«ناصر کنعانی» در نشست خبری روز دوشنبه و در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس اظهار داشت: کنفرانس «ایران، بریکس و چشم اندازهایی برای شراکت و همکاری» فردا (سه شنبه) در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه برگزار خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به حضور اخیر «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه در نشست وزرای خارجه کشورهای بریکس و بریکس پلاس در کیپ تاون اظهار داشت: امیرعبداللهیان در این دیدارها موضوعات مرتبط با همکاری و عضویت ایران در گروه بریکس را مورد بررسی قرار داد.
کنعانی در خصوص سفر «سرگئی ریابیوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه به تهران گفت: سرگئی ریابیوف یکی از مقامات شرکت کننده در این کنفرانس خواهد بود.
وی ضمن اشاره به روابط ایران و روسیه و نقش مهم این کشور در برجام گفت: از هر فرصتی برای گفتگو در این باره بهره خواهیم برد و ایران در چارچوب مسیردیپلماسی برای بازگشت طرفین به برجام استفاده خواهد کرد.
ایران مطالبات مالی خود از ژاپن را دنبال میکند
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ژاپن و نحوه بهره برداری از پولهای بلوکه شده ایران در ژاپن، اظهارداشت: حسین امیرعبداللهیان شب گذشته به دعوت همتای ژاپنی خود وارد توکیو شدند.
کنعانی بیان کرد: دستورکارهای مشترک و زمینههای همکاری زیادی را با ژاپن داریم و این موضوع در چارچوب سیاست دولت در توسعه تعاملات با کسورهای آسیایی است.
وی گفت: موضوع مطالبات مالی ایران از کشورهای مختلف را ما دنبال کرده و خواهیم کرد و در خصوص ژاپن هم در سطوح مختلف این موضوع مطرح شده و سال گذشته هم در دیدار «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری و نخست وزیر ژاپن در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک این موضوع بررسی شده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: دولت ژاپن هم بارها اعلام کرده که نسبت به تامین دیون ایران آمادگی دارد و تلاش میکند که این امر محقق شود.
حضور آمریکا در منطقه امنیت آفرین نیست
کنعانی در ادامه بیان کرد: معتقدیم که امینت خلیج فارس و دریای عمان هم جزو اولویتهای جمهوری اسلامی ایران است و هم موضوعی است که باید در چهارچوب همکاری مشترک کشورهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان انجام شود.
وی افزود: ما بارو داریم که این کشورها ظرفیت این را دارند که بدون دخالت نیروهای بیگانه امنیت این حوزه دریایی را تامین کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: حضور نظامی آمریکا در منطقه امنیت آفرین نبوده و منافع آنها در بی ثباتی و ناامنی در منطقه است، موضع ما کاملا روشن است و کشورهای خلیج فارس از نظر ما کاملا قادر به تامین امینت خودشان هستند و هیچ ضرورتی به حضور نیروهای بیگانه در منطقه وجود ندارد.
بحران اوکراین نباید چالش آفرین برای صلح و امنیت بینالمللی شود
کنعانی همچنین در خصوص بحران اوکراین اظهار داشت: آنچه برای ایران اهمیت دارد این است که بحران اوکراین نباید چالش آفرین برای صلح و امنیت بینالمللی شود.
وی افزود: جنگها ظرفیت بحران آفرینی غیرقابل کنترل و گستردهای را دارند و بر همین اساس ایران از ابتدا بر مسیر گفتوگو بهعنوان بهترین مسیر پایان دادن به این بحران تاکید کرده و در سطوح مختلف تلاشهای زیادی را برای پایان دادن به این جنگ انجام داده است.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: امیدواریم جامعه جهانی هم به اهمیت موضوع توجه کنند و کشورهایی که بی مهابا به تسلیح یک طرف جنگ مبادرت میورزند و بحران اوکراین را فرصتی برای آزمایش تسلیحات متنوع خود میدانند به راهکار سیاسی توجه کنند تا شاهد پایان بخشیدن به این بحران باشیم.
احضار سفیر دانمارک در ایران
کنعانی در خصوص هتک حرمت مجدد به قرآن کریم اظهارداشت: امروز صبح سفیر دانمارک در تهران در اعتراض به تکرار هتک حرمت به قرآن توسط مدیرکل اروپای غربی وزارت خارجه احضار شد و مراتب اعتراض شدید ایران به ادامه این روند به سفیر ابلاغ شد و انتظار ایران را مبنی بر برخورد مسئولانه دولت دانمارک به مقامات کشورش منتقل کند.
وی گفت: سفیر دانمارک فعالیت کشورش در این خصوص را به مقامات ایران رساند، ما این تلاشها را مورد توجه قرار میدهیم و لازم است تاکید کنم که برای ما ملاک آن چیزی است که در حوزه عمل صورت میگیرد. اهانت به قرآن را یک پروژه سخیف صهیونیستی میدانیم.
کنعانی ادامه داد: نکته تاسف بار این است که این اهانتها با مجوز انجام میشود و نشان میدهد مسئولیت دولتها غیر قابل انکار و چشم پوشی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران تلاشهای خودش را در این خصوص ادامه خواهد داد. از زمانی که اولین رخداد را در سوئد شاهد بودیم ما مجموعه اقدامات را در سطوح مختلف انجام دادیم.
اقدامات ایران در مقابله با هتک حرمت به قرآن
کنعانی بیان کرد: سفارتخانههای ما در کشورهای مختلف اقداماتی را انجام دادند. در اولین اهانتی که صورت گرفت وزیر خارجه در گفتوگو با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی درخواست نشست فوری را مطرح کردند. در آن زمان نگاه سازمان همکاری این بود که در سطح اعضای اصلی این نشست برگزار شود و این نشست برگزار شد.
وی ادامه داد: در دو سند نهایی جنبش عدم تعهد نیز این موضوع درج شد. همچنین در نشستی که وزارت خارجه پیگیری کرد، نشست برخط وزرای خارجه کنفرانس اسلامی برگزار شد. پیشنهادات ایران در بیانیه پایانی مندرج شد. برای سفرای کشورهای اسلامی در سازمان ملل شرح وظایف و مسئولیتهایی تعریف شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: وزیر امور خارجه ما گفتگوهای تلفنی متعددی را داشتند. در حوزه دستگاه دیپلماسی در مرکز، ما حداقل 15 مورد اقدام دیپلماتیک اعم از احضار سفرای سوئد و دانمارک را داشتیم. ما در سطوح مختلف اقدامات مختلفی را انجام دادیم.
وی ادامه داد: در مجموع ایران در این زمینه از هیچگونه تلاشی که منجر به بازدارنگی شود دریغ نکرده و نخواهد کرد، اقدام علیه قرآن کریم اهانت به همه موحدان عالم است و یک مسئولیت بینالمللی است که اقدامات جمعی خودشان را پیگیری کنند.
117