کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد، فرضیه نسل کشی مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین میانمار قوت گرفته است.

به گزارش ایران پرس، «زید رعد الحسین» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد، گزارش‌ هایی از تخریب روستاها و گورهای جمعی با استفاده از بولدوزر نشان می‌ دهد که مقامات میانمار عامدانه شواهدی از جرایم بین المللی در این منطقه از جمله جرائم احتمالی علیه بشریت را از بین برده‌ اند.

زید رعد الحسین افزود، پاک سازی قومی در ایالت راخین همچنان به قوت خود باقی مانده و متوقف نشده است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل تصریح کرد، مقامات دولتی میانمار دسترسی ساکنین ایالت راخین را به محصولات و مواد غذایی مسدود کرده که منجر به ترک اجباری ساکنین از این منطقه شده است.

دولت میانمار تاکنون در این خصوص هیچ اظهار نظری نکرده و شورای حقوق بشر برای پاسخگویی تا پنج شنبه به آنان فرصت داده است.

کمیته حقیقت یاب شورای حقوق بشر به ریاست «مارزوکی داروسمان» (Marzuki Darusman) دادستان کل پیشین اندونزی، قرار است پس از مصاحبه با قربانیان و بازماندگان در بنگلادش و سایر کشورها، یافته های اولیه خود را 12 مارس گزارش کند.

وضعیت غیرانسانی مسلمانان روهینگیا 

مسلمانان روهینگیا عمدتا در شمال ایالت راخین میانمار متمرکز هستند.

مقامات میانمار، روهینگیایی ها را اتباع این کشور نمی دانند و این موضوع سبب شده تا از سال 2012 تاکنون این اقلیت شاهد اعمال بدترین سیاست های تبعیض نژادی، کشتار، تجاوز و رانده شدن از خانه های خود باشند.

همچنین تاکنون «آنگ سان سوچی» و مسئولان ارتش میانمار از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به ۱۳۵ گروه نژادی این کشور از جمله اقلیت روهینگیا خودداری کرده اند و می گویند مسلمانان روهینگیا به صورت غیرقانونی از بنگلادش به میانمار مهاجرت کرده اند.

در جدیدترین دور خشونت های دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیا از 25 اوت گذشته تاکنون هزاران نفر کشته و مجروح و صدها هزار تن آواره شده اند.

این سیاست ها که هر از گاهی با حملات ارتش و گروههای عمدتاً بودایی افراطی شدت می گیرد، روهینگیایی ها را با خشنونت های وحشتناک بسیار زیادی مواجه ساخته است.

با توجه به آمار آوارگانی که پیش‌تر در بنگلادش حضور داشتند؛ بیش از هشتصد هزار روهینگیایی در بنگلادش و اردوگاه‌های آوارگان در شرایط بسیار نامساعد انسانی و بهداشتی حضور دارند.

سازمان ملل اقلیت مسلمانان روهینگیا را یکی از بزرگترین اقلیت هایی توصیف کرده که در معرض ظلم و ستم کم سابقه ای قرار گرفته اند.

سازمان ملل، میانمار را به پاکسازی قومی و اقدام ضد اقلیت مسلمان متهم کرده است.

تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در حمایت از مسلمانان روهینگیا

سازمان همکاری اسلامی پیش نویس قطعنامه ای درباره وضعیت مسلمانان روهینگیایی میانمار به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرده بود که اوایل ماه دی در مجمع عمومی با 122 رای موافق در مقابل ده رای مخالف و 24 رای ممتنع به تصویب رسید.

مجمع عمومی سازمان ملل دراین قطعنامه، پایان عملیات نظامی میانمار ضد مسلمانان روهینگیا و انتصاب یک فرستاده ویژه سازمان ملل برای میانمار را خواستار شد.

این قطعنامه همچنین از دولت میانمار خواست تا اجازه دهد امدادرسانان به مناطق بحران زده دسترسی داشته باشند و بازگشت همه آوارگان مسلمان روهینگیایی به محل زندگی خود را تضمین  و به روهینگیاها حق شهروندی اعطا کند. 

چین و روسیه نیز از مخالفان این قطعنامه بودند.

116/110

بیشتر بخوانید:

بیشتربخوانید:

کشف گور جمعی در میانمار

سازمان ملل درباره ادامه نسل‌کشی مسلمانان در میانمار هشدار داد

انتقاد گوترش از بازداشت خبرنگاران و نقض حقوق بشر در میانمار