ایران پرس: یونیسف در گزارشی اعلام کرد سال 2023 برای کودکان در کرانه باختری مرگ‌بارترین سال بوده است.

«ادل خدر»، رئیس بخش خاورمیانه و شمال آفریقای صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز پنجشنبه (28 دسامبر) در بیانیه‌ای اعلام کرد که تعداد کودکان شهید فلسطینی در کرانه باختری از جمله بیت المقدس شرقی در سال ۲۰۲۳ به «سطح بی‌سابقه‌ای» رسیده و مرگ‌بارترین سال برای کودکان در کرانه باختری بوده است. ادل خدر گفت: در میان افزایش عملیات‌ نظامی در دوازده هفته گذشته، ۸۳ کودک در کرانه باختری کشته شده‌اند که بیش از دو برابر تعداد کودکان کشته شده در تمام سال ۲۰۲۲ است. او گفت که بیش از ۵۷۶ کودک نیز در کرانه باختری مجروح شده‌اند و گزارش‌ها حاکی از بازداشت تعداد دیگری از کودکان فلسطینی در این منطقه است.

کود‌کُشی مربوط به جنگ اخیر غزه نیست. همواره کودکان فلسطینی مورد هدف رژیم صهیونیستی قرار داشته‌اند و کودک‌کُشی پیشه همیشگی این رژیم اشغالگر است. از سال 2000 تا 2020 یعنی طی 20 سال، نظامیان رژیم صهیونیستی 3 هزار کودک و نوجوان فلسطینی را به شهادت رسانده‌اند. رژیم صهیونیستی که این روزها در برابر مقاومت کاملاً غافلگیر شده و در جایگاه شکست خوردگان قرار گرفته، بار دیگر به پیشه همیشگی خود یعنی کودک‌کُشی روی آورده است. 

  • کودکان با سرعت نگران کننده‌ای در حال مرگ هستند

از زمان شروع جنگ اخیر غزه در 7 اکتبر تاکنون، مطابق گزارشی که صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) منتشر کرده، کودکان با سرعت نگران کننده‌ای در حال مرگ هستند و بیش از 5000 کودک کشته و هزاران نفر دیگر زخمی شده‌اند. بیش از 1.7 میلیون نفر در نوار غزه آواره شده‌اند که نیمی از آنها کودک هستند. آنها به آب، غذا، سوخت و دارو دسترسی کافی ندارند. خانه‌های آنها ویران شده است. خانواده‌های‌شان از هم پاشیده شد.

جنایت صهیونیست‌ها علیه کودکان غزه به حدی وخیم و غیرانسانی است که یونیسف در گزارش خود می‌نویسد: «حتی جنگ‌ها هم قوانینی دارند. هیچ کودکی نباید از خدمات ضروری محروم شود و از دسترسی به کمک‌های انسان‌دوستانه منع شود. هیچ کودکی نباید گروگان گرفته شود یا به هیچ وجه در درگیری‌های مسلحانه استفاده شود. بیمارستان‌ها و مدارس باید در برابر بمباران محافظت شوند و طبق قوانین بشردوستانه بین‌المللی از آنها برای مقاصد نظامی استفاده نشود. تشدید خصومت‌ها در نوار غزه تأثیر فاجعه باری بر کودکان و خانواده‌ها دارد.»

گزارش یونیسف درباره کودکان غزه در حالی است که انواع بیماری نیز این کودکان را تهدید می‌کند و با توجه به اینکه اغلب بیمارستان‌ها تخریب شده و از کار افتاده‌اند و یا به دلیل نداشتن سوخت و برق قادر به فعالیت نیستند، شمار شهدای کودک افزایش نیز خواهد داشت. با این حال، صرفاً مرگ سرنوشت کودکان غزه نیست بلکه از دست دادن والدین، از بین رفتن منازل و آوارگی دست کمی از مرگ برای آنها ندارد. کودکانی که هنوز در غزه زنده هستند، اگر از جنگ و جنایت رژیم صهیونیستی جان سالم به در ببرند، روزگار سختی در انتظار آنها است. با این وجود، مدعیان حقوق بشر به رهبری آمریکا نه تنها هنوز جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به خصوص کودکان را نمی‌بینند بلکه از توقف جنگ نیز جلوگیری می‌کنند. شورای امنیت سازمان ملل توسط آمریکا به گروگان گرفته شده و از هر گونه اقدامی برای توقف کودک‌کُشی رژیم صهیونیستی ناتوان است.

نویسنده: سید رضی عمادی

/ 114

بیشتر بخوانید:

یونیسف: ۲۰۲۳ مرگ‌بارترین سال برای کودکان در کرانه باختری بوده است

یونیسف: شهادت هزاران کودک فلسطینی در نوار غزه لکه ننگی بر پیشانی بشریت است