سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در خصوص بازطراحی قلب راکتور اراک گفت: ایران وارد فاز دوم بازطراحی راکتور آب سنگین اراک شده‌است.

به گزارش روز جمعه ایران پرس، «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان با بیان اینکه در حال حاضر یک ماه است که وارد مرحله دوم بازطراحی قلب راکتور آب سنگین اراک که اسم جدید آن راکتور آب سنگین خنداب است، شده‌ایم اظهار کرد: 90 درصد از بخش‌های مختلف راکتور قرار نیست بازطراحی در مورد آن‌ها انجام شود و فقط  10 درصد از بخش مهم آن باید بازطراحی شود.

کمالوندی افزود: بازطراحی راکتور، طراحی یک قلب جدید است که چند مرحله دارد که پس از انجام مراحل اساسی، طراحی جزئیات در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه کار اساسی و اولیه توسط ایران در قالب طراحی انجام می شود تصریح کرد: طراحی ما در حدود 14 ماه انجام شد و در مرحله بعد چینی‌ها آن را تایید کردند که کار کاملا بی نقصی انجام شده و  الان وارد فاز دوم شده‌ایم و طراحی جامع تری انجام شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آمریکایی‌ها نیز وظایف خود در این زمینه را انجام داده‌اند، تصریح کرد: آمریکایی‌ها عضو کارگروهی هستند که در آن کارگروه، در بازبینی‌ها نقش دارند، ولی کار اصلی برای بازبینی بر عهده چینی‌ها است.

تایید چینی‌ها بر بازطراحی راکتور آب سنگین اراک، نشان دهنده بی نقصی کار متخصصین ایرانی است

کمالوندی با تاکید بر اینکه کارطراحی به خوبی انجام شده و بازبینی را نیز چینی‌ها انجام دادند اظهار کرد: چینی‌ها مرحله اول بازطراحی را تایید کردند که خبر خوبی است و نشان می‌دهد کار متخصصین و مهندسین ما بی‌نقص است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه ایران تجربه ساخت راکتور از جنس استفاده کننده از آب سنگین و سوخت غنی شده را تاکنون نداشت، گفت: باید کشوری که تجربه این کار را دارد، کار ایران را تایید کند.

راکتور آب سنگین خنداب در زمان تعیین شده به بهره برداری می‌رسد

کمالوندی با بیان اینکه از نظر زمانی در بهره برداری از راکتور آب سنگین خنداب به هیچ وجه عقب نیستیم و در زمان تعیین شده به مرحله راه اندازی می‌رسد، بیان کرد: پیش بینی اولیه ما بین 4 تا 5 سال بوده که در حال حاضر حدود یکسال و نیم از آن گذشته است.

همکاری‌های ایران و روسیه در ساخت نیروگاه‌ها سریعتر از زمان پیش بینی شده انجام می‌شود

کمالوندی در خصوص همکاری‌های ایران و روسیه در ساخت نیروگاه‌ها، گفت: کار به خوبی پیش می رود و ممکن است زمان بندی آن را عوض کنیم و مقداری سریعتر از زمان های پیش بینی شده برای طراحی اقدام کنیم و راه اندازی 9 ماه تا یکسال زودتر انجام شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه برای ساخت نیروگاه‌ها در مرحله خاکبرداری هستیم و باید میلیون‌ها تن خاک برداشته شود، افزود: بعد از آن بتن ریزی و فنداسیون انجام می‌شود و در این مراحل کار می‌کنیم و به خوبی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: به طور کلی ساخت نیروگاه‌ها در جهان، زودتر از 6 سال به اتمام نمی‌رسد، حتی اگر بخواهد ضربتی کار کنند.

سال دیگر اولین نیروگاه ساخت روسیه در ایران آماده می‌شود

کمالوندی با بیان اینکه پیش بینی ما این بود که نیروگاه اولی 8 سال و دومی نیز 10 سال بعد آماده بهره برداری شوند، متذکر شد: حدود 9 سال دیگر باید هر دو نیروگاه را داشته باشیم و حدود 7 سال دیگر نیروگاه اول باید آماده شود و فعلا بر طبق این زمان‌بندی حرکت می‌کنیم.

ساخت هر نیروگاه اتمی حدود 5 میلیارد دلار هزینه دارد

وی با بیان اینکه حدود 5 میلیارد دلار هر نیروگاهی هزینه دارد، افزود: نسبت به نیروگاه‌های غیراتمی یعنی نیروگاه‌های گازی و فسیلی چیزی حدود 2 تا 3 برابر هزینه اش بیشتر است اما عمرش آن حداقل 60 سال است.

ساخت نیروگاه های اتمی مانع از تولید 7 میلیون تن آلاینده می‌شود

وی به لحاظ محیط زیست ساخت این نیروگاه‌ها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: هرکدام از این نیروگاه ها حدود 7 میلیون تن آلاینده را تولید نمی‌کند که این موضوع، در حفظ محیط زیست نقش موثری دارد.

کمالوندی با بیان اینکه در بلند مدت به لحاظ اقتصادی به نفع ماست، متذکر شد: این اقدام به لحاظ تکنولوژی تمیز و برای محیط زیست خوب است، اما باید توجه داشت که برنامه‌ای بلند مدت و هزینه‌بر است و باید متکی بر نیروی داخلی باشد و اگر متکی به نیروی داخلی نباشد به لحاظ ایمنی ضریبش بالا نیست.

کمالوندی با بیان اینکه تخصص، غنی سازی و امکانات کافی را داریم و هر کشوری که هر کدام از این‌ها را نداشته باشد ممکن است دلیل نداشته باشد به سمت نیروگاه هسته‌ای برود، گفت: کشور ما دلایل بسیار زیادی دارد که به سمت ساخت نیروگاه هسته‌ای برود.115/111

بیشتر بخوانید:

کمالوندی: تصاویر عملیات ساخت و ساز 2 واحد جدید نیروگاه هسته ای را منتشر می کنیم

کمالوندی: 1+5 تعهدات ویژه‌ای برای بازطراحی رآکتور اراک پذیرفته است

اختصاصی/کمالوندی: درصورت لغو برجام، به نقطه ای خواهیم رفت که از روند قبلی اش سالها جلوتر است+ویدئو