سفیر روسیه در واشنگتن گفت: دولت آمریکا با ارسال سلاح به کی یف ثابت کرده است به دنبال راه حل دیپلماتیک برای خاتمه جنگ در اوکراین نیست.

کشورهای اروپایی و غربی به ویژه آمریکا با تشدید فشار تحریم‌ها علیه فدراسیون روسیه و عرضه انواع سلاح‌های سبک و سنگین به کی‌یف، نه تنها گامی در جهت پایان دادن به جنگ اوکراین برنداشتند بلکه بیش از پیش به آتش درگیری ها در این کشور دامن زده‌ اند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن در واکنش به بسته جدید کمک نظامی 2.1 میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین شامل مهمات اضافی برای سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت، سامانه‌ها و موشک‌های پدافند هوایی رایتئون، گلوله‌های توپخانه 105 میلی‌متری و 203 میلی‌متری، سامانه‌های پهپادی پوما، مهمات سامانه موشکی هدایت‌شونده لیزری و پشتیبانی، آموزش و نگهداری به بهانه جنگ در این کشور اعلام کرد: آمریکا همچنان به رویکرد مداخله جویانه اش در جنگ اوکراین و تامین تسلیحات مرگبار به این کشور به بهانه این جنگ ادامه می دهد.

آناتولی آنتونوف افزود: تخصیص منابع مالی چشمگیر آمریکا به اوکراین به بهانه جنگ در این کشور نشان دهنده آن است که واشنگتن قصد ندارد به دنبال راه هایی برای حل و فصل دیپلماتیک این جنگ باشد.

در همین حال «ولادیمیر روگوف» از مقام ارشد روسیه در تیم مدیریت منطقه زاپروژیا دیروز جمعه گفت: نیروهای مسلح اوکراین در 24 ساعت گذشته، شش بار برای شکستن خطوط دفاعی نیروهای روسیه تلاش کردند، اما شکست خوردند.

ولادیمیر روگوف افزود: نیروهای اوکراینی با متحمل شدن خسارات سنگین مادی و تلفات پرسنل، عقب رانده شدند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه نیز دیروز جمعه گفت: "ضدحمله اوکراین آغاز شده اما شکست خورده و نتوانسته است به اهدافش دست پیدا کند."

«گیدو کروستو» وزیر دفاع ایتالیا هم ادعا کرده که نتیجه ضدحمله اوکراین را نمی‌توان با قطعیت پیش‌بینی کرد.

این در حالی است که ضدحمله چالشی بزرگ برای اوکراین است و مستلزم آن است که ارتش این کشور طیف وسیعی از قابلیت‌ها از جمله رساندن مهمات، مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و قطعات یدکی در امتداد خطوط تدارکاتی است.

وزارت دفاع بلژیک هم در تداوم رویکرد مداخله جویانه اش در جنگ اوکراین اعلام کرد: گلوله‌های توپ 105 میلی‌متری به ارزش 35 میلیون دلار در اختیار این کشور به بهانه این جنگ قرار می دهد.

بلژیک به بهانه جنگ در اوکراین تاکنون 306 میلیون یورو به این کشور کمک نظامی کرده است که 41 میلیون یورو آن سوخت بوده است.

نشریه بلومبرگ در گزارشی ادعا کرد: "آلمان و فرانسه و تعدادی از کشورهای غربی به دنبال کاهش تحریم های جدید روسیه شامل محدودیت صادرات به کشورهای ثالث مظنون به همکاری با مسکو هستند."

این در حالی است که با آغاز جنگ در اوکراین (24 فوریه 2022)، آمریکا و هم پیمانانش، تحریم‌ های گسترده ای در بخش های مختلف علیه روسیه اعمال کردند.

اعمال تحریم های شدید و یکجانبه کشورهای غربی از جمله کشورهای اتحادیه اروپا علیه روسیه به بهانه جنگ در اوکراین موجب بالا رفتن بی سابقه بهای انرژی در کشورهای اروپایی شد و زمستان 2023 به یکی از سخترین زمستان های این قاره تبدیل گردید؛ مسکو پیش از جنگ اوکراین حدود 40 درصد از گاز مصرفی اتحادیه اروپا را از طریق خط لوله تأمین می‌کرد اما اکنون این صادرات تا 75 درصد کاهش یافته است.

گروهی دوحزبی از قانونگزاران آمریکایی دیروز جمعه با ارائه لایحه ای ضد روسی ادعا کرد، روسیه پیش و در جریان جنگ اوکراین از گروه‌های تروریستی حمایت کرده است.

واشنگتن در حالی دیگر کشورها را به حمایت از تروریسم متهم می کند که آمریکا بعنوان بزرگترین صادر کننده سلاح در جهان شناخته می شود و هر ساله با فروش دهها میلیارد دلار سلاح، یک پای ثابت اکثر جنگ های جهان است.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم دیروز جمعه در حالی مدعی شد که نشانه‌ها دلالت بر نقش روسیه در تخریب سد کاخوفکا دارد که «دمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز سه شنبه هفته گذشته در واکنش به انفجار سد «کاخوفکا» در منطقه خرسون تأکید کرد که ارتش اوکراین، به دلیل شکست‌های اخیر عامل این انفجار است.

سد مهم کاخوفکا در منطقه خرسون، روز سه شنبه هفته گذشته در بخش تحت کنترل روسیه در جنوب اوکراین منفجر شد و باعث جاری شدن سیل در این منطقه جنگی شده است.

سد مهم کاخوفکا روی رودخانه دنیپرو یک زیرساخت حیاتی است که حدود 18 کیلومتر مکعب آب در مخزن کاخوفکا را در خود جای داده و آب بسیاری از بخش‌های جنوبی اوکراین و شبه‌جزیره کریمه که در سال 2014 به خاک روسیه الحاق شد را تامین می‌کند. 

این سد همچنین آب نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را تامین می‌کند که در بخش بالای آن قرار دارد و تحت کنترل روسیه است. 

در پی این حادثه، کی‌یف انگشت اتهام را به سمت مسکو گرفته اما ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه در اولین واکنش به حادثه رخ داده در سد کاخوفکا در منطقه خرسون، آن را اقدام وحشیانه خواند که اوکراین تحت هدایت غرب سازماندهی کرد.

جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی‌ اش شانزدهمین ماه خود را می گذراند و ارسال تسلیحات کشورهای غربی برای اوکراین همچنان ادامه دارد.

مقام‌های روسی و برخی کارشناسان و رسانه‌های غربی، جنگ اوکراین را جنگ نیابتی میان غرب و روسیه توصیف کرده‌ اند.

روسیه بارها گفته است که ارسال تسلیحات غربی به اوکراین تنها باعث طولانی شدن مناقشه در این کشور می‌ شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به دنبال دارد.

117