ایران پرس- در حالی که ارتش سوریه درگیر مبارزه با گروه‌های تروریستی در سوریه است، ترکیه با چراغ سبز آمریکا حمله به شرق فرات را در دستور کار دارد و منطقه "تل الطویل" در شمال شرق استان مرزی الحسکه را نیز مورد حمله قرار داد.

این منطقه در برگیرنده یکی از پایگاه‌ های شبه نظامیان کرد سوریه موسوم به "قسد" است.

ارتش سوریه و متحدان آن از مه 2019 عملیات آزادسازی ادلب را از اشغال گروه‌های تروریستی آغاز کردند که پیروزی های مهمی نیز به دست آمده است.

این عملیات با وجود مخالفت ترکیه و کارشکنی غرب به خصوص آمریکا آغاز شد.

با گذشت 5 ماه از عملیات آزادسازی ادلب، اکنون ترکیه به بهانه همیشگی مبارزه با گروه‌های تروریستی کُردی درصدد حمله به شرق فرات است.

"رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور ترکیه یکشنبه گذشته از آغاز قریب الوقوع عملیات نظامی در شمال سوریه علیه کردهای این کشور خبر داد و همزمان نظامیان آمریکایی نیز از برخی از پایگاه های این کشور در شمال سوریه عقب نشینی کردند تا زمینه حمله ترکیه فراهم شود.

پایگاه "نشنال اینترست" در تحلیلی به قلم "مایکل روبین" نوشت: «رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور سوریه یک بار دیگر تهدید کرد به شمال سوریه حمله می کند و "دونالد ترامپ" نیز برای اجرای این عملیات به اردوغان چراغ سبز نشان داد.»

کُردها در سوریه در سه منطقه جزیره، کوبانی و عفرین سکونت دارند که از آنها به عنوان کانتون های سه گانه نام برده می شود.

این مناطق در مجاورت مرزهای سوریه با ترکیه قرار دارند.

در حدود 9 سال گذشته غرب به خصوص آمریکا با وعده استقلال مناطق کردنشین سوریه تلاش کرد گروه‌های کردی را با خود در مبارزه با نظام سوریه همراه کند، اما اغلب گروه‌های کُردی بر مبارزه با تروریسم متمرکز شده و از مقابله با نظام سوریه خودداری کردند.

این موضوع به همراه نگاه تهدید محور ترکیه به کردها سبب شد آنکارا اغلب با حمایت غرب به مناطق شمالی سوریه حمله کند.

اکنون ترکیه ایجاد یک گذرگاه در مرز این کشور با سوریه را که با هدف خروج ساکنان ادلب و ممانعت از بهره گیری تروریستها از ساکنان ادلب به عنوان سپر انسانی ایجاد شد، به عنوان بهانه ای برای حمله به سوریه قرار داده است.

با این حال، وزارت دفاع ترکیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، برای حفظ ثبات و آرامش باید منطقه امن و گذرگاه صلح ایجاد شود تا مردم سوریه بتوانند در فضایی امن زندگی کنند.

رجب طیب اردوغان نیز از این حمله به اعطای شاخه زیتونی (نماد صلح) به منطقه تعبیر کرده است.

واقعیت این است که ترکیه با حمایت آمریکا تلاش دارد از یک سو در شمال سوریه منطقه امن تشکیل دهد، موضوعی که طی سال های اخیر همواره آن را پیگیری کرده است و از سوی دیگر، سعی دارد در جهت تغییر ترکیب جمعیتی مناطق شمالی سوریه که اکثریت آن را کردها تشکیل می دهند، حرکت کند.

کُردها قریب به سه میلیون از جمعیت سوریه را تشکیل می دهند که عموماً در مناطق مرزی با ترکیه سکونت دارند و در چارچوب نظام سوریه نیز فعالیت می کنند.

اقدام احتمالی ترکیه برای حمله به شمال سوریه می تواند سبب اخلال در عملیات آزادسازی ادلب از اشغال تروریست‌ها شود، موضوعی که آمریکا نیز خواهان آن است.

نویسنده: سید رضی عمادی 

138/117

بیشتربخوانید:

تاکید ترکیه بر پاکسازی منطقه شرق فرات از وجود کردها/تحلیل

ترکیه؛ بمباران مواضع کُردها در تل‌رفعت سوریه

گفت‌ وگوی تلفنی "ترامپ" و "اردوغان" درباره ایجاد "منطقه امن" در شمال سوریه