به مناسبت دومین سالگرد شهادت شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته عربستانی، مراسمی در کشورهای مختلف جهان برگزار شده و یا درحال برگزاری است. در این زمینه در عراق و در شهر کربلا به مناسبت شهادت فقیه مجاهد شیخ نمر و شهدای حشد الشعبی مراسم بزرگداشتی و جشنواره مردمی برگزار شد. مسلمانان در هند نیز با برگزاری مراسم عزاداری دومین سالگرد شهادت شیخ نمر را گرامی داشتند.
در پاکستان نیز قرار است مراسمی به منظور گرامیداشت دومین سالگرد شهادت نمر باقر النمر برگزار شود. از سوی دیگر تجمعی اعتراضی در برلین در مقابل سفارت عربستان در آلمان به مناسبت دومین سالگرد شهادت نمر باقر النمر برگزار شد و قرار است تجمعی در مقابل سفارت عربستان در لندن نیز برگزار شود. مردم بحرین نیز در دومین سالگرد اعدام شیخ «نمر باقر النمر» روحانی مبارز عربستانی در شهرهای مختلف بحرین تظاهرات کردند.
شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته عربستانی در دوم ژانویه 2016 به خاطر انتقاد از رژیم سعودی اعدام و این اقدام، با محکومیتهای گسترده مسلمانان در کشورهای مختلف مواجه شد. در این زمینه «طه الحاجی»، فعال حقوقی عربستانی در دومین سالگرد شهادت شیخ «نمر باقر النمر» به دست آل سعود اعلام کرد که شهادت رهبر معنوی شیعیان عربستان باید انگیزهای برای همه آزادگان جهت یاری مظلومان باشد.
برگزاری مراسم و اجتماعات مختلف در اعتراض به اقدام آل سعود در اعدام شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته عربستانی در بسیاری از کشورهای منطقه و جهان بیانگر رسوایی رژیمی است که با اقدامات خشونت بار خود درصدد خاموش کردن هر صدای مخالفی است اما اقداماتش نتایج معکوسی داشته است.
مشروعیت نداشتن آل سعود نزد مردم بحرین
در چارچوب اقدامات فرقه گرایانه آل سعود، شیخ نمر باقر النمر در ژوئیه 2012 و در پی تشدید دور جدید اعتراضهای مردمی که از فوریه 2011 در قطیف، منطقه شیعه نشین در شرق عربستان آغاز شده بود ، بازداشت شد. شیخ نمر در تاریخ ۱۵ اکتبر ۲۰۱۵ از سوی دادگاه کیفری آل سعود به اتهام واهی اقدام ضد امنیت ملی و محاربه، به «اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی» محکوم شد.
تحولات و اعتراضات فزاینده مردم عربستان و افکارعمومی در اعتراض به جنایات آل سعود در به شهادت رساندن شیخ نمر بیانگر آن است که اقدام آل سعود دربه شهادت رساندن شیخ نمر از خطاهای استراتژیک دیگر آل سعود محسوب میشود. تبعات آن رژیم استبدادی آل سعود را با مشکلات جدی مواجه کرده و پایه های این رژیم خشونت گرا را متزلزل تر از گذشته کرده است.
مسئولان عربستانی از اعدام به عنوان وسیلهای برای ساکت کردن مخالفان استفاده میکنند و از طریق دامن زدن به رعب و وحشت درصدد هستند فضای خفقان آوری ایجاد کنند تا هیچکس جرأت نکند علنی ضد رژیم ال سعود سخنی بگوید. این درحالی است که رژیم ال سعود با وجود چنین رفتارهای ضد بشری و اعدامهای گروهی فعالان سیاسی و معترضان عربستانی مورد حمایت گسترده غرب بویژه آمریکا قرار دارد که داعیه حمایت از دمکراسی نیز دارد. 118/112
نویسنده: نجفی
بیشتر بخوانید:
تظاهرات ملت بحرین در دومین سالگرد اعدام شیخ نمر