از زمان به قدرت رسیدن مجدد طالبان در اوت سال گذشته تاکنون، کشور افغانستان با شرایط بسیار دشوار اقتصادی ناشی از تمایل نداشتن جامعه جهانی برای شناسایی رسمی این گروه و بی رغبتی به همکاری با این کشور مواجه شده است.
اوضاع معیشتی مردم افغانستان به شدت دچار بحران شده و فقدان منابع مالی مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی به افغانستان مانند برنج، جو، گندم و ذرت که به تبع آن کمبود و گرانی مواد غذایی در بازارهای این کشور رخ داده است، سبب شده تا امنیت غذایی در افغانستان به مخاطره افتد و نهادهای حقوق بشری درباره بحران انسانی ناشی از قحطی و گرسنگی برای میلیون ها نفر در این کشور هشدار دهند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نشست نمایندگان ویژه کشورهای همسایه افغانستان روز سه شنبه به منظور بررسی تحولات کنونی افغانستان و همکاریهای متقابل طرفین برای تنظیم اوضاع این کشور و بدون حضور نمایندهای از طالبان در تاشکند برگزار شد.
«حسن کاظمی قمی» سفیر تهران در کابل و نماینده ویژه رئیس جمهور ایران درباره این نشست در توئیتی نوشت: نشست نمایندگان ویژه کشورهای همسایه افغانستان در تاشکند نشان داد که تحولات سیاسی، امنیتی و اجتماعی افغانستان برای منطقه مهم است.
کاظمی قمی افزود: راهکار اساسی حل مسایل و چالشهای افغانستان در تعمیق همکاری منطقهای نهفته است، جستجوی راه حل در خارج از منطقه کمکی به وضع موجود نخواهد کرد.
سفیر ایران در کابل تصریح کرد: حرکت حکومت سرپرست به سمت تشکیل دولت فراگیر و اطمینان بخشی در حفظ حقوق زنان، استقبال کشورهای منطقه را در پی خواهد داشت. همراهی حکومت سرپرست با کشورهای منطقه و همسایگان، بهترین راه برون رفت از تنگناها است.
117