به گزارش روز سه شنبه ایران پرس، «بهروز کمالوندی» در گفت وگوی اختصاصی با شبکه پرس تی وی گفت: پیشبینی میکنیم حداکثر تا 6 ماه آینده طرف چینی بتواند این بازبینی را انجام دهد و همزمان در 8 ماه تا یک سال آینده هم کار طراحی تفضیلی به پایان برسد. و پس از آن ما وارد مرحلۀ ساخت تجهیزات و بعد وارد مرحله نصب و راهاندازی موقت و راهاندازی نهایی خواهیم شد ... پیشبینی میکنیم 5 سال تا زمان بهرهبرداری کامل طول خواهد کشید که الآن میتوانیم بگوییم حدود 13 تا 14 ماه این زمان گذشته است.
بر اساس این قرارداد طرف چینی طراحی جدید رآکتور اراک را که توسط متخصصان ایرانی صورت گرفته، از نظر تطبیق با استانداردهای ایمنی بینالمللی بازبینی و در نهایت صحهگذاری میکنند.
کمالوندی افزود: از فردای توافق برجام، مهندسین متخصص ما کار و طراحی را (بر روی رآکتور آب سنگین اراک) آغاز کردند؛ از ابتدا هم اصرار داشتیم که طراحی باید توسط خود ما انجام شود نه توسط طرف غربی یا طرفهای خارجی.
ایران و گروه 1+5 متشکل از کشورهای امریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین بهعلاوۀ آلمان، در تیر ماه 1394 بر سر برجام به توافق رسیدند؛ برجام از دی ماه همان سال اجرایی شد؛ بر اساس این توافق ایران بخشی از برنامۀ اتمی خود را در ازای لغو تحریمهای اتمی به حال تعلیق در آورد.118/110
بیشتر بخوانید:
کمالوندی: ایران میتواند طی 10 سال به سمت تولید سوخت نیروگاهی برود
کمالوندی: گزارش آژانس درباره میزان اورانیوم هسته ای ایران، تخمینی است
کمالوندی: مخالفت ترامپ با برجام نشانگر موفقیت ایران دراین توافق است
کمالوندی: کار استخراج اورانیوم در کشور ادامه خواهد داشت