به گزارش ایران پرس رادیو بین المللی فرانسه، دولت جمهوری دمکراتیک کنگو نسبت به گزارش تهیه شده توسط کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در خصوص پاکسازی نژادی در استان کازایی در این کشور واکنش نشان داد.
لامبر مانده Lambert Mande وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی دولت جمهوری دمکراتیک کنگو در گفت و گو با این رادیو از انتشار این گزارش ابراز شگفتی و کمیسر حقوق بشر سازمان ملل را به همسویی با برخی قدرت ها متهم کرد.
از نظر سخنگوی دولت کنگو، گزارش یاد شده با شتابزدگی منتشر شده است.
این سخنگو تاکید کرد که کمیساریای عالی نسخه ای از گزارش یاد شده را با هدف بررسی و اعلام نظر برای ما ارسال کرده، اما جالبت است که این گزارش پیش از اعلام نظر ما منتشر شده است.
لامبر مانده در ادامه افزود، بدون شک این موضوع به تردید ها در خصوص بی طرفی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل دامن می زند و قصد و نیت واقعی برخی دشمنان در استفاده ابزاری از این ماجرا برای بی ثبات کردن نهادهای کنگویی را، آشکار می سازد.
سازمان ملل ادامه جنایات در کازایی را محکوم کرد
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل درگزارشی جنایات علیه غیر نظامیان در استان کازایی در جمهوری دموکراتیک کنگو را محکوم کرد.
به گزارش تارنمای رادیو بین المللی فرانسه، به دنبال درخواست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مبنی بر ارائه گزارشی درباره انجام تحقیقات در خصوص حقایق و پیامدهای مربوط به نقض حقوق بشردر استان کازایی جمهوری دموکراتیک کنگو، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل درگزارشی ضمن محکومیت ادامه خشونت و جنایات علیه غیر نظامیان دران استان، نیروهای امنیت ملی و شورشیان «کامونیا ان ساپو» Kamuina Nsapu را به نقض حقوق بین الملل متهم کرد.
کارشناسان بین المللی موظف به ارائه نتایج تحقیقات به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و مقامات قضایی جمهوری دمکراتیک کنگو هستند تا حقایق درباره درگیری ها روشن و ضد عاملان درگیری و خشونت ها اقامه دعوی شود.
طبق تحقیقات بعمل آمده از سوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل تا کنون 171 غیر نظامی بدست نیروهای امنیتی طرفدار دولت «بنا مورا» Bana Mura کشته شده اند.
در این گزارش همچنین به خشونتهای اعمال شده از سوی شورشیان «کامونیا ان ساپو» که مقامات و ماموران دولتی را هدف قرار داده اند، اشاره شده است .
دراسناد و مدارک ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد همچنین به دهها مورد بازداشت خودسرانه و خشونتهای فرا قضائی نیروهای امنیتی اشاره شده است.
این گزارش در واقع یک خشونت فراگیر را در استان کازایی به تصویر می کشد.
بر اساس تحقیقات بعمل آمده از 12 مارس تا 19 ژوئن، 96 نفر از اهالی استان کازایی به آنگولا پناهنده شده اند.
این گزارش با اشاره به غارت و چپاول در روستاها، سوزاندن قربانیان در آتش، قطع عضو و تجاوز از میزان و ماهیت خشونت ونقض حقوق بین المللی و در واقع از جنایات و خشونتهای قومی وقبیله ای و نگرانی هر یک از طرفین درگیر در این بحران حکایت دارد.
هشدار سازمان ملل درباره نتایج خشونت های قومی در کنگو
«رعد زید الحسین» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه ای خطاب به دولت کنگو درباره پیامدهای هولناک ناشی از ادامه خشونتهای قومی و قبیله ای در این کشورهشدار داد.
سازمان ملل متحد از مقامات کنگو خواست تا با اتخاذ تدابیرلازم از گسترش خشونتها به عنوان مانعی در مسیر روند پاکسازی قومی جلوگیری کنند.
این گزارش به عاملان اصلی این جنایات و ناقضان حقوق بشر از جمله پلیس ملی کنگو، سازمان اطلاعات ملی، اداره کل مهاجرت و رهبران سنتی و قومی در نبرد با شورشیان «کامونیا ان ساپو اشاره کرده است . بر اساس این گزارش از 12 مارس تا 19 ژوئن 2017 نیروهای امنیت ملی مسئول نقض حقوق بشر علیه 25 نفر بوده که از این تعداد 22 نفر قربانی اعدام های فرا قضایی هستند.
نیروهای امنیت ملی بیش از گذشته به منظور تحقق مقاصدشان غیر نظامیان «لوبا» Luba و «لولوا» Lulua را جذب کرده اند.
بر اساس حقایق ثبت شده توسط دفترعالی حقوق بشر سازمان ملل در یک حمله موشکی به کلیسای «پنتکوتیست» pentecôtiste در «جی بو کو» .Djiboko در 10 ژوئن، بین 60 تا 90 زن و مرد و کودک کشته و یا زنده زنده سوزانده شده اند .
این گروه از شبه نظامیان که توسط نیروهای امنیتی و روسای سنتی و محلی تشکیل شده اند به چندین حمله علیه غیر نظامیان در منطقه کامونیا متهم شده اند .
براساس این گزارش، 150 نفر بدست شبه نظامیان درحملاتی جداگانه به پنج روستا در این استان کشته و یا سوزانده شده اند.
در میان قربانیان این حملات 68 زن و 30 کودک به چشم میخورند .
در 24 آوریل 2017 بین 200 تا 500 نفرناشناس در لباس غیر نظامیان با بستن دستمال سر سفید و مسلح به قمه، چاقوو تفنگ ساچمه ای با حمله به پنج روستا 116 نفر را قتل عام کردند.
در این حملات دست کم دو زن باردار با جنین قطعه قطعه شده ویک نوزاد چهار ساعت پس از تولد به ضرب دو گلوله مورد حمله شبه نظامیان قرار گرفتند .
نیروهای امنیت ملی (شبه نظامیان) علاوه بر کشتار به تجاوز و قطعه قطعه کردن بدن دهها تن از غیر نظامیان از جمله کودکان متهم شده اند.
از سوی دیگر شورشیان مخالف دولت موسوم به شورشیان «کامونیا ان ساپو» که اغلب زیر سن قانونی هستند به عنوان عاملان قتل عام 79 نفر از روزهای 12 مارس تا 19 ژوئن شناسایی شده اند.
در میان قربانیان شناسایی شده، 17 زن و شش کودک به چشم میخورند .
مشخصه بارز شورشیان کامونیا ان ساپو محاکمه و گردن زدن در ملاء عام می باشد .
در این گزارش به دو مورد زن با سربریده شده در روز 24 آوریل اشاره شده است.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشرسازمان ملل در این گزارش ضمن اشاره به جنایات شورشیان علیه مقامات ،ماموران دولتی و غیر نظامیان استفاده ازحضور کودکان سرباز در صفوف شورشیان ابراز نگرانی کرد.
در این گزارش آمده است، گروهی از دختران موسوم به «لاماما» Lamama ملبس به دامن از جنس حصیر و پارچه سرخ گره خورده در اطراف سر و بازوها به همراه شورشیان به چشم میخورند.
شورشیان معتقدند که یک نیروی جادویی و فوق زمینی آنهارا در جنگ هاو و حملات حمایت کرده و مانع از کشته شدن آنها می شود.
از اینرو دختران به عنوان صاحبان این قدرت جادویی در هنگام جنگ با تکان دادن دامنها و خوردن خون قربانیان از آنها حمایت کرده و پیروزی را تضمین می کنند.
دفتر کمیساریای عالی ضمن تاکید بر انجام تحقیق و برسی شفاف و مستقل در زمینه کشف حقایق و نقض و تجاوز به حقوق بشر توسط عوامل دولتی و شورشیان از دولت کنگو خواست تا با اتخاذ تدابیرو اقدامات مناسب در جهت ازبین بردن عاملان جنایت در استان کازایی تلاش کند.
سازمان ملل همچنین دراین گزارش از مقامات در کینشاسا پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو خواست تا با همکاری با نیروهای «مونوسکو» Monusco بدون در نظر گرفتن هویت قومی ازمردم کازایی حمایت کنند.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از شورشیان خواست تا با زمین گذاشتن سلاح خود به حمله، تهدید و تحت فشار قرار دادن مردم و همچنین جذب و استخدام کودکان پایان دهند.
بنا بر اعلام کلیسای کاتولیک، درگیری ها در منطقه کازایی از سال گذشته تاکنون بیش از 3 هزار کشته بر جای گذاشته است.
سازمان ملل متحد هم اعلام کرد 1,3 میلیون نفر به دنبال درگیری در منطقه کازایی آواره شده اند و 30 هزار نفر نیز به آنگولا پناه برده اند.116/112
بیشتر بخوانید:
پیروزی حزب حاکم کنگو برازاویل در انتخابات پارلمانی
موضعگیری سازمان ملل درباره بازداشت ها در جمهوری دموکراتیک کنگو
گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در جمهوری دمکراتیک کنگو
جمهوری کنگو و انتخابات پارلمانی/ تحلیل