کارشناس آمریکایی، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را اقدامی ضعیف و فاقد وجه عملی علیه رژیم صهیونیستی توصیف کرد، با آنکه این اقدام، حامل پیام مهمی برای این رژیم است.

پام بیلی از کارشناسان گروه موسوم به ناظران حقوق بشر حوزه اروپا-مدیترانه در گفتگو با شبکه پرس تی وی از واشنگتن گفت: "تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه شهرک سازی های اسرائیل بسیار جالب توجه است. این اقدام از یک جهت خوب است و از جهت دیگر، چندان خوب نیست. از جهت خوب قضیه باید گفت که باوجود همه سخنان سامانتا پاور نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد در تمجید اسرائیل به هنگام تصویب این قطعنامه، امریکا به هنگام رای گیری برای این قطعنامه، رای ممتنع داد.

این درحالی است که در همه موارد گذشته درخصوص اسرائیل، دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ، قطعنامه هایی از این دست را وتو کرده است. بنابراین، می بینیم که این تغییر، از این جهت مثبت است.

درعین حال، باید مدنظر داشت که وقتی مصر به علت فشارهای وارد ازجانب دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا و اسرائیل از رای مثبت دادن به این قطعنامه عقب نشینی کرد، کشورهای دیگر پا پیش گذاشتند.

این مسئله نیز تحول مثبت دیگری در قضیه قطعنامه اخیر به شمار می رود. اما درعین حال باید از بعد دیگری هم به این قطعنامه نگاه کرد که به وجه منفی آن مربوط می شود و آن اینکه، هیچ نیروی قهری یا پشتیبان جدی برای اجرای این قطعنامه وجود ندارد.

زبان این قطعنامه کمابیش شبیه قطعنامه های دیگر در حوزه های دیگری که تصویب شده و فقط از این مسئله سخن گفته شده است که موضوع شهرک سازی ها بررسی می شود یا خواستار آن می شویم که اسرائیل فلان کار را درباره توقف شهرک سازی ها انجام بدهد و هیچ اقدام جدی مطرح نشده است، مثلا از اعمال تحریم علیه اسرائیل سخنی به میان نیامده است. گنجانده شدن چنین نکاتی می توانست این قطعنامه را مهم کند."

پام بیلی در ادامه افزود: "نکته جالب توجه دیگر این است که این قطعنامه در هشتمین سال ریاست جمهوری باراک اوباما مطرح شده است آنهم در شرایطی که دوران ریاست جمهوری اوباما روبه اتمام است.

اوباما به خوبی می دانست که برای پیروزی در انتخابات و دوره مسئولیتش به پول و حمایتهای لابی یهودی در آمریکا نیاز دارد اما حالا او به خوبی متوجه شده که از حمایت از اسرائیل هیچ چیزی به دست نیاورده است.

او می بیند که ایالات متحده به صورت مرتب به اسرائیل پول می دهد و به شکل و انواع مختلف از آن حمایت می کند اما درمقابل، اسرائیل هیچ نفعی برای آمریکا ندارد.

از جهت دیگری نیز باید به این نکته نیز توجه داشت و آن اینکه آمریکا در آستانه آغاز مسئولیت دونالد ترامپ به این قطعنامه رای ممتنع داده است.

ترامپ به شدت حامی اسرائیل و شهرک سازی ها است و به راحتی می توان آثار قطعنامه تصویب شده را از بین برد.

بی تردید، موضع ترامپ درمقایسه با دولت اوباما درباره اسرائیل بسیار متفاوت خواهد بود.

باراک اوباما بایستی مدتها قبل این کار را انجام می داد. این اقدام دولت اوباما حامی پیام مهمی برای اسرائیل است.

در دولت اوباما، تنشها در روابط واشنگتن و تل آویو زیاد بوده است و حالا نیز می بینیم که آمریکا به این قطعنامه شورای امنیت رای ممتنع می دهد.

اگر آمریکا به این قطعنامه رای مثبت می داد، پیام قویتری برای اسرائیل به همراه داشت اما همین رای ممتنع نیز حامل این پیام به اسرائیل است که دولت اوباما از اقدامات اسرائیل خوشحال نیست.

باید به مواضع بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل درمخالفت با رویکرد باراک اوباما درقضیه هسته ای ایران توجه داشت و اینکه برخلاف خواست اوباما در کنگره آمریکا حاضر شد و سخنرانی کرد.

اسرائیل بارها و بارها ایالات متحده را مضحکه کرده است. درست است که تصویب قطعنامه اخیر شورای امنیت مهم است اما اقدام عملی چندان مهمی به شمار نمی رود. آن زمان اقدامات مهم می تواند باشد که حمایتها از اسرائیل قطع شود."