به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، دو طرف در این تماس تلفنی به تبادل نظر در خصوص وضعیت مسلمانان روهینگیا پرداختند.
همچنین ظریف شامگاه دوشنبه با وزرای خارجه مالزی و اندونزی هم در خصوص وضعیت اندوهبار مسلمانان میانمار در تماس تلفنی گفت وگو کرد و خواستار توجه بیشتر و اقدامات عملی کشورهای اسلامی برای پایان دادن به خشونت های ناروا و غیر انسانی علیه آنان شد.
از روز جمعه 25 اوت گذشته تاکنون در موج جدید حملات ارتش و بوداییان افراطی میانمار ضد مسلمانان روهینگیا در استان راخین این کشور بیش از چهارصد نفر کشته شدهاند.
60 هزار مسلمان روهینگیا نیز در این مدت در پی خشونتهای نیروهای امنیتی میانمار منازلشان را ترک و به بنگلادش فرار کرده اند.
استان راخین همواره از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است که طی آن صدها نفرکشته شده اند.
دولت میانمار حدود یک میلیون مسلمان روهینگیا را مهاجران غیر قانونی می داند و هیچ حق شهروندی برای آنها قائل نیست.
دور جدید خشونتهای خونین ضد مسلمانان روهینگیا پس از اقدام اخیر ارتش میانمار در گسیل نیروهای خود به استان غربی میانمار اغاز شد.
به رغم اعتراضهای محافل سیاسی در مورد پیامدهای آن، دولت میانمار مدعی بود، این نیروها برای تامین امنیت و محافظت از مسلمانان روهینگیا به منطقه اعزام شده اند.
این در حالی است که بار دیگر ثابت شد، نظامیان میانمار خود عامل خشونت و کشتار مسلمانان روهینگیا هستند که ابعاد پنهان و اشکار زیادی دارد.
برخی از آنان براثر شلیک مستقیم و یا خشونتهای خونین بوداییان افراطی کشته می شوند و برخی دیگر نیز با واژگون شدن قایقشان و یا گرسنگی و آواره شدن در جنگلها و دریا کشته می شوند.
این در حالی است که بعد از اجرای اصلاحات اقتصادی و سیاسی در میانمار انتظار می رفت، دولت این کشور برای حل مساله مشکل مسلمانان روهینگیا نیز اقدام کند؛ اما دولت میانمار با عدم اعطای حقوق شهروندی به آنان زمینه کشتار و آزار و اذیتشان را فراهم می کند.
118/110
بیشتر بخوانید:
به آتش کشیده شدن 2600 خانه مسلمانان روهینگیا در میانمار
اردوغان: سازمان ملل برای توقف کشتار مسلمانان روهینگیا اقدام کند
به آتش کشیدن روستاهای مسلمانان روهینگیا میانمار
فرار مسلمانان روهینگیا در پی حملات ارتش میانمار