ایران پرس- «آندرژی دودا» Andrzej Duda رئیس جمهوری لهستان با افزایش هزینه های دفاعی این کشور و رساندن آن به حداقل دو و نیم درصد تولید ناخالص داخلی تا سال 2030 موافقت کرد.

 براساس لایحه درخواست افزایش هزینه های دفاعی که در سپتامبر2017 به تصویب پارلمان لهستان رسید، بودجه دفاعی این کشور در سال های 2018 و 2019 دست کم 2 درصد و تا سال 2020 به1 /2 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش خواهدیافت.

براساس قانون جدید افزایش بودجه دفاعی لهستان، تعداد نیروهای ارتش این کشور به 200 هزار نیروی نظامی شامل 150 هزار نظامی حرفه ای و 50 هزار نیروی دفاعی داخلی خواهد رسید.

لهستان در سال 1999 به عضویت ناتو درآمد واز آن هنگام تاکنون تلاش گسترده ای را برای ایفای نقشی مهم در این سازمان نظامی ونیز تغییر ساختار و تجهیزات نیروهای مسلح خود و تطبیق آن با استانداردهای ناتو انجام داده است. از سال 2014 با شروع بحران اوکراین و امنیتی شدن فضای اروپای شرقی وبه ویژه افزایش رویارویی ناتو و روسیه در حوزه بالتیک، مقامات ارشد لهستان مدام بر وجود تهدیدات امنیتی از جانب روسیه تاکید کرده اند.درعین حال همین مساله به بهانه ای برای افزایش نظامی گری و گسترش و ارتقای نیروهای مسلح لهستان بدل شده است.

لهستان در سال 1999 به عضویت ناتو درآمد

 

در این راستا دولت راست گرای لهستان برای  افزایش قدرت نظامی خود با همکاری آمریکا و ناتو به صورت جدی تلاش می کند. درعین حال، افزایش هزینه های نظامی لهستان در چارچوب خواسته «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا در زمینه افزایش بودجه نظامی کشورهای عضو ناتو به حداقل دو درصد تولید ناخالص داخلی آنها انجام شده است. اکنون آمریکا نقش مشوق اصلی لهستان را در تقویت و نوسازی نیروهای مسلح این کشور برعهده دارد. هم چنین واشنگتن نقش عمده ای را در بزرگ نمایی تهدید روسیه علیه کشورهای شرق اروپا به ویژه لهستان و سه کشور حوزه بالتیک ایفا می کند.

دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا»

 

همین مساله نه فقط باعث دعوت ورشو ازواشنگتن برای حضور نظامی بیشتردر لهستان شده، بلکه موجب انعقاد قراردادهای تسلیحاتی بی سابقه بین دو کشور از جمله فروش سامانه موشکی پاتریوت و موشکهای کروزهوا پرتاب با برد هزار کیلومتر به لهستان شده است. با توجه به تجارب تاریخی و اشغال بخش هایی از لهستان وکشورهای حوزه بالتیک در جنگ جهانی دوم ، هراس زیادی درباره اشغال دوباره این کشورهااز جانب روسیه در این منطقه وجود دارد. «پاول سولوخ» Paul Sulachek رئیس اداره امنیت ملی لهستان، روسیه را بزرگترین خطر برای کشورهای ناتو از جمله لهستان دانسته و تصریح کرده که مقابله با روسیه، بخشی اساسی از دفاع جمعی است زیرا قبل از هر چیزی روسیه برای ما تهدید است. به گفته وی،حضور ناتو در شرق به دلیل تحولات اوکراین و ادامه درگیری‌ها در این منطقه است. لهستان به همراه سه کشور حوزه بالتیک یعنی استونی، لتونی و لیتوانی تاکنون چند بارحضور گسترده تر نظامی ناتو در منطقه را برای جلوگیری از اقدام نظامی احتمالی روسها علیه این کشورها خواستار شده است. در مقابل روسیه وجود هر گونه طرحی برای تهدید لهستان یا اشغال کشورهای حوزه بالتیک را رد کرده و بر این باور است که ناتو عملا با اقدامات خود امنیت در شرق اروپا را به مخاطره انداخته است. به گفته "سرگئی رکِدا" Sergey Rekda کارشناس روسی، مسایل تحریک کننده ای در ناتو مطرح می شود که نشان می دهد این پیمان قصد تنش زدایی با روسیه را ندارد. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه نیز در انتقادی بی سابقه از این سازمان امنیتی غربی ، ناتو را ابزار سیاست خارجی آمریکا قلمداد کرده است. این مساله به ویژه در باره لهستان مصداق دارد که عملکرد آن نشاندهنده تبعیت کامل آن از واشنگتن است.113/111

بیشتر بخوانید:

آغاز نشست سران کشورهای عضو ناتو در ورشو

ورود صدها نظامی آمریکایی به لهستان

لهستان در سال 1999 به عضویت <a href="http://parstoday.com/fa/search--%D9%86%D8%A7%D8%AA%D9%88">ناتو</a> درآمد
<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%AF%D9%88%D9%86%D8%A7%D9%84%D8%AF+%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE">دونالد ترامپ</a>» رئیس جمهوری امریکا»