ایران پرس- به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، حکومت بحرین در جریان تظاهرات مردمی که از سال ۲۰۱۱ میلادی در این کشور آغاز شده، مبلغ ۱۰ میلیارد دلار از کشورهای امارات و عربستان برای سرکوب این تظاهرات‌ دریافت کرده است.

همزمان با تشدید سیاست سرکوب مردم بحرین توسط آل خلیفه در روزهای اخیر جزئیات بیشتری در خصوص مشارکت حکام عربی در سرکوب مردم بحرین منتشر شده است.

«علی الاسود»، نماینده پیشین پارلمان و عضو جمعیت اسلامی الوفاق ملی بحرین گفت:

"رژیم آل‌خلیفه به انحاء مختلف به دنبال حمایت کشورهای عربی برای سرکوب بیشتر مردم بحرین است."

«ویولت داگر» (Violette Daguerre) رئیس کمیسیون حقوق بشر عرب نیز گزارش داد، حمایتهای غرب و حکام عربی به منزله چراغ سبز برای آل خلیفه جهت سرکوب مردم بحرین است.

بحرین از 14 فوریه 2011 شاهد تقابل شدید رژیم آل خلیفه با مردم این کشور است. رژیم آل خلیفه برای سرکوب تظاهرات مردمی از کمک های گسترده حکام عربی و دولت های غربی بویژه آمریکا برخوردار است.

حمایت عربستان از بحرین در قالب لشگرکشی به این کشور در 14 مارس 2011 انجام شد.

نقش عربستان در گسترش خشونت در بحرین

عربستان سعودی نه تنها مخالف مذاکره آل خلیفه با مخالفان بحرینی است؛ بلکه در تشدید سرکوب تظاهرات مردمی و گسترش خشونت در این کشور نقش مستقیمی دارد. 

عربستان سعودی در ماه مه 2012 نیز اتحاد امنیتی این کشور را با رژیم آل خلیفه اعلام کرد که مصداق بارز مستعمره شدن بحرین بود و مخالفان بحرینی آنرا «اشغال» این کشور توسط آل سعود نامیدند.

رژیم آل خلیفه به کمک نظامیان سعودی و امارات که در قالب نیروهای سپر جزیره در بحرین مستقر شده اند، اعتراضات مردم این کشور را سرکوب می کند.

لشکرکشی عربستان به بحرین مبنای قانونی در روابط بین الملل ندارد 

مردم بحرین، لشکرکشی عربستان به کشورشان را مصداق اشغال این کشور توسط آل سعود ارزیابی کرده و با عزم جدی تری به مقابله با آل خلیفه ادامه دادند.

این درحالی است که رژیم آل سعود و آل خلیفه به انحاء مختلف درصدد برآمدند به عصیانگری عربستان در بحرین مبنای حقوقی و توجیه قانونی بدهند. اما واقعیت این است که حضور نیروهای عربستانی در خاک بحرین هیچ مبنا و اساس حقوقی و عرفی در روابط بین الملل نداشته است.

رژیم های عربستان و بحرین تلاش کردند تا اساس این حضور و همکاری در سرکوب مردم بحرین را به طرح سپر جزیره شورای همکاری خلیج فارس ارتباط دهند اما این دیدگاه غیرقابل قبول است، زیرا طرح سپر جزیره برای دفاع از یک کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس مقابل تهاجم یک کشور دیگر است.

این در حالی است که تحولات بحرین یک موضوع داخلی و اعتراض مردم این کشور ضد رژیم آل خلیفه است.

در منشور سازمان ملل و همچنین اساسنامه دیگر سازمان های حقوقی بین المللی یا کنوانسیون های بین المللی نیز نه فقط هیچ بندی مبنی بر دخالت یک کشور خارجی در کشوری دیگر برای کمک به حکومت آن کشور مقابل مردمش وجود ندارد، بلکه اصل اساسی احترام به حاکمیت و استقلال کشورها و منع دخالت در امور داخلی دیگر کشورها مورد تاکید قرار گرفته است. 

تحولات بحرین نشان می‌دهد، آشکارتر شدن ماهیت وابسته آل خلیفه، مردم بحرین را در عزمشان در تغییرات اساسی در نظام سیاسی کشورشان  و مقابله با اشغالگری و مداخله جویی های عربستان و امارات و غرب مصمم تر کرده است.

نویسنده: نجفی

133/112

بیشتر بخوانید:

بحرین، مستعمره آمریکا و عربستان سعودی/ تحلیل

سیاست بحرین: تبعیت از عربستان و اتهام‌سازی علیه ایران/ تحلیل