به گزارش روز پنجشنبه ایران پرس به نقل از مهر، «غلامرضا نژادخالقی»، فرماندار شهرستان فهرج، در این باره گفت، این محوطه تاریخی، بر اثر طوفان شن از زیر خاک بیرون آمده است، هنوز کارشناس میراث فرهنگی به این محوطه اعزام نشده تا دقیقاً قدمت آن مشخص شود؛ ولی آنچه ما شاهد بودیم؛ گویای شهری بیش از 5 هزار مترمربع است.
وی افزود، یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی از دیروز پاسدار این محوطه تاریخی هستند و اقدامات حفاظتی را انجام دادهاند و تا الآن تعرضی به محوطه از سوی هیچ گروهی انجام نشده است و ما منتظر هستیم که برنامه سازمان میراث فرهنگی را در این زمینه بدانیم.
بر اساس این گزارش، آثاری از سفال، استخوان و دیوارهای خشتی شهر در این محوطۀ باستانی مشاهده میشود.
حدود یک ماه پیش نیز بر اثر سیلاب، یک گورستان تاریخی در شهرستان ریگان در نزدیکی فهرج کشف شد و تعدادی از اشیاء تاریخی این گورستان پدیدار شدند.
پژوهشهای اولیه نشان داد؛ قدمت این گورستان 2 هزار سال و مربوط به عصر آهن است.
هر چند که تنها گمانهزنیهایی در این محوطه انجام شده و هنوز کاوشی در این منطقه انجام نشده است.
اسناد و شواهد نشان میدهد که شهرستان فهرج آثار و ابنیۀ تاریخی زیادی را در خود جای داده است و قدمت آن به دورۀ ساسانی میرسد.
قلعۀ ساسانی فهرج که اطراف آن را خندق فراگرفته است، نشانی دال بر این قدمت است.
قلعه سنگ، میل نادری، شاه مردان، قلعه برج معاذ، قلعه جهانآباد، قلعه عامریه، قلعه دهنو بهزادی، قلعه حسینآبادعلمخان و قلعه کریمآباد از دیگر آثار این شهرستان است که استمرار یک تمدن تاریخی را تأیید میکنند.
116/110
بیشتر بخوانید:
ابلاغ پيام رييس جمهور در جشن ثبت جهاني بيابان لوت و قنوات کرمان
بازار کرمان نمونه ای کم نظیر از معماری و فرهنگ ایرانی
کاوش های باستانی در غار تاریخی انجیری / ویدئو
چُغازَنبیل؛ نیایشگاه باستانی ایرانیان/ ویدئو