تحلیل؛

ایران پرس: پس از کش‌وقوس‌های فراوان میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان و اختلافات بر سر کمک‌های خارجی، مجلس نمایندگان آمریکا یک بسته کمکی 60 میلیارد دلاری به اوکراین و یک بسته کمک نظامی - امنیتی دیگر به ارزش 26 میلیارد دلار را برای رژیم صهیونیستی با ۳۶۶ رای موافقت در مقابل ۵۸ رای مخالف به تصویب رساند.​​​​​​​

این لایحه برای تبدیل‌شدن به قانون باید به تصویب سنا هم برسد. در این صورت و پس از امضای رئیس‌جمهور به قانون تبدیل می‌شود.نخستین رأی گیری سنا در این زمینه روز سه شنبه انجام می گیرد.به اذعان وال استریت ژورنال این بزرگ‌ترین کمک نظامی است که آمریکا با اسرائیل پس از آغاز درگیری‌ها در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه سال گذشته) انجام می‌دهد.

اسرائیل از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بیش از هر کشور دیگری از کمک های نظامی آمریکا بهره‌مند بوده و از همان دیرباز از حمایت‌های توامان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برخوردار بوده است.از زمان یورش نظامی ارتش اسرائیل به غزه، دولت بایدن دستکم دوبار کمک های نظامی خود را به اسرائیل را علنی کرده است.

دولت بایدن در ماه دسامبر، با انتقال نزدیک به ۱۴ هزار گلوله تانک و تجهیزات آن به اسرائیل به ارزش بیش از ۱۰۶ میلیون دلار و تحویل گلوله‌های ۱۵۵ میلی‌متری توپخانه و تجهیزات مربوطه به ارزش بیش از ۱۴۷ میلیون دلار موافقت کرد.

در هر دوی این فقره‌ها، کاخ سفید با استناد به قانون اختیارات اضطراری ریاست جمهوری، از سد کنگره برای تصویب آن‌ها عبور کرد.همچنین مقامات دولتی آمریکا تا کنون گزارش بیش از ۱۰۰ فقره کمک نظامی دیگر را به کنگره داده است اما چون ارزش هر کدام از این کمک‌ها کمتر از مقدار دلاری تعیین شده برای اطلاع‌رسانی به کنگره بوده‌اند، به صورت جداگانه گزارش نشده‌اند.

در نزدیک به 7 ماهی که از جنگ در غزه می‌گذرد، تسلیحات ساخت ایالات متحده به طور گسترده از سوی ارتش اسرائیل در غزه مورد استفاده قرار گرفته است. طبق گزارش های موجود بسیاری از تسلیحات مورد استفاده در غزه شامل بمب‌های ۴۵۰ یا ۹۰۰ کیلوگرمی مانند بمب‌های «مارک ۸۴» هستند.

دولت بایدن در ماه مارس اجازه انتقال ۱۸۰۰ بمب ۹۰۰ کیلویی و ۵۰۰ بمب ۲۲۵ کیلویی "مارک ۸۴" را صادر کرد.فروش این بمب‌ها چندین سال پیش توسط کنگره تصویب شده بود اما تحویل آن‌ها تا ماه گذشته محقق نشده بود.در سال‌های اخیر، بودجه کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل در چارچوب تفاهم‌نامه‌های ۱۰ ساله تعریف شد‌ه‌اند و آخرین تفاهم‌نامه آن نیز در سال ۲۰۱۶ امضا شده که بر اساس آن واشنگتن متعهد شده ۳۸ میلیارد دلار کمک نظامی بین سال‌های مالی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۸ به اسرائیل ارائه دهد.

بیشتر کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل تحت عنوان برنامه "تأمین مالی نظامی در خارج" تعریف شده که بر اساس آن کمک‌های بلاعوضی را به اسرائیل ارائه می‌دهد تا از آن برای خرید کالا و خدمات نظامی آمریکایی استفاده کند.

آمریکا همچنین سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دلار برای سامانه‌های مشترک پدافند موشکی کمک می‌کند.همیشه کمک های نظامی آمریکا به اسرائیل در کنار کمک های سیاسی و اقتصادی آن یکی از عوامل اصلی جنگ افروزی ها و توسعه طلبی های این رژیم بوده که در عین حال نقش اصلی در شکست مذاکرات صلح از جمله طرح تشکیل دو دولت و تطویل بحران خاورمیانه داشته است؛ اکنون بعد از جنگ غزه، آمریکا به شریک اصلی جنایات دولت راستگرای نتانیاهو تبدیل شده و آشکار دستش به خون مردم فلسطین آغشته است.

با ارائه کمک های نظامی و امنیتی 26 میلیارد لاری جدید آن هم در بحبوحه جنگ غزه مشارکت آمریکا در جنایات رژیم صهیونیستی بیش از پیش افزایش خواهد یافت چراکه با ارائه این کمک ها دولت جنگ طلب و فاشیست نتانیاهو بیش از پیش از مذاکرات آتش بس گریزان خواهد بود.

نویسنده: کاظم احمدزاده

112

بیشتر بخوانید:

ادامه حمایت‌های آمریکا از جنایات اسرائیل در غزه با تصویب بسته نظامی جدید برای تل آویو