در این راستا به تازگی کشف گور جمعی 215 کودک بومی در محوطه یک مدرسه سابق شبانه روزی واقع در استان بریتیش کلمبیای کانادا مقام های این کشور را شرمنده کرده است.
«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا کشف این گور را یادآور «فصل تاریک و شرم آور» تاریخ کشورش و حادثه ای دلخراش توصیف کرده است.
نسل کشی بومیان بخشی از تاریخ کشورهایی چون کانادا و آمریکا را تشکیل می دهد.این نسل کشی به گونه ای بوده است که اکنون پس از دهه ها، گورهای دسته جمعی کشف می شود که در میان قربانیان، زنان و کودکان بسیاری نیز وجود دارند. جدا کردن کودکان از والدین و فرستادن انها به مدارس شبانه روزی تحت نظر دولت با کمترین امکانات،از جمله اقدامات دولت وقت این کشورها بوده است.
براساس اسناد منتشر شده، مدرسه شبانه روزی «کملوپس»بخشی از شبکه مدارس شبانه روزی در کانادا بود که باهدف یکپارچه سازی اجباری کودکان بومی از طریق جدا کردن کودکان از خانواده و جامعه آنها و تحت فشار قرار دادن آنها به خودداری از صحبت کردن به زبان مادری یا انجام اقدامات خاص فرهنگی تاسیس شده بود.
در حال حاضر نیز تبعیض و اعمال فشار بر بومیان و رنگین پوستان همچنان در جامعه غرب وجود دارد. با همه گیری بیماری کووید -19 این موضوع به طور محسوسی درکشورهای غربی آشکار شد. بسیاری از رنگین پوستان و بومیان در امریکا وکانادا نه تنها به دارو و تجهیزات پزشکی و درمانی دسترسی ندارند بلکه در واکسیناسیون نیز در اولویت آخرهستند؛ چنان که «کارولین بنت Carolyn Bennett» وزیر روابط دولت با بومیان در کابینه فدرال کانادا در این زمینه به صراحت اذعان کرد، همه گیری کووید19 و پیامدهای آن رفتارهای تبعیض آمیز نظام مند را بر ضد زنان بومی کانادا تشدید کرده است.
«روبرتا جمیسون Roberta Jamieson» که در گذشته ریاست بزرگ ترین سازمان خیریه مربوط به بومیان کانادا را در اختیار داشته است، در این زمینه گفت: متاسفانه هنوز هم برخی از جوامع بومی کانادا به آب آشامیدنی مناسب دسترسی ندارند، دولت فدرال برای کاهش تبعیض در قبال زنان بومی تعهدات خوبی داده است اما تحقق این وعده ها به یک اراده جدی و اقدام واقعی نیاز دارد.
موضوع تبعیض نه تنها در آمریکا و کانادا بلکه در دیگر کشورهای اروپایی مدعی دفاع از حقوق بشر و حق دسترسی برابر انسان ها به امکانات نیز پر رنگ است. این کشورها نه تنها با شهروندان رنگین پوست خود رفتار یکسانی ندارند بلکه در خارج از مرزهای جغرافیایی نیز دست به نسل کشی و غارت زده اند.
بسیاری از کشورهای اروپایی نه تنها کشورهای آفریقایی را مستعمره خود دانسته بلکه عامل برخی نسل کشی ها در این کشورها نیز بوده اند؛ چنانکه «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان به تازگی به نسل کشی بومیان نامیبیا توسط آلمان اعتراف کرد. پیش از آن نیز «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه به نسل کشی این کشور در کشتار الجزایری ها و نقش فرانسه در نسل کشی 1994 رواندا اعتراف کرده بود.
البته این روند از سوی غربی ها همچنان ادامه دارد به طوری که برخوردهای خشونت بار بسیاری از شهروندان اروپایی حتی پلیس با مهاجران، رنگین پوستان، اقلیت های قومی، دینی و زنان و عدم دسترسی برابر آنها به رفاه، واکسن و حتی تحصیل سبب شده تا پوشالی بودن بسیاری از شعارهای این کشورها در حوزه های پایبندی به حقوق بشر و برابری انسان ها،بیش از پیش آشکار شود.
طی ماه های گذشته در بسیاری از کشورهای غربی از جمله کانادا حمله به آسیایی تبارها افزایش یافته است زیرا بسیاری از آنها چین را منشا ویروس کرونا می دانند. «جنی کوآن Jenny Cowan" نماینده پارلمان کانادا گفت: برخی افراد حتی ویروس کرونا را ویروس کوآن میخواندند. این حمله مستقیم به من به عنوان یک کانادایی آسیایی تبار است.
به گزارش اندیشکده «بنیاد قرن»، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی واقع در اکثر محله های آفریقایی-آمریکایی مراقبت هایی با کیفیت پایین تری را ارائه می کنند. در حالی که ویروس بین افراد و نژادها تبعیض قائل نیست.
اکنون کشف گور دسته جمعی 215 کودک بومی در کانادا سند دیگری در افشای جنایات غرب علیه بومیان،رنگین پوستان، اقلیت ها وخط بطلانی بر ادعاهای آنان مبنی بر پایبندی به تساوی و برابری انسان ها و رعایت آزادی های فردی و اجتماعی است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
112
بیشتر بخوانید: