نگاهی به گذشته و سالهای پیش از پیروزی انقلاب در دوران حکومت وابسته پهلوی نشان می دهد که چگونه ایران پنجاه سال زیر سلطه آمریکا قرار گرفته بود و وابستگی کامل به غرب داشت.
این وابستگی همانند سدی بزرگ در مقابل استقلال و پیشرفت ایران قرار گرفته بود؛ اما با پیروزی انقلاب اسلامی این سد شکسته شد.
حضرت آیتالله خامنهای، در بیاناتی با اشاره به قطع کامل وابستگی ایران به آمریکا خاطرنشان کردند: "دشمن با رصد تحولات و فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران، از تبدیل ایران از «کشوری عقب افتاده و وابسته» به کشوری «اثرگذار، متنفذ و برخوردار از اقتدار روزافزون سیاسی، دفاعی و علمی» کاملاً عصبانی و بهشدت نگران است."
بی تردید یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران، ایستادگی مقابل تسلط و سلطه آمریکا در منطقه و جهان است. این ایستادگی البته هزینههایی دارد و سبب گسترده شدن توطئهها، فشارها و جنگ نرم آمریکا علیه ایران شده است.
امروزه مفاهیمی همچون تهدید نرم در شکل گیری تحولات سیاسی و اجتماعی نقش کلیدی دارند. بسیاری از کارشناسان و نظرپردازان سیاسی در این نکته اتفاق نظر دارند که در جامعه آمریکا رسانهها در هدایت جنگ نرم علیه ایران نقش قابل توجهی دارند.
«فیل ویلایتو» از رهبران ضدجنگ در آمریکا و سردبیر نشریه «ویرجینیا دیفندر» Virginia Defender در ارزیابی سیاستهای خصمانه آمریکا بر ضد ایران می گوید: "یکی از نکات طنزآمیز جامعه آمریکا این است که مردم ما از قشر تحصیل کردهترین مردم دنیا هستند، اما در عین حال از جمله کسانی هستند که حداقل اطلاع رسانی به آنها صورت میگیرد. این نیست که دولت ما حقیقت را پایمال و سرکوب میکند. ما آزادیم تا درباره تاریخ، سیاست، اقتصاد و حقایق مربوط به جهانی که در آن زندگی میکنیم، تحقیق کنیم، بنویسیم و صحبت کنیم. اما جمعیت یک درصدی فوق ثروتمند کشور ما، به طور موثری جریان اطلاعاتی که ما دریافت میکنیم را کنترل میکند. این کار نه با ممنوعیت اطلاعات درست بلکه با دفن آن زیر دریایی از سردرگمی انجام میشود."
این تحلیلگرآمریکایی با اشاره به نقش رسانهها در غرب برای انحراف افکار عمومی، تاکید می کند: "برخی گزارشهای جانبدارانه و تعصب آمیز وجود دارد که همه رسانههای جریان اصلی به آنها معروف هستند. در ایالات متحده، همه اخبار درباره ایران یا روسیه، سوریه، کوبا، ونزوئلا، کره شمالی و یا چین با این فرضیه مشترک آغاز میشود که افرادی شرور به زعم آمریکا بر این کشورها حکومت میکنند."
مهم ترین کاری که در برابر چنین تهدیداتی می توان انجام داد، مقاوم کردن ساختارهای درونی در عرصهها اقتصادی؛ علمی و بویژه تقویت توان دفاعی و بازدارندگی درمقابل تهدیدیهای سخت و البته جنگ نرم است. این موضوع از اهمیت استراتژیک برخوردار است. به همین علت یکی از اهداف مهم آمریکا از تشدید جنگ روانی و افزایش فشارها و تحریمها تضعیف قدرت دفاعی ایران است.
رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنان شان در نخستین روز از سال نو خطاب به عموم ملت ایران و بویژه جوانان گفتند :
"... آنچه در گام دوّم انقلاب باید اتّفاق بیفتد، اوّلاً شناختن و جدّی گرفتن داشتههای خود [است]؛ داشتههای خودمان را بایستی بشناسیم و آنها را جدّی بگیریم؛ مزیّتهای خود، ظرفیّتهای خود، مزیّتهای کشور، ظرفیّتهای کشور، اینها را باید بشناسیم، جدّی بگیریم اینها را، اینها را به کار بگیریم و از اینها استفاده کنیم؛ کشور خیلی ظرفیّت وسیعی دارد؛ ثانیاً، آفتها را بشناسیم، فسادها را بشناسیم، راههای رخنهی دشمن را بشناسیم و در مقابل آنها به طور جدّی ایستادگی کنیم."
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب همچنین در شب ولادت با سعادت حضرت سیدالشهداء علیهالسلام و بهمناسبت روز پاسدار، در دیدار جمعی از پاسداران و خانوادههای آنان، علت خصومت آمریکاییها با سپاه را پیشگامی آن در دفاع از کشور و انقلاب خواندند.
ایشان سپاه را یک دستگاه برجسته و در خط مقدم مواجهه با دشمن در میادین گوناگون برشمردند و خاطر نشان کردند: "سپاه هم در میدان عملیاتی و مقابله با دشمن در مرزها و حتی چند هزار کیلومتر دورتر در اطراف حرم حضرت زینب(س) پیشقدم است و هم در میدان مقابله سیاسی با دشمن."
رهبر انقلاب اسلامی کینه آمریکاییها از سپاه را ناشی از همین مسئله دانستند و افزودند: "آمریکاییها به خیال خود علیه سپاه و در واقع علیه انقلاب و ایران نقشه میکشند و گربه رقصانی میکنند، البته این خباثتها به جایی نخواهد رسید و با برگشتن کید و فریب آنها به خودشان، دشمنان جمهوری اسلامی مانند ترامپ و احمقهای دور و بر نظام حاکمه آمریکا در حال حرکت به سمت حضیض هستند."
تجربه نزدیک به چهل سال انقلاب و اقتدار فزاینده نظام جمهوری اسلامی، این واقعیت را به اثبات رسانده است که نهادهایی همچون سپاه و بسیج از سرمایههای ماندگار و ارزشمند برای ثبات؛ پیشرفت و امنیت ملت ایران هستند.
امروز نیز نقش این نهادهای پر توان به الگوی حرکتهای انقلابی در دیگر کشورها تبدیل شده است. یکی از نمونههای اثر بخش و موفق این الگو سازی تشکیل نیروهای مردمی در عراق در مبارزه با داعش است.
سپاه پاسداران نشان داد که این تشکل مردمی بخوبی می تواند با روشنگری و ترویج فرهنگ و اصول و ارزشهای اسلامی و انقلابی پیام انقلاب و اسلام را به جهانیان برساند.
رهبر انقلاب اسلامی در بیاناتی در خصوص اهمیت و ارزش و جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفتند: "جمله معروف امام (ره) مبنی بر اینکه اگر سپاه نبود کشور هم نبود، به این دلیل بود که سپاه، شجرۀ طیبهای است که از هویت آن، ایمان و حرکت انقلابی و جهادی میتراود و حفظ کشور و انقلاب نیز منوط به استمرار این عناصر مهم است."
رهبر انقلاب اسلامی، اقدامات دفاعی، سازندگی و فرهنگی سپاه را برجسته و ممتاز خواندند و با تأکید بر اینکه چنین ارزیابی از اقدامات سپاه، واقعگرایانه و غیرجانبدارانه است، افزودند: "حتی دشمنان نظام و انقلاب نیز چنین قضاوتی دربارۀ سپاه پاسداران دارند."
حضرت آیتالله خامنهای، «امنیت» را موضوعی بسیار مهم و زمینهساز پیشرفت معنوی و مادی جامعه خواندند و افزودند: "از جمله وظایف سپاه، تأمین امنیت داخلی و خارجی است و اگر امنیت خارجی وجود نداشته باشد و در خارج از مرزها جلوی دشمن گرفته نشود، امنیت داخلی هم از بین خواهد رفت."
علت عصبانیت دشمنان از ملت ایران همین واقعیتها ست اما آنگونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کرده اند: "حرکت ملت ایران با وجود انبوه فشارها، تحریمها و تهدیدها روز به روز شفافتر و شجاعانهتر، و نهال پاک و مبارک انقلاب اسلامی هر روز تناورتر شده است."
نویسنده: جمشید امین زاده
تهیه شده در «گروه ایران و خاورمیانه» اداره کل خبر و تفسیر برونمرزی
141/116