ایران پرس: پژوهشگران اعلام کرده‌اند که ۴۰ گور بی نام را در یک مدرسه شبانه روزی پیشین در بریتیش کلمبیا کانادا کشف کرده‌اند. این گور‌ها در مدرسه شبانه روزی سنت آگوستین یا مناطق اطراف آن قرار دارد.

نخستین تحقیقات در این باره چند سال پیش انجام شد و در آن از اسناد و مدارک ارائه شده توسط بازماندگان استفاده شد. در این تحقیقات همچنین از رادار‌هایی استفاده شده است که در عمق زمین نفوذ می‌کنند. این تحقیقات در محوطه مدرسه شبانه روزی سنت آگوستین انجام شد.

این مدرسه از سال ۱۹۰۴ تا ۱۹۷۵ فعالیت داشت.بر اساس این تحقیقات، این گور‌ها بسیار کم عمق هستند و تنها می‌توان اجساد کودکان را در وضع جنینی در آن قرار داد. بر این اساس، کودکانی که در این مدرسه تحصیل می‌کردند، تنها از ملیت «شیشاله» نبودند، بلکه از ۵۱ ملیت دیگر بودند که بر اساس گزارش ها، کودکان آن‌ها ناپدید شده اند.

یکی از مصادیق بارز رفتار ضد انسانی با بومیان کشف دهها گور جمعی در کانادا است. در سال 2021 چندین گور جمعی که صدها کودک خردسال در آنها دفن شده بودند در مدارس شبانه روزی مناطق مختلف کانادا کشف شدند. این مدارس شبانه روزی متعلق به کلیسا که به صورت اجباری کودکان بومیان را از آنها جدا می کرد در راستای تلاش دولت کانادا برای تغییر هویت و از بین بردن فرهنگ بومیان انجام گرفت.

هدف از تاسیس این مدارس که میان سال های ۱۸۳۱ تا ۱۹۹۶ توسط چند نهاد وابسته به کلیسای کاتولیک فعالیت می کردند، همانند سازی فرهنگی کودکان بومی عنوان شده بود. نزدیک به ۱۵۰ هزار کودک از خانه هایشان به این مدارس انتقال داده شده و در معرض بدرفتاری، تجاوز و سوء تغذیه قرار گرفته بودند که هیئت حقیقت و آشتی در سال ۲۰۱۵ آن را نسل کشی فرهنگی نامیده بود.

جنجال طولانی و مکرر بر سر فجایع رخ داده در این مدارس، در سال 2021 با کشف باقیمانده اجساد ۲۱۵ کودک در مکان یک مدرسه شبانه روزی بومیان در استان بریتیش کلمبیا در غرب کانادا که در ۱۹۷۸ تعطیل شده بود، دوباره در مورد توجه قرار گرفت.

گمان می رود که هنوز صدها مکان کشف نشده دفن اجساد قربانیان این مدارس، وجود داشته باشد. کشف‌های مشابهی در مدارس شبانه روزی در کانادا صورت گرفته است. دست کم ۴۱۰۰ کودک، در مدارس شبانه روزی این کشور فوت کرده اند. اما کمیسیون مربوط به رسیدگی این موضوع اعلام کرده است شمار تخمینی کودکانی که فوت کرده اند، ممکن است بیش از ۶۰۰۰ نفر باشد.

کشف این گور های جمعی در واقع یادآور این مساله است که از زمان مهاجرت اروپایی‌ها به آمریکای شمالی، بومیان کانادا در معرض تبعیض سیستماتیک بوده و این روند هم چنان ادامه یافته است. اگرچه «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا با اقدامهایی تلاش کرده تا خودگردانی محدودی به برخی از اقوام بومی اعطا کند و رسوایی ناشی از افشای گورهای دسته جمعی دانش آموزان بومی را جبران کند، با این حال که  گستره و عمق ظلم و تبعیض علیه بومیان کانادایی ریشه در تاریخ این کشور داشته و با این گونه اقدامات تبلیغاتی قابل جبران نیست.

«پری بلگرد» رئیس انجمن ملی بومی‌های کانادا با بیان این که یافتن گورهایی در مدارس شبانه‌روزی سابق کانادا، چیز جدیدی نیست، آن را زخمی کهنه توصیف کرده که همیشه نمایان شدنش دردآور است.

این در حالی است که کانادا از مدعیان بزرگ حقوق بشر محسوب می شود و همواره در مجامع بین المللی مانند شورای حقوق بشر سازمان ملل، لبه تیز انتقادات خود را متوجه برخی کشورها که با استیلای غرب مخالف هستند نموده است. با این حال کارنامه حقوق بشری این کشور دارای نقاط تاریک بسیاری است که از جمله مهمترین آنها، سوءرفتار با بومیان کانادایی  و اعمال انواع محدودیت ها، تبعیض ها و فشارها علیه آنان است.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

116

بیشتر بخوانید:

جهانیان رسوایی کشف گورهای دسته جمعی در کانادا را از یاد نبرده‌اند

اذعان پاپ به نسل‌کشی کودکان بومی در کانادا

کانادا گورستان کودکان بومی؛ کشف ده‌ها گور بی‌نشان دیگر