عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، 6 استاندار جدید این کشور را منصوب کرد که پنج نفر از آنها از جمله استاندار قاهره از افسران سابق ارتش و پلیس هستند.

بيژن نجفی- السیسی، فضای 19 وزارتخانه این کشور را نیز امنیتی کرد. 

رئیس جمهوری مصر، با صدور فرمانی دست کم ۱۹ نفر از کارمندان بلند پایه وزارت اطلاعات مصر را به وزارتخانه‌های صنعتی و اقتصادی این کشور منتقل کرد تا دولت وی هرچه بیشتر به پادگان تبدیل شود.

فعالیت‌های صنعتی، گردشگی و طرح‌های اقتصادی بزرگ مصر از زمان روی کار آمدن عبدالفتاح السیسی به دست ارتش و نهادهای امنیتی این  کشور سپرده شده است.

نظامیان حاکم بر مصر که با حرکتی کودتا گونه محمد مرسی، نخستین رئیس جمهوری منتخب این کشور را برکنار کردند، خیز بلندی را برای احیای قدرت خود در مصر پس از انقلاب مردم این کشور برداشتند.

در تاریخ 30 ژوئن 2013 عبد الفتاح السیسی، وزیر دفاع و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور در آن دوره با کودتا علیه محمد مرسی رئیس جمهوری وقت مصر وی را از قدرت برکنار کرد.

تحولات مصر بیانگر تشدید قبضه قدرت توسط نظامیان از زمان روی کار آمدن عبدالفتاح سیسی است.

محاکمه فعالان سیاسی در دادگاه های نظامی و جحم گسترده بازداشت های مخالفان، این موضوع را در اذهان مطرح کرده است که نوعی حکومت نظامی در مصر حاکم شده است.

مردم مصر، السیسی را رهبر کودتایی می دانند که با نادیده گرفتن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال 2012 در مسیر بستر سازی برای سلطه بیشتر نظامیان در این کشور گام بر می دارد.

مخالفان سیاسی در مصر جایگزین شدن عبدالفتاح السیسی از مقامات بلند پایه نظامی مصر به جای محمد مرسی را کودتای نظامی و اقدامی در راه حرکت نظامیان جهت قبضه قدرت ارزیابی می کنند و آن را قابل قبول نمی دانند.

السیسی با وضع قوانین محدود کننده آزادی های مدنی، گام به گام در جاده تحقق رویای تحکیم حاکمیت نظامیان بر اریکه قدرت، نظیر آن چه که در زمان دیکتاتوری حسنی مبارک، وجود داشت، حرکت کرده است.

ناظران سیاسی بر این باورند که السیسی می خواهد، کنترل امور دولت را به دست بگیرد و مانند حسنی مبارک (دیکتاتور مخلوع) بر همه امور سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مصر سلطه یابد.

السیسی به بهانه های مختلف از جمله مبارزه با تروریسم، سیاست های خشونت بار خود علیه مخالفان سیاسی در مصر را افزایش داده و با انتصاب افراد با پیشینه های نظامی و امنیتی در مناصب مختلف با ایجاد فضای رعب و وحشت درصدد خاموش کردن هر صدای اعتراضی در این کشور است.

عملکرد انحصاری نظامیان در عرصه سیاسی مصر و فضای بسته سیاسی به همراه سرکوب فعالان سیاسی تصویری تاریک از عملکرد عبدالفتاح السیسی که بر مسند ریاست جمهوری این کشور تکیه زده است و وعده برقراری روند دموکراتیک را داده، ارائه می دهد.

السیسی بعد از تصدی پست ریاست جمهوری مصر، وعده هایی به مردم این کشور مبنی بر حرکت در مسیر مردمسالاری داد اما به گفته مخالفان نتیجه عملکرد وی چیزی جز تشکیل حکومتی پلیسی، سرکوبگر و سوق دادن این کشور در مسیر تشدید خفقان نبوده است.