کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از آن که مجبور شد تحت فشارهای بین المللی و از ترس سرایت بیماری های واگیردار از غزه به فلسطین اشغالی، با آتش بس سه روزه در نوار غزه موافقت کند در مقابل، حملات خود را در کرانه باختری شدت بخشیده است.
شورای امنیت سازمان ملل شامگاه پنجشنبه جلسهای را برای بررسی شیوع ویروس فلج اطفال در نوار غزه برگزار کرد. در این جلسه نمایندگان خواستار تسریع در پویشهای واکسیناسیون فلج اطفال برای جلوگیری از بحران انسانی جدید شدند.
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پنجشنبه اعلام کرد: این جنبش از زمان اعلام آتش بس بشردوستانه ۷ روزه توسط دبیر کل سازمان ملل متحد در ۱۶ اوت جاری، با آن موافقت کرده است.
«جهاد طه» تصریح کرد موافقت حماس با پیشنهاد آتش بس هفت روزه، با هدف فراهم شدن زمینه برای آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) به منظور انجام واکسیناسیون فلج اطفال در نوار غزه بوده است.
از این رو حماس از سازمان ملل، جامعه جهانی و همه سازمانهای بشردوستانه میخواهد که به وظایف بشردوستانه و امدادی خود در قبال مردم فلسطین عمل کنند و اقدامات غیرانسانی اشغالگر را به ویژه تلاشهای این رژیم برای نابودی پروژه آغاز روند واکسیناسیون حدود ۶۴۰ هزار کودک زیر ۱۰ سال را برملا کنند.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) پیش از این هشدار داده بود که با وجود خطر بمباران هوایی از سوی رژیم صهیونیستی، واکسیناسیون کودکان فلسطینی در غزه امکان پذیر نیست.
تیمهای سازمان ملل در غزه طی هفته گذشته در معرض تیراندازی قرار گرفتند و خسارتهایی به دفاتر و انبارهای آن وارد شد. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل افشا کرد که رژیم صهیونیستی در طول هفته گذشته پنج بار با درخواستها برای تجهیز بیمارستانهای فعال در شمال غزه به سوخت، مخالفت کرده است.
«جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا در شبکه اجتماعی ایکس نسبت به عواقب گسترش ویروس فلج اطفال در نوار غزه هشدار داد و خواستار یک وقفه سه روزه جدای از مذاکرات جاری آتشبس شد تا کارکنان بهداشتی سازمان ملل بتوانند تعداد قابل قبولی از کودکان غزه را واکسینه کنند.
رژیم صهیونیستی در نهایت از ترس آنکه همه گیری فلج اطفال در غزه به سرزمینهای اشغالی گسترش یابد با توقف سه روزه جنگ به منظور واکسیناسیون در این باریکه موافقت کرد.
توحش رژیم صهیونیستی در غزه باعث مخالفت گسترده به ویژه در میان کشورهایی شده است که در مدار قدرت غرب قرار ندارند. بر این اساس، نماینده چین در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت پیرامون یورش گسترده نظامیان صهیونیست به کرانه باختری، این اقدام را محکوم کرد و خاطر نشان کرد: "ما هرگز اجازه نخواهیم داد همان فاجعه انسانی در غزه در کرانه باختری تکرار شود، زیرا این امر به معنای تبدیل کرانه باختری به جهنمی دیگر بر روی زمین است.
در نشست شورای امنیت، «جویس مسویا» دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت: "از ۷ اکتبر سال گذشته تاکنون، ما دائم شورای امنیت را درباره وضع وحشتناک و رنج بی رحمانه زنان، مردان و کودکان غیرنظامی غزه و نگرانیهای بسیار جدی درباره رعایت نشدن قوانین بشردوستانه بین المللی بر ضد مردم غزه آگاه کرده ایم، اما این وضع ادامه یافته و تعداد کشتهها درغزه از ۴۰ هزار نفر فراتر رفته است."
در این شرایط اقدامات بشردوستانه سازمان ملل در غزه با موانع و دشواریهای بی نظیری روبرو است. از هفتم اکتبر، اشغالگران صهیونیست، جنگی را آغاز کردهاند که مناطق وسیعی از نوار غزه را ویران، اکثر جمعیت حدود ۲.۳ میلیون نفری آن را آواره کرده و منجر به گسترش گرسنگی و بیماری و شهادت بیش از ۴۰ هزار نفر شده است که اکثر آنها زنان و کودکان هستند.
قطعنامههای شورای امنیت برای توقف جنگ و احکام دیوان بینالمللی دادگستری برای ممانعت از نسلکشی در غزه هم این رژیم را از ادامه جنایتهای خود علیه مردم غزه بازنداشته است.
عملیات سنگین و همهجانبه صهیونیستها به مناطق مختلف کرانه باختری که فاصلهای نهایتا ۴۰ کیلومتری با تلآویو دارد، شامل اهداف متعددی است که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اول، ترس از تسلیح بیشتر ساکنان کرانه باختری و وخیمتر شدن اوضاع.
دوم، نابودی گروههای مقاومت در این مناطق و اخراج فلسطینیهای ساکن از کرانه برای یکدستسازی.
سوم، دستاوردسازی نظامی و امنیتی از این عملیات برای کاهش فشارهای ناشی از ناتوانی در جبهه غزه.
چهارم، تحتالشعاع قرار دادن شکست مفتضحانه ناشی از عملیات اربعین حزبالله لبنان که علاوه بر سامانههای پدافندی، ساختار اطلاعاتی و استخباراتی رژیم را به سخره گرفت.
پنجم، بسترسازی برای سیطره بر مسجدالاقصی و در نهایت یهودیسازی این مسجد برای جلبنظر حریدیها و افراطیون مذهبی.
ششم، ایجاد جبههای جدید برای سنگاندازی بیشتر در مسیر مذاکرات میان طرفین جهت آتشبس.
براین اساس اتخاذ اقدام قاطع و بازدارنده از سوی مراجع بین المللی و اسلامی بیش از پیش ضرورت یافته و هرگونه قصور در اعمال این مسئولیت می تواند تکرار فجایع غزه در کرانه باختری را به همراه داشته باشد.
نویسنده: احمد کاظم زاده
117