این موشکها شامل موشکهای هوا به هوای AIM-9X، موشکهای هوا به هوای میانبرد AIM-120 که موشکهای هدایت راداری هستند و موشکهای هوا به سطح رادارگریز AGM-158B به نام JASSM-ER است که بردی حدود 1000 کیلومتر دارند.
فروش تسلیحاتی جدید آمریکا به لهستان، متحد اصلی آمریکا در اروپای شرقی، با توجه به ویژگی های این تسلیحات بی سابقه است. تجهیز هواپیماهای جنگنده اف -16 لهستان با موشک های جدید هوا به هوا به این کشور امکان رهگیری هواپیماهای خصم را در فواصل نزدیک تا ورای دید افق می دهد. مهمترین از این، فروش سلاح تهاجمی موشک کروز هوا پرتاب JASSM-ER است که بردی حدود 1000 کیلومتر دارد و به نیروی هوایی لهستان، امکان هدف قرار دادن اهداف خاک دشمن را می دهد. لهستان قصد دارد 70 فروند از این موشک را خریداری کند. با توجه به تنش های فزاینده بین روسیه و ناتو در شرق اروپا پس از بحران اوکراین که منجر به رویارویی هواپیماهای روسی و ناتو بر فراز شرق اروپا شده است، مجهز شدن یک عضو شرقی ناتو یعنی لهستان به این موشکها می تواند تاثیر مهمی در تغییر موازنه نظامی و افزایش توان تهاجمی نیروی هوایی لهستان داشته باشد.
فروش موشکهای JASSM-ER توسط دولت آمریکا به کشور دیگر نیازمند مجوز کنگره آمریکا است و لهستان تنها کشوری است که مجوز خرید این نوع سلاح را دریافت کرده است. این اقدام واشنگتن از یک سو نشان دهنده اهمیت لهستان برای استراتژی نظامی اروپایی آمریکا است و از سوی دیگر حاکی از تلاش جدی واشنگتن برای تاثیر گذاری بر حوزه امنیتی شرق اروپا از طریق گسترش همکاری ها و نیز تقویت حضور نظامی در این منطقه است.
معامله تسلحاتی آمریکا و لهستان موجب نگرانی روسیه نیز شده است. در این زمینه ژنرال آندری کارتاپلوف از فرماندهان ارشد روسی چندی قبل اعلام کرده بود که آمریکا قصد دارد موشکهای جدید ارتقا یافتهای را در اختیار لهستان قرار دهد که در این صورت نیروی هوایی این کشور عضو ناتو قادر خواهد بود تا اهدافی در روسیه را از مسافت دور مورد هدف قرار دهد.
این مساله در معادلات نظامی بین روسیه و لهستان مولفه جدیدی را وارد کرده و هشداری برای روسیه محسوب می شود. به این ترتیب آمریکا با تجهیز لهستان به این موشکهای موثر و دارای کارایی رزمی بالا در واقع پیامی هشدار آمیز را به روسیه ارسال کرده است.
این پیام در واقع تاکید مجدد واشنگتن بر پشتیبانی همه جانبه آمریکا از متحدان خود در جناح شرقی ناتو و از سوی دیگر به منزله ارائه نوعی اطمینان و ضمانت به این کشورها در زمینه تعهد به دفاع از آنها در برابردشمنان خارجی است.
لهستان در بین کشورهای شرق اروپا به همراه سه کشور حوزه بالتیک (لیتوانی، لتونی و استونی) شدید ترین مواضع را علیه روسیه پس از بحران اوکراین اتخاذ کرده اند. مقامهای این 4 کشور طی دو سال اخیر که تنش های شدیدی بین روسیه و ناتو به وجود آمده است، از احتمال حمله نیروهای روسی به کشورهای خود ابراز نگرانی کرده اند.
با این حال از نگاه مسکو، این گونه موضع گیری ها در کنار اقدامات عملی این کشورها در قالب ناتو مانند برگزاری رزمایش ها و نیز افزایش استقرار تجهیزات و نیروهای ناتو در لهستان و جمهوری های سه گانه بالتیک، با هدف کلی در برگیری و در نهایت تضعیف و به خطر انداختن امنیت ملی روسیه انجام می شود.