استفان دی میستورا، نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه

ایران پرس - استفان دی میستورا در حالی پایان مذاکرات ژنو 4 را اعلام کرد که به نظر می رسد دستور کارهای تعیین شده درباره سوریه ، در زمان مشخص شده ، قابلیت اجرایی ندارد.

مذاکرات ژنو 4 درباره بحران سوریه روز جمعه سوم فوریه خاتمه یافت. «استفان دی میستورا» ، نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرد که مذاکرات ژنو 5 از پایان مارس آغاز خواهد شد. مذاکرات ژنو 4 درحالی آغاز شد که با اختلاف ها و تنش هایی که یک هفته قبل از آغاز ژنو 4 رخ داده بود ، پیش بینی می شد که این دور از مذاکرات ژنو بدون دستیابی به نتیجه ای برای کاهش بحران پایان خواهد یافت.

این پیش بینی، تحقق یافت. مهمترین دستاورد ژنو 4 این بود که معارضان سوری و هیات نظام سوریه برای نخستین بار طی شش سال اخیر مستقیما مذاکره کردند.

استفان دی میستورا اعلام کرد ژنو 4 در مقایسه با دوره‌های قبلی، پیشرفت داشته است، اما این پیشرفت به حدی نیست که بحران در سوریه را دست کم کاهش دهد. دستور کار تعیین شده برای ژنو 5 حاکی از این است که اختلاف ها میان نظام سوریه و معارضان همچنان به قوت خود باقی است. تشکیل یک حکومت غیرطایفه ای طی شش ماه ، تدوین پیش نویس قانون اساسی جدید طی شش ماه، برگزاری انتخابات آزاد و شفاف طی 18 ماه و مبارزه با تروریسم و ایجاد اعتماد میان مدت، چهار دستور کار مذاکرات ژنو 5 است.

استفان دی میستورا اعلام کرد ژنو 4 در مقایسه با دوره‌های قبلی، پیشرفت داشته است، اما این پیشرفت
به حدی نیست که بحران در سوریه را دست کم
کاهش دهد

تشکیل حکومت غیرطایفه ای در حالی پیشنهاد شده که حامیان گروههای معارض در سوریه خواستار تشکیل حکومتی با محوریت اهل سنت هستند و معتقدند علویان سوری در اقلیت قرار دارند و نباید قدرت را در اختیار داشته باشند. از سوی دیگر، تشکیل حکومت و همچنین ارائه پیش نویس قانون اساسی جدید در مدت 6 ماه با وجود اختلاف های شدیدی که میان معارضان و نظام سوریه وجود دارد ، تقریبا غیرممکن است.

یکی از نشانه های بعید بودن این موضوعات نیز این است که در شش سال اخیر،  تشکیل حکومت و قانون اساسی جدید، دو موضوع اصلی همه مذاکراتی بود که درباره سوریه برگزار شد اما معارضان و نظام سوریه هیچگاه در این موارد به توافق دست نیافتند.

اگرچه امکان برگزاری انتخابات آزاد و شفاف طی 18 ماه آینده وجود دارد، اما این موضوع نیز مشروط به تحقق شروط مهمی از جمله چگونگی برگزاری انتخابات و گروهها و اشخاص شرکت کننده در آن است. در عین حال ، مبارزه با تروریسم که به خواست نظام سوریه برای در دستور کار ژنو 5 قرار گرفت، مبهم است زیرا اگرچه به گفته دی میستورا تنها داعش و النصره گروههای تروریستی هستند، اما برخی دیگر از گروهها با داعش و النصره ارتباط هایی دارند. همچنین در حالی که نظام سوریه، ارتش آزاد سوریه تحت حمایت ترکیه را گروهی تروریستی می داند، برخی گروههای شرکت کننده در ژنو 4 آن را گروهی تروریستی نمی دانند. 114/112

بیشتر بخوانید:

نماینده روسیه: مذاکرات ژنو 4 سازمان یافته تر از همیشه بود

دی‌میستورا:‌ روسیه، ایران و ترکیه در روند مذاکرات ژنو 4 نقش موثری داشتند / ویدئو

مذاکرات ژنو چهار و مواضع گروه‌های مختلف سوری

اعلام 3 سر فصل از سوی «دی میستورا» برای ادامه مذاکرات ژنو 4

 

استفان دی میستورا، نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه
استفان دی میستورا اعلام کرد ژنو 4 در مقایسه با دوره‌های قبلی، پیشرفت داشته است، اما این پیشرفت<br>
به حدی نیست که بحران در سوریه را دست کم<br>
کاهش دهد