سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: روند بازطراحی راکتور آب سنگین اراک در حالت برگشت‌ طرف مقابل از تعهداتش، تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت.

به گزارش روز جمعه ایران پرس، «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: در توافق هسته ای ایران با گروه 1+5، شرط آب سنگین بودن راکتور اراک در هر سه حوزه (خنک کننده، بازتاب دهنده و کُند کننده) حفظ شده و امکانات آزمایش سوخت نیز برای آن در نظر گرفته شده است.

کمالوندی تصریح کرد: شرط آب سنگین بودن راکتور اراک برای ایران یک معامله پرسود بود و طرف مقابل تعهدات ویژه‌ای را در بازطراحی این راکتور در قالب سند رسمی پذیرفت.

وی همچنین گفت: طراحی تفصیلی بازطراحی راکتور اراک توسط متخصصان ایرانی انجام و به چینی ها ارائه شده و ارزیابی اولیه‌ کارشناسان چینی‌ در رابطه با این طراحی، بسیار امیدوارکننده است.

فروش 70 تن آب سنگین دستاورد بزرگی برای ایران بود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در خصوص فروش آب سنگین ایران افزود: فروش 70 تن آب سنگین دستاورد بزرگی برای ایران بود و مذاکرات برای ادامه فروش آن ادامه دارد و همچنین بر اساس برجام، ایران متعهد به فروش آب سنگین به بازارهای بین المللی است.

کمالوندی همچنین اعمال تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران را مخالف متن برجام دانست و تاکید کرد: بزرگ‌ترین دستاورد برجام بعد از پذیرش غنی‌سازی ایران توسط قدرت‌های جهانی، از بین بردن اجماع جهانی علیه ایران بود و ایجاد دوباره این اجماع با شرایط فعلی برای آمریکا و غرب امکان‌پذیر نیست.

ایران و گروه پنج به علاوه یک (انگلیس، فرانسه، روسیه، چین، آمریکا و آلمان) 14 ژوئیه 2015 موافقتنامه‌ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را درباره برنامه هسته‌ای ایران امضاء کردند. این موافقتنامه 16 ژانویه 2016 اجرایی شد.

دولت آمریکا به عنوان یکی از اعضای گروه 1+5، از زمان اجرایی شدن برجام، همواره این توافق را نقض کرده است.

سنای آمریکا، 15 ژوئن 2017، طرح جامع تحریم‌ها ضد جمهوری اسلامی ایران را با نام «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران- 2017»، تصویب کرد؛ این طرح شامل تحریم‌های موشک بالستیک، تحریم‌های مرتبط با تروریسم و اجرای تحریم تسلیحاتی است. 115/110

بیشتر بخوانید:

کمالوندی: بازطراحی راکتور اراک طبق برنامه پیش بینی شده انجام می شود

کمالوندی: ایران می‌تواند طی 10 سال به سمت تولید سوخت نیروگاهی برود

کمالوندی از نهایی شدن قرارداد با چینی ها برای بازطراحی راکتور اراک خبر داد