پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان در افغانستان در 30 مرداد 1400 (15 اوت 2021)، شمار زیادی از خبرنگاران این کشور را ترک کردند و بسیاری از رسانههای چاپی، تصویری و شنیداری هم تعطیل شده اند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، براساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، سقوط کابل به دست طالبان در 15 اوت 2021 چشم انداز رسانه ها در افغانستان را به شدت تغییر داد، بطوریکه در مدت سه ماه، 43 درصد از رسانه های افغانستان تعطیل شده اند.
در این گزارش آمده است، رسانهها و روزنامهنگاران افغانستان با مقررات ناعادلانهای مواجه هستند که آزادی رسانهها را محدود میکند و راه را برای سرکوب و آزار و اذیت باز میکند.
سازمان گزارشگران بدون مرز تاکید کرد، مقامات کنونی دولت طالبان در افغانستان باید متعهد شوند که به خشونت و آزار و اذیت کارکنان رسانهها پایان دهند و به آنها اجازه دهند که بدون مزاحمت حرفه خبرنگاری خود را انجام دهند.
در همین حال «حجت الله مجدیدی» رئیس انجمن خبرنگاران افغانستان گفت: "دولت طالبان در قسمت ایجاد کمیسیون رسیدگی به تخلفات رسانهای و دسترسی به اطلاعات با رسانهها و خبرنگاران همکاری کنند."
کمیته مصئونیت خبرنگاران افغانستان از دولت طالبان خواست که خبرنگارانی را که هنوز در زندان هستند آزاد کند و کمیسیون تخطی رسانهها را فعال کند.
کمیته تخطی رسانهها، مسئولیت بررسی پروندههای مرتبط به خبرنگاران را داشته، اما با روی کار آمدن دولت طالبان در افغانستان، تعطیل شد.
چندی قبل «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی دولت طالبان گفته بود که کمیسیون تخطی رسانهها را برای بررسی مشکلات رسانهها و خبرنگاران، دوباره فعال می کنند، اما هنوز به این کمیسیون اجازه فعالیت داده نشده است.
117
بیشتر بخوانید:
خبرنگاران افغان: شغل خود را از دست دادهایم؛ امنیت جانی و مالی نداریم
بازتاب انتشار تصاویر دو خبرنگار کتکخورده افغان در رسانهها