مریخ نورد چینی نشانه‌های جدیدی از وجود آب در سیاره مریخ کشف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، داده‌ های مریخ نورد چینی "ژورونگ" Zhurong حاکی از آن است که آب مایع مدت‌ها پیشتر از آنچه قبلاً تصور می‌شد، در سطح این سیاره وجود داشته است.

مریخ‌ نورد "ژورونگ" بخشی از ماموریت تیان‌ون-1 (Tianwen-1) است که در ماه مه سال 2021 بر روی سطح مریخ فرود آمد. 

این مریخ نورد با استفاده از طیف سنج مادون قرمز موج کوتاه خود، در جنوب "یوتوپیا پلانیتیا" (Utopia Planitia)، (محل فرود مریخ نورد) پوسته‌های سختی یافته است که حاوی مواد معدنی هیدراته (آبپوشیده) مانند سولفات هیدراته است.

طبق مقاله‌ای که روز چهارشنبه در نشریه "ساینس اَدونسز" (Science Advances) منتشر شد، پوسته‌های سخت سنگی شده ممکن است به واسطه بالا آمدن سطح آب‌های زیرزمینی یا آب شدن یخ‌های سطحی تشکیل شده باشند که این نکته نشان می‌دهد در «عصر آمازونی»، فعالیت‌های آبی جدیدتری نسبت به آنچه پیش از این تصور می‌شد، وجود داشته است.

آمازون یک سیستم زمین‌شناسی و دوره زمانی در سیاره مریخ است.

محل فرود مریخ نورد "ژورونگ" در منطقه‌ی دوباره به سطح آب آمده‌ی آمازونی است.

دانشمندان در مطالعات قبلی بر این باور بودند که مریخ، که فرضیه رایج درباره آن این است که تا حدود سه میلیارد سال قبل، دارای آب و قابل سکونت بوده است، در دوره اخیر آمازونی، سرد و خشک شده است. در عین حال، طبق این مقاله، قدمت موادی که این بار در این منطقه کشف شده است، ممکن است به 700 میلیون سال قبل برسد.

در این مقاله آمده است که یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که محل فرود آمدن مریخ نورد "ژورونگ" ممکن است حاوی حجم چشمگیری از آبِ قابل دسترسی در قالب مواد معدنی هیدارته باشد، که ممکن است برای اکتشاف مریخ توسط انسان‌ها در آینده مورد استفاده قرار بگیرد.

مریخ نورد "ژورونگ" که روز 15 مه، 2021 روی مریخ فرود آمد، تقریباً 2 هزار متر در "یوتوپیا پلانیتیا" حرکت کرده است و اطلاعات اکتشافی علمی بسیاری به دست آورده است.

120