زیرا دیگر نمی تواند ادامه حضور نظامی خود را در منطقه توجیه کند.

«ایر چینگ ینگ» Air Ching Ying  کارشناس مسایل سیاسی می گوید: کشورهای منطقه باید ضمن توجه به منافع امنیتی خود، به نگرانی‎های امنیتی کشورهای دیگر احترام بگذارند و توسعه همکاری نظامی دو جانبه بین ژاپن و آمریکا نباید به منافع طرف سوم و صلح و ثبات منطقه‌ای زیان برساند.

در هر حال، دولت ژاپن در حالی از برنامه های موشکی کره شمالی ابراز نگرانی می کند که خود با خریدهای کلان نظامی از امریکا، به عامل ناامنی تبدیل شده است که مهمترین پیامد آن می تواند دامن زدن به بی اعتمادی و از بین رفتن هرگونه بستر تفاهم و گفتگو میان کشورهای منطقه از جمله با روسیه برای تنش زدایی باشد. 134/111

نویسنده: مجيد وقاری

بیشتر بخوانید:

زاخارووا: استقرار سامانه دفاع موشکی آمریکا در ژاپن به روابط مسکو- توکیو لطمه می زند

استقرار سامانه موشکی آمریکایی «تاد» در کره جنوبی ضربه به منافع مسکو و پکن است

هشدار روسیه به ژاپن درباره استقرار سامانه ضد موشکی آمریکا/ تحلیل

انتقاد روسیه از استقرار سامانه های موشکی آمریکا در شرق آسیا/ تحلیل

لاوروف وزیر خارجه روسیه
رزمایش تحریک آمیز آمریکا و ژاپن در مرزهای آبی کره شمالی